Θεσσαλονίκη: Βλήμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε θεμέλια νεοκλασικού

Θεσσαλονίκη: Βλήμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε σε θεμέλια νεοκλασικού

Η βόμβα ζυγίζει 500 λίβρες - Πρόκειται για ίδιου είδους με αυτό που είχε εντοπιστεί στο Κορδελιό - Κλιμάκιο του Στρατού στο σημείο - Έκλεισε η λεωφόρος Νίκης

aaa1
Βλήμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 500 λιβρών εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα θεμέλια του διατηρητέου κτιρίου «Όλυμπος - Νάουσα» το οποίο τελεί υπό ανακαίνιση, επί της οδού Λεωφόρου Νίκης, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που απέκλεισαν το χώρο γύρω από το ιστορικό κτίριο, ενώ για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε μία λωρίδα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Νίκης, όπου, πάντως, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Βλήμα εντοπίστηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Voria.gr


Κλείσιμο
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εύρημα που είναι θαμμένο στη γη και ένα μικρό κομμάτι βγήκε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των εργασιών. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού, προκειμένου να εξετάσει το φερόμενο ως πολεμικό βλήμα και να αποφανθεί για τον τρόπο απομάκρυνσής του.


Πηγές:thestival.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr

aaa2
aaa1

bomb
vlima4

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης