Οδηγός για καλύτερη συνεργασία των γονέων με το Σχολείο

Οδηγός για καλύτερη συνεργασία των γονέων με το Σχολείο

Θα μοιραστεί σε όλους τους γονείς που έχουν παιδιά στο Νηπιαγωγείο και τιο Δημοτικό - «Η ουσιαστική επικοινωνία, η συνεργασία και ο διάλογος ανάμεσα στην οικογένεια και στο σχολείο, καθίσταται αναγκαία για την εκπαίδευση των μαθητών», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

4698487
Οδηγό με χρηστικές πληροφορίες όπως για εγγραφές, ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, επικοινωνία με το σχολείο και τις υπηρεσίες και τις Δομές Υποστήριξης , θα στείλει το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά στο σχολείο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, θα παραδώσει στην σχολική κοινότητα τον Σχολικό Οδηγό, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα διανεμηθεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας.

Το υπουργείο Παιδείας πάντως πριν από δύο χρόνια ζητούσε επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων καλώντας τους μαθητές να τα φέρουν στο σχολείο τους χαρτικά με στόχο τα έσοδα της ανακύκλωσης και ξεκινούσε πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων από τους μαθητές των επόμενων τάξεων.

Σκοπός του Οδηγού είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα, μέσω του Οδηγού οι γονείς και κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις Δομές Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε άλλα συναφή ζητήματα.

Ο συγκεκριμένος Σχολικός Οδηγός στοχεύει, όπως λέει το υπουργείο, “στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου καθώς στην ουσιαστική επικοινωνία και τον διάλογο ανάμεσα στην οικογένεια και στο σχολείο, που αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για την ποιοτική εκπαίδευση του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών της χώρας”.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: Με χαρά υποδεχόμαστε την έκδοση του Σχολικού Οδηγού για τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της χώρας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών για την επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης, προχώρησε στην έκδοση του Σχολικού Οδηγού. Ο Σχολικός Οδηγός εμπεριέχει χρήσιμες πληροφορίες για ζητήματα λειτουργίας του σχολείου που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους γονείς. Η ουσιαστική επικοινωνία, η συνεργασία και ο διάλογος ανάμεσα στην οικογένεια και στο σχολείο, καθίσταται αναγκαία για την εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών μας. Ελπίζουμε ο Σχολικός Οδηγός που έχετε στα χέρια σας να απαντήσει σε απορίες ή ερωτήματά σας, να διευκολύνει τη συνεργασία σας με το σχολείο των παιδιών σας, να αποσαφηνίσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων μας, να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε περισσότερο και εντονότερα την κοινή μας προσπάθεια για ποιοτική μάθηση, ώστε οι σημερινές μαθήτριες και μαθητές μας να είναι οι αυριανοί δημοκρατικοί, ελεύθεροι και υπεύθυνοι πολίτες με δημιουργική και κριτική σκέψη”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης