Απίστευτος ισχυρισμός: «Εμείς δεχθήκαμε μπούλινγκ», λένε οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Γιακουμάκη

giakoumakis

Οι εννέα νεαροί κρητικοί που δικάζονται την άλλη Παρασκευή για την κακοποίηση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων μέσω των συνηγόρων τους εμφανίζουν εαυτούς ως θύματα

Συντετριμμένοι ψυχολογικά και στιγματισμένοι κοινωνικά εμφανίζονται μέσω των συνηγόρων τους οι εννέα νεαροί Κρητικοί που την άλλη Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, θα βρεθούν ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ ένας ακόμα διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα, όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών, όπως γράφει η εφημερίδα «Πατρίς».

Η παραπομπή τους στο εδώλιο αφορά περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, τα οποία η δημοσιοποίησή τους είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης υπήρξε φίλος τους και ουδέποτε βιαιοπράγησαν σε βάρος του όπως τους αποδίδεται, ενώ ισχυρίζονται ότι το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Γιάννης Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων, σε γραπτή δήλωσή τους στην εφημερίδα υποστηρίζουν:

«Εδραία πεποίθηση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων είναι ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα. Όλοι οι κρητικής καταγωγής κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου, είναι παιδιά άριστων οικογενειών που δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα για σχόλια και παρατηρήσεις.

Το πραγματικό μπούλινγκ το έχουν υποστεί τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους από την ώρα που έγινε γνωστή η ατυχής ποινική εμπλοκή τους. Παρόλα αυτά οι ίδιοι δεν θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως. Τα παιδιά εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Με βάση πάντως το κατηγορητήριο, η παρέα των Κρητικών φέρεται να είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο είχε μετατρέψει σε σάκο του μποξ για χαβαλέ, προκαλώντας του μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα αλλά και παροδική ασφυξία.

Στη δικογραφία αναφέρεται το χαρακτηριστικό περιστατικό, κατά το οποίο τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Ο Βαγγέλης φέρεται να εκλιπαρούσε να τον ελευθερώσουν, εκείνοι όμως τον κρατούσαν εγκλωβισμένο.

Σε άλλη περίπτωση επισημαίνεται ότι τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αναφέρονται επίσης και περιστατικά βιαιοπραγίας εκτός της Εστίας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Για παράδειγμα περιγράφεται η επιστροφή τους από εκδρομή στη Θεσσαλονίκη όπου μέσα στο λεωφορείο συμφοιτητής του Βαγγέλη φέρεται να τον έπληξε με σφοδρότητα πολλές φορές στο πρόσωπο. Σημειώνεται ότι η κύρια ανάκριση για τη βασική υπόθεση της ανθρωποκτονίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: zarpanews.gr

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Ελληνική Κοινωνία 2019

Σε ξενοδοχείο με άγαλμα του Πλάτωνα, χορηγό φιλοξενίας μαθητών, μαθητής κάνει θερμή παράκληση στο συνυπεύθυνο εκπαιδευτικό να προβεί στα ενδεδειγμένα και νομοθετημένα, μιας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός μιλάει ασταμάτητα χωρίς διακοπή είναι αναξιόπιστος και κουτσομπόλης. Ο συνυπεύθνυνος προβαίνει στα ακριβώς ανάρμοστα και εναντίον, προσποιούμενος ότι κάνει κάτι, λέει μόνο μια φράση στους μαθητές, τελείως απαξιωτικά περιφρονητικά και εγκληματικά. Στη συνέχεια οι μαθητές παρέμεναν κλεισμένοι χωρίς κανένα και ποτέ ανοιχτό παράθυρο και χωρίς ποτέ και καμία ανοιχτή πόρτα για ανανέωση οξυγόνου. Ο μαθητής αναγκάζεται καταβεβλημένος να αποχωρήσει, του βάζουνε απουσία και όλοι μαζί καταθέτουν ψέματα μαθητές και εκπαιδευτικοί με πούρα. Ο μαθητής απευθύνεται για κάθε νόμιμη χρήση στη διεύθυνση και δεν λαμβάνει ποτέ απάντηση για κάθε νόμιμη χρήση που δικαιούται για αποποίηση ευθυνών ανάληψη ευθυνών, δεν αρνούνται ποτέ τίποτα και κρύβονται ενοχικά. Απευθύνεται στο Υπουργείο Προστασίας της Λιανα και δεν λαμβάνει ποτέ καμία απάντηση ενώ περιμένει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς και μένει από απουσίες περιμένοντας μιας και δεν γίνετε να προσέλθει κάπου εάν υποχρεωτικά δεν λογοδοτήσουν οι υπευθύνου πρώτα και για κάθε νόμιμη χρήση. Την διευθύντρια μετά από αυτά την έδωσαν προαγωγή σε διευθύντρια σχολείου ανηλίκων. Επαναπροσέλαβαν τους ίδιους δράστες και τους συνεργούς του. Οι Αρχές έστειλαν την υπόθεση στο εισαγγελέα τη πόλη Λιανα αφού ενημέρωσαν τους ίδιους τους δράστες και τον Επιστρέφω χωρίς σιγαρέττα (ενώ ήτανε ασταμάτητος χρήστης πούρων, λέει και ψέματα δημόσια). Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία από αυτούς αποτελείται: εκκίνηση με πούρο, στρατιώτης με ακριβό κουστούμι, είναι λαμπρός με κινέζικη λάμπα 0,01 Watt, είναι στραπατσάδας, κωφάλαλοι με γένι που δεν ακούν ύβρεις από το απέναντι μεγάφωνο, χρήστες smartphone σε τελετές εμπρός στο κοινό, γυναίκες τσαρλατάνοι διευθύντριες, τοπογράφοι που διορίστηκαν δημόσιοι υπάλληλοι παράνομα ενώ έχουνε ένα πτυχίο μόνο από ιδιωτικό ΙΕΚ και κανέναν άλλο προσόν, οι ίδιοι τοπογράφοι έγιναν προϊστάμενοι τοπογραφίας στη πόλη Λιανα, οι ίδιοι τοπογράφοι διόρισαν συγγενή τους στη υπηρεσία που ήταν ενώ ο συγγενής τους έχει μια βεβαίωση μόνο φοίτησης ΙΕΚ και κανένα άλλο προσόν. Τώρα είναι συνταξιούχοι και λαμβάνουνε σύνταξη, παράνομα! Ακόμη κανείς έλεγχος στη πόλη Λιανα και στις υπηρεσίες τι., Τι κάνει γυναίκα μηχανικός εν ώρα υπηρεσίας αντί να είναι στο γραφείο της εργαζόμενη ; αναψυχή στη οδό Ειρήνης με τηλ συνομιλίες κάνει...

Εκπαίδευση Προστασίας

Κρατικό επίσημο έντυπο σχετικώς με ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης, ονομάζει καθηγητές τους συμβασιούχους εκπαίδευσης που είναι απόφοιτοι λυκείου και απόφοιτοι ιεκ, και αναφέρει ότι δεν έγινε τίποτα από αυτά στη σχολή που φοιτά η Λιανα και δεν τους απασχολεί το θέμα. Είναι που ο "Δαμασκηνός" αποχώρησε για «προσωπικούς λόγους» μόνο που αμείβεται για δημόσιους λόγους να λογοδοτεί και όχι να κρύβεται και να κάνει «εισαγωγές – εξαγωγές» επί χρήμασι σε πολύ καθορισμένες ημερομηνίες εις ιδρύματα προστάτη "Ανάργυροι" αφού προηγήθηκε ενημέρωση από φίλους του προστάτη "Αρτέμιος"» και προστάτη 'Ιωσήφ".

Lewendes

Δολοφονημένος από λεβέντες κρητικούς

Nikos

Οι κατηγορούμενοι λοιπόν δέχονται Μπούλινγκ!!!Εγω λοιπόν τα ευφυολογήματα των συνηγόρων τους τα φτύνω.Φτύνω και τη προσπάθεια των ψευτοκαπετάνιων να τρομοκρατήσουν τους μάρτυρες.Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!Η μαγκιά τους δεν περνάει παντού...Εδώ πληρώνονται όλα.

Λινα

Mak,θα συμφωνησω μαζι σου. Εκει κατω στην Κρητη, μπορει να τους θεωρουν μαγκες και αντρακλες, γιατι ολοι τους εχουνε παρομοια νοοτροποια με αυτα τα "ζωα", τους βασανιστες του Βαγγελη! - Σωτηρη, δεν ητανε παλια "λεβεντογεννα μανα" η Κρητη, ενω τωρα δεν είναι.Αυτοι την ιδια νοοτροπια ειχανε και εχουν,ανα τους αιωνες.Ψευτομαγκες,τσαμπουκαδες, καυγαδες για το τιποτα, με το παραμικρο πλακωνονται και τραβανε μαχαιρια, κατι σαν την συμπεριφορα των Ρομα! Αυτες ειναι συμπεριφορες απο παλια μεχρι σημερα! Μηπως ξερεις τι εκαναν οι Κρητικοι χωροφυλακες, που τους ειχε φερει εδω περα σε εμας, ο Βενιζελος οταν ητανε Πρωθυπουργος? -Θα σου πω εγω τι εκαναν στο σπιτι του προπαππου μου. Τους πηγε σπιτι του να τους κανει το τραπεζι,γιατι ητανε βενιζελικος! Οταν τελειωσαν το φαγητο, φανηκε στον πατο των πιατων η μορφη των βασιλεων, που ειχαν τα σερβιτσια της προγιαγιας μου (προικα απο τους γονεις της). Αμεσως σηκωθηκαν επανω ολοι τους, αρχισαν να πυροβολουν τα παντα μεσα στο σπιτι και αφου το κατεστρεψαν, κατεβηκαν στο κελαρι και πυροβολησαν και εσπασαν ολα τα βαρελια με το κρασι και ολες τις λιμπες λαδιου. ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ!!!

Gg

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στην υπόθεση είναι οι ήπιες αντιδράσεις των (Κρητικων) γονέων του θύματος. Ίσως απλά να μην το πρόβαλαν τα ΜΜΕ από την αλλη

ΕΛΕΝΑ

ΝΤΡΟΠΗ. Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ, ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΙΔΙ ΑΔΙΚΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΠΟΥΛΙΝ. ...ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΙΝΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;

Μάλιστα

Και τότε ποιος τον σκότωσε ; Ο Φουφουτος ; Αν ήταν πραγματικοί φίλοι του ας πούνε ποιος την έφαγε .

Πανος

Τα λεβαιντοπαιδα της πλακας που μονο με τα κουμπουρια κανουν τους αντρες (δεν ερχονται στα χερια με ρον αλλον) θα ειναι ολοι εξω με αναστολη κανενας μεσα μα ρο θυμηθειται σε μια βδομαδα

Η ζωή μη να αποδόσει το δίκαιο...

Για το νεκρό.σε οποίο κάθαρμα του έκανε κακό του εύχομαι να σαπίσει αργά κ βασανιστικά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

EMVOLIO_GRIPI

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, η ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων που έχει ήδη διατεθεί στη χώρα ανέρχεται σε 1,5 εκατ. δόσεις ενώ μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμες ακόμη 1,1 εκατ. δόσεις

DSC_8920-01

Οι φοιτητές τάσσονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων και στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια

2