Κακοκαιρία: Σαρώνει Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο ο «Φοίβος» - Χιονοπτώσεις, χαλάζι και πλημμύρες

Κακοκαιρία: Σαρώνει Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο ο «Φοίβος» - Χιονοπτώσεις, χαλάζι και πλημμύρες

Κλειστά σχολεία - Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κοζάνης - Έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά - Στην Πρέβεζα, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια - Επέμβαση για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

kakokairia_main
Η κακοκαιρία που πλήττει από αργά το απόγευμα την δυτική Μακεδονία έχει με χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πιο πεδινά έχει δημιουργήσει προβλήματα και δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι δήμαρχοι σε αρκετές περιοχές έλαβαν αποφάσεις ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έτσι, αύριο Πέμπτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του Δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά. Στον Δήμο Πρεσπών Φλώρινας, θα λειτουργήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ στην Φλώρινα και τα Γρεβενά του κουδούνι θα κτυπήσει στις 09.00 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στην ΠΕ Γρεβενών χρειάζονται αλυσίδες από το 13ο έως 54ο χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Περιβολίου και από το 13ο έως 25ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σπηλαίου. Στην ΠΕ Κοζάνης χρειάζονται αλυσίδες στο 76ο έως 97ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, στην θέση Πεντάλοφο, επίσης με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 18ο έως 24,5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 32ο έως 45ο χλμ. του δρόμου Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης ) και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς.

Τέλος, στην ΠΕ Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 12ο έως 52ο χλμ της Εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως 30ο χλμ του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 31ο έως 37ο χλμ Φλώρινας – Πρεσπών, από το 7ο έως 9ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αετού – Νυμφαίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Ήπειρος

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η Ήπειρος. Η περιοχή έχει χωριστεί στα… δύο. Τα ορεινά δέχονται σφοδρό κύμα χιονοπτώσεων και στα ημιορεινά και πεδινά όπου η βροχόπτωση είναι ασταμάτητη ενώ εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες και χαλαζόπτωση.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην ορεινή ζώνη και στις περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων, όπου η χιονόπτωση συνεχίζεται. Ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος καθώς το φρέσκο πέφτει πάνω σε κείνο των προηγούμενων ημερών. Επί ποδός βρίσκονται δεκάδες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και των Δήμων.

Κλείσιμο
Δείτε το βίντεο του Kozanimedia.gr για τη χιονόπτωση στο Μέτσοβο

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΜΕΤΣΟΒΟ



Βασική προτεραιότητα είναι να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Ωστόσο, όσοι κινούνται προς τα ορεινά θα πρέπει να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται στις πεδινές- ημιορεινές περιοχές, σημειώνονται σε πολλά σημεία καταπτώσεις βράχων για την απομάκρυνση των οποίων επεμβαίνουν μηχανήματα της Περιφέρειας.

Στην πόλη της Πρέβεζας, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβίσουν στην περιοχή Κανάλι έναν οδηγό του οποίου το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί μέσα σε ρέμα. Το μεσημέρι στην Πρέβεζα σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση. Δείτε το βίντεο από το atpreveza.gr

www.atpreveza.gr-Χαλαζόπτωση στην Πρέβεζα


Την τελευταία ώρα πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως σε δρόμους, σημειώνονται σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων που βρίσκονται κοντά στη Λίμνη, ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Στρατηγού Βογιάνου, όπου έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης