Λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο

Λαθρεμπόριο προϊόντων καπνού αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο

Οι Αρχές κατάσχεσαν εννέα μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν συνολικά 3.720 πακέτα τσιγάρων και 678 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων χωρίς ταινίες του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Hrakleio-kapnos
Στην εξάρθρωση σπείρας που τροφοδοτούσε άγνωστους προς το παρόν συνεργάτες της στην Κρήτη με μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων, οδήγησε η επιχείρηση ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού που εκτυλίχθηκε μετά την σύλληψη ενός 39χρονου Έλληνα μόλις αποβιβάστηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος ερευνήθηκε μόλις αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και στο εσωτερικό του βρέθηκαν εννέα μαύρες σακούλες σκουπιδιών που περιείχαν συνολικά 3.720 πακέτα τσιγάρων και 678 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων χωρίς ταινίες του ειδικού φόρου κατανάλωσης, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο οδηγός. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του 39χρονου στην Ελευσίνα, όπου συνελήφθησαν τρεις Ελληνίδες ηλικίας 61, 34 και 36 χρόνων και μία 26χρονη αλλοδαπή και σε έναν περιφραγμένο χώρο ακριβώς απέναντι.

Στο σπίτι βρέθηκαν άλλες 671 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων και 30 πακέτα τσιγάρων, αλλά και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους τριών γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Όμως, σε ένα κτίσμα μέσα στο αντικρινό οικόπεδο βρέθηκαν κρυμμένα άλλα 10.105 πακέτα τσιγάρων και 1.849 συσκευασίες καπνού που επίσης κατασχέθηκαν, όπως και 4.000 ευρώ που είχαν συνολικά οι δράστες μαζί με δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν.

Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης