Αλλοδαποί κάνουν γάμους με ετοιμόγεννες Ρομά για να πάρουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα

Αλλοδαποί κάνουν γάμους με ετοιμόγεννες Ρομά για να πάρουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα

Ολόκληρη επιχείρηση φαίνεται ότι έχουν στήσει κυκλώματα για να διασφαλίσουν σε αλλοδαπούς άδεια παραμονής – Προκαταρκτική από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου 

gamos_dakt
Γάμους μεταξύ αλλοδαπών και ετοιμόγεννων γυναικών Ρομά φέρεται ότι έχουν στήσει κυκλώματα. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να πάρουν οι αλλοδαποί άδεια παραμονής ή να παρατείνουν την ήδη υπάρχουσα.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει από τις κατά τόπους Εισαγγελίες της χώρας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί ποιοι και εάν μετέχουν στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, που έχει ανατεθεί ήδη σε πταισματοδίκη. Στόχος είναι να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

Η δράση των κυκλωμάτων ξεκινά το 2014

Η υπόθεση φέρεται να άρχισε το 2014. Οι αλλοδαποί που αναζητούν ετοιμόγεννες Ρομά, να παντρευτούν, φέρεται να είναι κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα κυκλώματα φέρονται ότι εντόπιζαν ετοιμόγεννες γυναίκες και τις έπειθαν έναντι ταρίφας 1.000 ευρώ να μετέχουν στην απάτη, ενώ οι μετέχοντες στο κύκλωμα φυσικά κέρδιζαν περισσότερα χρήματα.

Τα κυκλώματα φέρεται να προσκόμιζαν συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχαν συντάξει συμβολαιογράφοι, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Κλείσιμο
Στόχος ήταν μέσω της αναγνώρισης οι αλλοδαποί να αποκτήσουν το δικαίωμα αίτησης άδειας διαμονής ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών ή να παραταθεί τυχόν άδεια διαμονής που είχαν.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούνταν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων.

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον βουλγαρικό Τύπο

Οι γαμήλιες επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν από το 2014 και εντεύθεν, λόγω των προβλημάτων πολλών μεταναστών και προσφύγων να φύγουν από την Ελλάδα.
Μάλιστα, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα από τη Βουλγαρία αναφέρουν ότι γυναίκες Ρομά στην Ελλάδα τελούν εικονικούς γάμους με πρόσφυγες, για να τους διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στη Δυτική Ευρώπη. Σε αυτό μάλιστα φέρονται να συνεργάζονται Έλληνες ιερείς και δήμαρχοι.

Όπως ανέφερε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΡΟΥΝΤ», «μετά από τον γάμο που τελείται στην Ελλάδα, τα ζευγάρια αναχωρούν για τη Γερμανία ή την Αυστρία. Ο γάμος κοστίζει 5.000 δολάρια ή 5.000 ευρώ, από τα οποία η νύφη λαμβάνει 1.500 ευρώ περίπου. Το υπόλοιπο ποσό είναι για έξοδα – μεταφράσεις και επικυρώσεις δικαιολογητικών, αμοιβές δικηγόρων και δωροδοκίες Ελλήνων ιερέων και δημάρχων. Τα δικαιολογητικά για τον γάμο ετοιμάζουν Βούλγαροι και ξένοι δικηγόροι, ενώ Έλληνες ιερείς και δήμαρχοι τα υπογράφουν και τα σφραγίζουν.
Ο ρόλος των Ρομά είναι να προμηθεύουν γυναίκες από τη Βουλγαρία, από μικρές πόλεις με περίπου 4.000 κατοίκους, όπως Ουγκαρτσίν και Λούκοβιτ, όπου οι άνθρωποι γνωρίζονται. Με αυτό τον τρόπο ήδη έχουν «παντρευτεί» 40 – 50 γυναίκες Ρομά. Οι σύζυγοί τους είναι κυρίως Σύριοι και Ιρακινοί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης