Αμετακίνητοι οι κληρικοί για τη μισθοδοσία τους: Έρχονται και εκλογές, «υπενθυμίζουν» στον Γαβρόγλου

Αμετακίνητοι οι κληρικοί για τη μισθοδοσία τους: Έρχονται και εκλογές, «υπενθυμίζουν» στον Γαβρόγλου

«Όσον αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας, εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας. Δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» είπε ο εκπρόσωπος των κληρικών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου

iereis_gavroglou
Αμετακίνητοι είναι οι κληρικοί στο θέμα της μισθοδοσίας τους, επιμένοντας ότι δεν μπορεί να περάσει το σχέδιο που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση. Αυτό προέκυψε και από την σημερινή γενική συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδοςμε τη συμμετοχή περίπου 500 κληρικών απ' όλη τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος των κληρικών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι η απόφασή τους, εν όψει και της σύγκλησης της Ιεραρχίας, είναι να παραμείνει στο Δημόσιο η μισθοδοσία του κλήρου.

«Ομόφωνα αποφασίσαμε να μην δεχτούμε καμία αλλαγή στα θέματα της μισθοδοσίας. Μια απόφαση που είχαμε πάρει από την πρώτη στιγμή και έκανε ομόφωνα απόφασή της και η Ιερά Σύνοδος στις 16 Νοεμβρίου του 2018 και η οποία είναι δεσμευτική για όλη την Εκκλησία» τόνισαν οι κληρικοί, επιβεβαιώνοντας την αρχική τους απόφαση.

Οι ιερείς απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης, ενώ την απόφαση του κλήρου γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των κληρικών, πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, μετά τη γενική συνέλευση του ΙΣΚΕ και ενόψει και της σύγκλησης της Iεραρχίας, στα τέλη Μαρτίου.

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση. Όσον αφορά στο θέμα της μισθοδοσίας, εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας. Δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» τόνισε, ο πρωτοπρεσβύτερος.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς στο σχέδιο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απάντησε με νόημα: «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές»...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης