Προς συγχώνευση το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Προς συγχώνευση το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Αντιδράσεις από τους κοσμήτορες του ΕΑΠ   που  κάνουν λόγο για πρόχειρη ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάταξης της ανώτατης εκπαίδευσης και υποστηρίζουν ότι το σχέδιο δεν υποστηρίζεται από ακαδημαϊκά κριτήρια

eap
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί σχέδιο για τη διοίκηση του νέου Πανεπιστημίου στην Πάτρα, που θα προκύψει από τη συγχώνευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας όπως ανακοίνωσε υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στην “Πελοπόννησο”.

Ο υπουργός επεσήμανε οτι σ' αυτό το Πανεπιστήμιο θα ενταχθεί η δομή του ΕΑΠ ως έχει, ταυτόχρονα θα έχει και «παραδοσιακά» Τμήματα. Αυτή η δομή του ΕΑΠ θα μπορέσει τώρα να αναβαθμιστεί, όχι μόνο μέσω συνεργειών αλλά και μέσω των δυνατοτήτων που θα έχει στο πλαίσιο ενός πολύ μεγαλύτερου Πανεπιστημίου.Τα μέλη ΔΕΠ, οι καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα μείνουν σε αυτή τη δομή. Δεν θα πάνε πουθενά αλλού. Θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια δουλειά”.

Αντιδράσεις από το ΕΑΠ

Την ίδια ώρα πάντως Κοσμήτορες και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου έστειλαν επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στην οποία τον καλούν να μην προχωρήσει στη συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Οι κοσμήτορες κάνουν λόγο για πρόχειρη ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάταξης της ανώτατης εκπαίδευσης, υποστηρίζουν ότι το σχέδιο δεν υποστηρίζεται από ακαδημαϊκά κριτήρια, κατηγορούν τον υπουργό ότι δεν έγινε διάλογος και καλούν τον υπουργό Παιδείας να μην γίνει αυτός που θα καταργήσει το μοναδικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της χώρας.

«Μην γίνετε ο ολετήρας του μοναδικού ιδρύματος που επί 20 χρόνια προσφέρει υψηλής ποιότητας προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μέσω της ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθώς και δια βίου μάθηση, όπως όλες οι εκθέσεις της ΑΔΙΠ και των φορέων που αξιολόγησαν το ίδρυμα τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν.» ενώ σε άλλο σημείο υπογραμμίζεται «ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΕΑΠ θα συνεχίσει σύσσωμη τον αγώνα της να εμποδίσει μία τέτοια προοπτική, που δεν δικαιολογείται επιστημονικά, που θα οδηγήσει ταχύτατα στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του ΕΑΠ, στην υποβάθμισή του και τελικά στην ακύρωση της αποστολής και της ύπαρξής του.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης