Ευγενία Πασχαλίδη: Η Μις Ελλάς που έγινε προϊσταμένη ειδήσεων στην ΕΡΤ

Ευγενία Πασχαλίδη: Η Μις Ελλάς που έγινε προϊσταμένη ειδήσεων στην ΕΡΤ

Από την παρουσίαση του καιρού στις ειδήσεις της ΕΡΤ - Τα καλλιστεία που την ανέδειξαν και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε

pasxalidi01
Η Ευγενία Πασχαλίδη έγινε γνωστή από τα καλλιστεία του 1992. Κέρδισε τον τίτλο της «Μις Ελλάς» και κατευθείαν μπήκε στον κόσμο της τηλεόρασης και στην ομάδα του «Πρωινού Καφέ». Αμέσως μετά έγινε «το κορίτσι του καιρού» στον Ant1, που τότε χρησιμοποιούσε μοντέλα στην παρουσίαση.

«Εφυγα από εκεί γιατί γέρασα κι ο καιρός θέλει φρεσκάδα», είχε πει η ίδια, καλεσμένη στην Ελένη Μενεγάκη το 2011, όταν και αποκάλυψε πως από 14 ετών παλεύει με μια χρόνια πάθηση που έθεσε ακόμα και την ζωή της σε κίνδυνο. «Πάλευα για να είμαι ζωντανή και τώρα θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που πάσχουν», είπε στην ίδια εξομολόγησή της.

evgenia-pasxalidi-ena
Η Ευγενία Πασχαλίδη στα καλλιστεία του 1992


kairos-antena
Η Ευγενία Πασχαλίδη στην παρουσίαση του καιρού στα δελτία ειδήσεων του Ant1


Από τον καιρό, η Ευγενία Πασχαλίδη πέρασε στον δημοσιογραφικό τομέα και επί χρόνια εργάστηκε σε περιοδικά και ραδιόφωνα, πίσω πια από τις κάμερες. Η καριέρα της συνεχίζεται και βρίσκεται στην ΕΡΤ, στον ενημερωτικό τομέα της τηλεόρασης. Δεν βγαίνει πλέον «στο γυαλί», εργάζεται ως δημοσιογράφος παραγωγός για τα δελτία ειδήσεων και επί χρόνια περνάει όλα της τα βράδια στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου. Έχει ξεπεράσει πια τα προβλήματα υγείας, τα έχει αντιμετωπίσει κατά το δυνατόν και είναι μητέρα δύο αγοριών.

Στην ΕΡΤ συνεχίζει ακόμα και σήμερα, όπου, μετά την «αναβάθμισή» της σε προϊσταμένη του Newsroom της διεύθυνσης Ειδήσεων της τηλεόρασης, το όνομά της μπήκε πάλι στα δημοσιεύματα.

Η Ευγενία Πασχαλίδη μιλά στην Ελένη Μενεγάκη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει:
Ευγενία Πασχαλίδη στον '' Καφέ με την Ελένη '' (A)
Κλείσιμο


«Είχα πάρα πολλά προβλήματα και τα έχω αντιμετωπίσει όλα ένα ένα ξεχωριστά και τώρα θέλω να βοηθήσω» είχε πει όταν αποκάλυψε το πρόβλημα και τον αγώνα που δίνει εφόρου ζωής για να το ξεπεράσει. «Από μωρό πάλευα με μια γενικευμένη αυτοανοσία, απλώς το Νοέμβριο του 2006 προέκυψε η μυασθένεια gravis, νευρολογική νόσος την οποία είχε και ο Ωνάσης… Είχα δυσκολίες στην αναπνοή, μετά παρέλυσαν τα χέρια και τα πόδια μου, είχα βλεφαρόπτωση και τα μάτια μου ήταν μόνιμα σαν νυσταγμένα. Πέρασα μια ολόκληρη περιπέτεια μέχρι να διαγνωσθεί η ασθένεια… Η νευρολόγος το διέγνωσε από το πρόσωπό μου, βλέποντας μόνο τα κλινικά συμπτώματα. Μου είπε κατευθείαν πως θα στείλει την εξέταση στο Παστέρ μιας και μόνο εκεί γίνεται η διάγνωση της νόσου» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο περιοδικό Life & Style.

Και συνέχισε: «Φοβήθηκα πάρα πολύ, αλλά ακόμα περισσότερο φοβήθηκα όταν μπήκα να κάνω τη θωρακοτομή –όπου κυριολεκτικά με άνοιξαν στα δυο- για να μου αφαιρέσουν έναν αδένα. (…) Ήταν αμφίβολο αν θα έβγαινα ζωντανή. Με ρώτησε λοιπόν (ο γιατρός) αν θα ήθελα να χαιρετήσω τους συγγενείς μου. Ξέροντας πως στατιστικά υπήρχε μεγάλη περίπτωση να μην πετύχει η επέμβαση και να χρειαστεί να διασωληνωθώ , να πάω στην εντατική ή ακόμα και να «φύγω», ένιωσα τον απόλυτο φόβο. Πραγματικά δεν έχω φοβηθεί περισσότερο στη ζωή μου» δήλωσε η Ευγενία Πασχαλίδη και συνέχισε αναφορικά με το πως αισθανόταν ψυχολογικά: «Είχα ένα τρομερό, απίστευτο φόβο ότι θα πεθάνω. Αισθανόμουν ότι δεν ήμουν έτοιμη ακόμα, απλώς δεν ήθελα να αποχωρήσω. Έχω πολλά λάθη να κάνω ακόμα, αυτό σκεφτόμουν. Ένιωθα επίσης τεράστια μοναξιά, ότι δεν με καταλαβαίνει κανείς. Είναι απίστευτο αυτό το πράγμα που αισθάνεσαι μετά τη διάγνωση της νόσου».

Όσο για την γέννηση του γιου της, Γιώργου, τόνισε: «Όταν μου είπε ο γιατρός πως πρέπει να τον πάρουν με χειρουργείο, ειδάλλως δεν θα ζήσει, δεν ήξερα τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Είχα την αισιοδοξία του αδαή. (…) Όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι συνέβη, ένιωθα ενοχές, γιατί εξαιτίας μου περνούσε τόσο μικρός αυτό το λούκι. "Δεν έχω να σας πω κάτι. Να θεωρήσετε ότι δεν έχετε παιδί και θα τα ξαναπούμε σε είκοσι μέρες, αν επιζήσει". Αυτό μου είπε την πρώτη φορά που με επισκέφτηκε στο δωμάτιό μου ο διευθυντής της εντατικής του "Μητέρα". Νόμιζα ότι τελείωνε ο κόσμος εκεί. Ήταν η μοναδική στιγμή που είπα: "Αν φύγει αυτό το παιδί, θέλω να τελειώσει η ζωή μου". Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω».

Δείτε απόσπασμα από τα Καλλιστεία του 1992 με την Ευγενία Πασχαλίδη στο 11':48''
Καλλιστεία αφιέρωμα Αντ1 part 2


Ένα από τα δελτία καιρού που παρουσίασε η Ευγενία Πασχαλίδη στον Ant1 - Δείτε την στο 25':04''
ANT 1 ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης