Καιρός: Ο «Φοίβος» έφερε χαλάζι - «Άσπρισαν» Ζάκυνθος, Καλαμάτα και Αστακός

Καιρός: Ο «Φοίβος» έφερε χαλάζι - «Άσπρισαν» Ζάκυνθος, Καλαμάτα και Αστακός

Πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Χαλκιδική - Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες 

xalazi-2_3
Με άγριες διαθέσεις κατέφτασε το νέο βαρομετρικό χαμηλό «Φοίβος» που φέρενι ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Από τις πρώτες περιοχές που βρέθηκαν σήμερα στο δρόμο του νέου κύματος κακοκαιρίας είναι το Καταστάρι Ζακύνθου, όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση σε μέγεθος φουντουκιού.

H ξαφνική καταιγίδα αν και μικρής διάρκειας, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους Ζακυνθινούς, κυρίως στην περιοχή του Κατασταρίου, όπου οι κάτοικοι είδαν τους δρόμους και τις γειτονιές τους να καλύπτονται από πυκνό χαλάζι σε τόσο μεγάλο μέγεθος.

xalazi-2
xalazi-3
xalazi-4


Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας το  φαινόμενο να διήρκεσε αρκετή ώρα κάνοντας τους δρόμους της περιοχής να μοιάζουν χιονισμένοι. 

Κλείσιμο
astakos


Έντονη χαλαζόπτωση έπεσε και στην Καλαμάτα, η οποία διήρκεσε μάλιστα και αρκετή ώρα, ενώ ήδη από χθες το «έστρωσε» με χαλάζι στη Μάνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Rain.......... #rain #rainyday #raining #storm #kalamata #instakalamata #kalamatagreece #hailstones #hailstonestorm #hail #life #instarain #instarainy #kalamata_life #frommywindow

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ourania Castana (@ourania_castana) στις



mani
Το «έστρωσε» χθες με χαλάζι στη Μάνη
mani2

Προβλήματα και στη Χαλκιδική

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε και η Χαλκιδική. Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, στις περιοχές της Συκιάς και της Σάρτης έπεσε δυνατό χαλάζι και από τα νερά της βροχής προκλήθηκαν κατολισθήσεις βράχων -κυρίως στην επαρχιακή Σιθωνίας.

καταρρακτώδης βροχή στο δρόμο Συκιά - Κουφό


Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Και την Πέμπτη στη χώρα μας αναμένονται βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν και πάλι στα βόρεια ορεινά. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 27 Ιανουαρίου, ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό, κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας. Βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, αρχικά στο Ιόνιο και κατόπιν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης