Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοιχτή

mesinias

Όπως είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ήδη προσπαθούν κάποιοι να επιβάλλουν κάποια πράγματα

Τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ, αλλά η πληγή για την Ελλάδα μένει ανοιχτή, είπε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την Ελληνική Βουλή.

«Το θέμα κλείνει σε επίπεδο πολιτικό – διεθνές, αλλά θα μένει ως ερώτημα, τι μένει πίσω από αυτά που εννοούνται και έχουν να κάνουν με την γλώσσα και την εθνότητα», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας

«Οι Σκοπιανοί κερδίσανε», είπε και σημείωσε ότι «αμέσως εμφανίστηκαν κάποιες ομάδες στην Ελλάδα που λένε ότι υπερασπίζονται κάποιες Μακεδονικές μειονότητες». Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, έφερε και το παράδειγμα της «Μακεδονικής Εκκλησίας».

«Όλοι είχαμε τις ενστάσεις μας και για το όνομα, αλλά κυρίως για το τι συνεπάγεται με την γλώσσα και την εθνότητα», είπε σχολιάζοντας ότι, «σιγά - σιγά καλλιεργείται ένα κλίμα μια κατάσταση όπου πάνε να επιβληθούν κάποια πράγματα».

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σχολιάζοντας, το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε ότι «θεωρώ ότι το μόνο θετικό αυτής της επίσκεψης είναι ότι αναγνωρίστηκε ακόμα μια φορά η διεθνής θέση του Πατριαρχείου, αλλά και ότι το θέμα της επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης, είναι ένα θέμα που αφορά την παγκόσμια κοινότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

... όπου πάνε να επιβάλλουν ¨κάποια πράγματα ¨ υπάρχει τουλάχιστον από το 1944. Οι "Ελληνικές" κυβερνήσεις όμως κοιμόντουσαν. Αυτό που πρέπει να ψάξετε είναι γιατί δεν ξυπνούσαν. Όταν βρείτε το γιατί,πείτε το στο ποίμνιό σας. Ευχαριστώ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

twa22

Η αεροπειρατεία της πτήσης Αθήνα - Ρώμη του 1985 είχε συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη και είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί ένας δύτης του Αμερικανικού Ναυτικού, ο οποίος αντιστάθηκε στους τρομοκράτες - Ανάμεσα στους επιβάτες και ο  τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος

37