Βροχές, καταιγίδες και τοπικά... χαλάζι φέρνει ο «Φοίβος» την Τετάρτη

Βροχές, καταιγίδες και τοπικά... χαλάζι φέρνει ο «Φοίβος» την Τετάρτη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες - Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι

kataigida_main
Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας έως την Κυριακή 27/01. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Φοίβος» θα είναι οι βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, και οι καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (8 έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο από το βράδυ της Τρίτης 22/01 έως το Σάββατο 26/01. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 αναμένονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Ανατολική Στερεά, και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 6 έως 12, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 13, στα νότια ηπειρωτικά από 8 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 14, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 12 έως 16, και στην Κρήτη από 12 έως 17.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και από το απόγευμα έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και από το απόγευμα έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα ενισχυθούν από το απόγευμα στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν νοτιοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς.

Κλείσιμο
meteo_2


Παρόμοια χαρακτηριστικά θα έχει ο καιρός την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή 25/01 έως και το μεσημέρι της Κυριακής 27/01, ένα νέο χαμηλό κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας. Στον χάρτη 3 φαίνεται η θέση του τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 26/01. Βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, αρχικά στο Ιόνιο και κατόπιν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως το Σαββάτο, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

meteo_3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης