Καιρός: Ο «Φοίβος» χτύπησε την Ήπειρο - Χιονόπτωση, καταιγίδες και πλημμύρες

Καιρός: Ο «Φοίβος» χτύπησε την Ήπειρο - Χιονόπτωση, καταιγίδες και πλημμύρες

Στην πόλη της Πρέβεζας, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων - Επέμβαση των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό οδηγού που ακινητοποιήθηκε μέσα σε ρέμα

4673015
Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η Ήπειρος. Η περιοχή έχει χωριστεί στα… δύο. Τα ορεινά δέχονται σφοδρό κύμα χιονοπτώσεων και στα ημιορεινά και πεδινά όπου η βροχόπτωση είναι ασταμάτητη ενώ εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες και χαλαζόπτωση.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην ορεινή ζώνη και στις περιοχές της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων, όπου η χιονόπτωση συνεχίζεται. Ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος καθώς το φρέσκο πέφτει πάνω σε κείνο των προηγούμενων ημερών. Επί ποδός βρίσκονται δεκάδες μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και των Δήμων.

Βασική προτεραιότητα είναι να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Ωστόσο, όσοι κινούνται προς τα ορεινά θα πρέπει να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται στις πεδινές- ημιορεινές περιοχές, σημειώνονται σε πολλά σημεία καταπτώσεις βράχων για την απομάκρυνση των οποίων επεμβαίνουν μηχανήματα της Περιφέρειας.

Στην πόλη της Πρέβεζας, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβίσουν στην περιοχή Κανάλι έναν οδηγό του οποίου το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί μέσα σε ρέμα.

Την τελευταία ώρα πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως σε δρόμους, σημειώνονται σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων που βρίσκονται κοντά στη Λίμνη, ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Στρατηγού Βογιάνου, όπου έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης