18 πρώην πρέσβεις ζητούν να μην ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών - «Βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα»

makedonia

Αποδομώντας ένα-ένα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, οι πρώην διπλωμάτες προειδοποιούν για ολέθριες συνέπεις και ζητούν να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος

Τις ολέθριες συνέπειες που θα υπάρξουν για τη χώρα μας εάν ψηφιστεί τελικά η «λεόντεια» και «ετεροβαρής» Συμφωνία των Πρεσπών επισημαίνει σε ανοιχτή επιστολή του προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο «Διπλωματικός Κύκλος Συνταξιούχων Πρέσβεων».

Αποδομώντας όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί των υποτιθέμενων οφελών της Συμφωνίας, δεκαοκτώ πρώην πρέσβεις που υπογράφουν την επιστολή υπογραμμίζουν ότι, πέραν της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας που επιχειρείται, θα δημιουργηθούν προβλήματα σε πολλαπλά επίπεδα και θα προκύψουν προστριβές και αποσταθεροποίηση.

Ακολουθεί η επιστολή του «Διπλωματικού Κύκλου Συνταξιούχων Πρέσβεων»

«Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Οι κάτωθι υπογράφοντες Πρέσβεις ε.τ. εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας για την υπογραφείσα στις Πρέσπες την 17η Ιουνίου 2018 συμφωνία μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδος και της Π.Γ.Δ.Μ. παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Η συμφωνία αυτή, όπως πιστεύουμε, αποτελεί πλήρη αποδοχή- και κατά συνέπεια δική μας υποχώρηση- των απαιτήσεων της σκοπιανής πλευράς, η οποία ήδη από της σύστασης του ομόσπονδου κρατιδίου των Σκοπίων μέσα στα πλαίσια της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας,αλλά και σήμερα το προκύψαν μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας νέο κρατικό μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ εξακολουθεί να εκδηλώνει "αλυτρωτικές" τάσεις κατά της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την επεκτατική πολιτική του Τίτο περί "Ενοποιήσεως όλου του μακεδονικού χώρου συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής ιστορικής Μακεδονίας".

Φοβούμεθα ότι ούτε η νέα ονομασία που συμφωνήθηκε στις Πρέσπες, ούτε οι τροποποιήσεις των σχετικών με τον "αλυτρωτισμό" διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος θα μπορέσουν να ανακόψουν τις επεκτατικές βλέψεις των "πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας" και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, η οποία γαλουχήθηκε με το όνειρο επέκτασης της χώρας τους στην κατ’ αυτούς "Μακεδονία του Αιγαίου".

Οι πολίτες της χώρας αυτής αρνούνται να δεχθούν την ιστορική αλήθεια, ότι η περιοχή των Σκοπίων ήταν τμήμα της Αρχαίας Δαρδανίας, ως τούτο επιβεβαιώνεται από αδιάσειστα αρχαιολογικά, εθνολογικά, γλωσσικά και άλλα στοιχεία.

Ενδεικτικά παραθέτουμε περικοπή από το έργο (Περιηγηματικόν Πικτάκιον εκδοθέν στο Αμστερνταμ το 1706) του νεοέλληνα διανοητή που διακρίθηκε στον Ευρωπαϊκό χώρο Αναστασίου Μιχαήλ, όπου υπογραμμίζει ότι "με τη Μοισία (σημερινή Σερβία) προσομορούσιν (συνορεύου ) οι Δαρδανικοί Σκούποι (δηλ. τα σημερινά Σκόπια)".

Πέραν όμως της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, που επιχειρείται με την συμφωνία των Πρεσπών, η τελευταία θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων σε πολλαπλά επίπεδα και θα αποτελέσει αιτία προστριβών και αποσταθεροποίησης.

Διότι αναγνωρίζεται, εντελώς εσφαλμένα, "η μακεδονική γλώσσα" και "ταυτότητα", ήτοι τα κυριότερα συστατικά στοιχεία για την δημιουργία μιας εθνικής οντότητας. Οι σχετικές διατάξεις της συμφωνίας των Πρεσπών παρέχουν το νομικό πλέον κάλυμμα για να συνεχίσει η σκοπιανή πλευρά την "αλυτρωτική" της πολιτική με άλλα πιο ισχυρά από τα μέχρι τώρα μέσα και μία πιο έντονη ρητορική προβολή τους.

Οι δηλώσεις, άλλωστε, του Πρωθυπουργού της Π.Γ.Δ.Μ . στις Πρέσπες, πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της εν λόγω συμφωνίας, όπου διαχώρισε τους Έλληνες από τους "Μακεδόνες", ως και εκείνες παρόμοιας φύσης άλλων αξιωματούχων του κράτους αυτού, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ως προς τις προθέσεις των βορείων γειτόνων μας.

Έχοντας αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό καθ’όλη την διάρκεια της θητείας μας στη διπλωματική υπηρεσία και γνωρίζοντας τις τακτικές, μεθόδους, υστεροβουλίες και αρνητικές έναντι της χώρας μας διαθέσεις των βορείων γειτόνων μας, θεωρούμε χρέος μας να επισημάνουμε, όπως έπραξε και ο διακεκριμένος Έλληνας πατριώτης Μίκης Θεοδωράκης, τις "ολέθριες συνέπειες" που θα επιφέρει η συμφωνία των Πρεσπών.

Η εν λόγω συμφωνία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη συνέχιση της "αλυτρωτικής" πολιτικής από τους βόρειους γείτονες μας, αναπροσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα που τους παραχωρούνται (γλώσσα, ταυτότητα, εθνική υπόσταση) και θα ενσπείρει σύγχυση ως προς την ελληνικότητα της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας. Είναι δε εξωπραγματικό να πιστεύεται, ότι ο πολίτης μιας τρίτης χώρας (π.χ. Αφρικής, Λατινικής Αμερικής κλπ) θα ενδιαφερθεί να ανατρέξει στην παραπάνω συμφωνία για να πληροφορηθεί ότι η "μακεδονική γλώσσα της Βορείου Μακεδονίας" είναι σλαβική και "ουδεμία σχέση έχει με την γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου".

Ομοίως δεν θα πρέπει να θεωρείται λήξαν το θέμα του "αλυτρωτισμού" με την τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του σκοπιανού συντάγματος, διότι οι διατάξεις αυτές είναι πλέον περιττές, εφόσον η σκοπιανή πλευρά με την συμφωνία των Πρεσπών -μια διεθνή συνθήκη- πήρε ό,τι μέχρι τώρα επεδίωκε.


Πέραν των ανωτέρω η εν λόγω συμφωνία, ως διαφαίνεται από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην διασπορά, τείνει να επιφέρει διχασμό στην ελληνική κοινωνία. Συναφώς, με λύπη διαπιστώνουμε ότι χαρακτηρίζονται από ορισμένους κύκλους ως "ακραίοι" οι αντιτιθέμενοι στην συμφωνία αυτή.

Δεν πρέπει όμως αυτοί οι κύκλοι, αλλά και οι ξένοι, να λησμονούν ότι οι Έλληνες απέδειξαν το 1940 – 1941 ότι μπορούν να συσπειρωθούν "ακραία" και αποτελεσματικά, όταν η χώρα απειλείται από ξένο επεκτατισμό φασιστικό ή άλλον

Έχοντας υπ’όψη την ανωτέρω διαμορφωθείσα κατάσταση, ως και την πολύχρονη πείρα μας στον χειρισμό και εξέλιξη του εθνικού αυτού θέματος συντασσόμαστε και εμείς με την έκκληση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και
1. Διακηρύσσουμε την αντίθεσή μας στην ετεροβαρή, λεόντεια συμφωνία των Πρεσπών που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.
2. Καλούμε τους εκπροσώπους του έθνους να μη συμβάλουν στην αποδοχή της συμφωνίας αυτής.
3. Καλούμε την Κυβέρνηση να εξετάσει την δυνατότητα – είμαστε πεπεισμένοι ότι τούτο επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού— δημοψηφίσματος επί του κεφαλαιώδους σημασίας εθνικού αυτού θέματος.

Με ιδιαίτερη τιμή
Τα Μέλη του Διπλωματικού Κύκλου

Αιλιανός Κωνσταντίνος,

Αλιάγας Σπύρος,

Βάσσης Κωνσταντίνος,

Γεννηματάς Ιωάννης,

Δεναξάς Ευάγγελος,

Δοκιανός Σπύρος,

Δρακουλαράκος Ιωάννης,

Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος,

Κοραντής Ιωάννης,

Μεγαλοκονόμος Μάνος,

Νομικός Αντώνιος,

Παπαδόπουλος Ιωάννης,

Παπασλιώτης Απόστολος,

Πολίτης Κωνσταντίνος,

Σταματίου Εμμανουήλ,

Στοφορόπουλος Θέμος,

Φραγκούλης Ευάγγελος,

Χισκάκης Μιλτιάδης.»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (54)

Μια ευλογη απορια

Που ηταν διορισμενοι ολοι αυτοι οι κυριοι? Σε ποες χωρες?Μηπως σε πρεσβειες πρωην ανατολικες χωρες, οπου δινοντουσαν πιστοποιητικα ομογενειας, βιζες κ.λ.π.?

@

Μονο καμενουs εγκεφαλουs βλαπτει η Συμφωνια

SPYROS

απο οτι καταλαβαινω μιλας απο προσωπικη πειρα. Σου εχει καψει τον εγκεφαλο ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλας οπως μιλας, με μυαλο ομελλετα.

Και να φανταστείς ότι τους πληρώναμε!

Και να φανταστείς φιλαράκι, ότι αυτά τα...μυαλά, που δε μπορούν να δουν τα τεράστια κέρδη μας, τα πληρώναμε για να κάνουν τους πρεσβευτές! Δεν ξέρω αν είναι απλά άσχετοι ή τους έβγαλε η ΝΔ αλλά είναι για γέλια που το θυμηθήκαν τώρα κι αυτοί να το πουν. Από το καλοκαίρι τώρα; Τυχαιο; Δε νομίζω!

SPYROS

Αγαπητοι κυριοι Πρεσβευτε της Ελλαδας μας (το πρωην 'η συνταξιουχοι δεν εχει σημασια καθοτι ο τιτλος Πρεσβης της Ελλαδος ακολουθει τον ανθρωπο εφ'ορου ζωης, οπως ο τιτλος του 'υπουργου' για οποιον εχει περασει απο αυτη τη θεση), θα ηθελα να σας συγχαρω για την ανακοινωση σας ΟΜΩΣ, μηπως λογω της θεσης σας σαν πρεσβεις της χωρας μας θα ηταν ΚΑΛΥΤΕΡΟ και πιο επαρκες να κινηθειτε νομικα κατα του αγυρτη και προδοτη πρωην ΥΠΕΞ, Κοτζια? Γιατι η ανακοινωση σας εως το περας της ημερας θα εχει περασει ανωδυνα για τα πολιτικα ρεταλια που μας κυβερνουν. Ομως μια νομικη σας κινηση εναντιων τους θα ειχε μεγαλυτερο βαρος και θα τους ακολουθουσε για πολυ καιρο εως αποφανθει η Δικαιοσυνη! Λεω λοιπον, μηπως θα ηταν καλυτερα να κανετε το κατι παραπανω? Για την Ελλαδα και την Μακεδονια ρε γαμωτο...

Άρα...

Το FYROM ήταν τεράστια διπλωματική και πολιτική επιτυχία για την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα! Και αυτό πάνε να το αλλάξουν!

Δεν ήταν της ΝΔ

Εκτός κι αν η ΝΔ έχει ψήφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το όνομα αυτό είναι επιτυχία των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ της εποχής εκείνης. Να έχουμε και λίγο επαφή με την πραγματικότητα.

Χ.Π.

Προκόπη Παυλόπουλε, κατά σύμπτωση και συγκυρία Π.τ.Δ. ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ....! Με αυτή την τόσο απλή κίνηση θα μείνεις στην Ιστορία ως ο άνθρωπος που έσωσε την Ελλάδα από την διάλυση... Στην άλλη περίπτωση θα μείνεις στην Ιστορία σαν το "σταγονίδιο" που υπέγραψε την εκχώρηση της Μακεδονίας μας αρχικά, και το ξεπούλημα της Θράκης και του μισού αιγαίου σε δευτερο στάδιο.. Ήδη Παυλόπουλε βλέπεις την πρεμούρα του εθνοπροδότη Τσίπρα να πάει στην Τουρκία αμέσως μετα την εκχώρηση της Μακεδονίας μας... Πάει για να ολοκληρώσει και το δεύτερο στάδιο της προδοσίας σύμφωνα με τις εντολές των πατρώνων του από τον μεγαλύτερο εχθρο της Ελλάδας (που δεν είναι η Τουρκία) αλλά η Γερμανία.. Αυτό το κράτος δολοφόνο της ευρώπης των λαών... Παυλόπουλε περιμένουμε να δούμε αν είσαι άντρας...Αυτά...!!

O Ζόραν Ζάεφ διαψεύδει το ελληνικό ΥΠΕΞ

ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΣΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: "Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μνημονεύει και δεν ρυθμίζει θέματα εθνότητας. Άλλωστε στην τροποποίηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, διευκρινίζεται ότι «η ιθαγένεια δεν προσδιορίζει, ούτε προκαθορίζει την εθνότητα στην οποίαν ανήκουν οι πολίτες της χώρας». Αυτό αναφέρεται ρητά και δεσμευτικά για την ΠΓΔΜ και στη ρηματική διακοίνωση που απεστάλη από τα Σκόπια. Η Συμφωνία, συνεπώς, δεν αναγνωρίζει «μακεδονικό λαό» ή «μακεδονικό έθνος» ". _____________________________________ Ας δούμε ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ ΣΤΙΣ 19/6/18 (2 μέρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας): Επιτέλους έχουμε μία χώρα όπου ζει ένας αναγνωρισμένος ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ λαός με αναγνωρισμένη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλώσσα. Ναι εγώ θα είμαι πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, όπως είναι γραμμένο στη συμφωνία. Ενώ εγώ θα είμαι πρωθυπουργός της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ θα μιλάω για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ οικονομία, για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ χάρτη, για ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ πολιτισμό, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ χώρο, για ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑ κοπέλα … Με τη συμφωνία με την Ελλάδα έχουμε επιτέλους μια χώρα που αναγνωρίζεται από όλους, όλους παγκοσμίως. Εγώ ήμουν παρών στη Ελλάδα (κατά την υπογραφή της συμφωνίας). Δίπλα μου καθόταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλούσα για ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ αντικείμενο… Μιλούσα για ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ και απόλυτα δεν υπήρχε πρόβλημα από την άλλη πλευρά (την Ελλάδα). Όταν πήγαμε στην ελληνική πλευρά για να βάλουμε τις υπογραφές της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μου είπε: Ζόραν, θα πάμε στη δική σας πλευρά και θα φάμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ σαλάτα… Όχι ελληνική σαλάτα. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ σαλάτα.

AA

Εθνίκια! Φασίστες, οπισθοδρομικοί και αυτοί. Οπως και ο Παπακωνσταντίνου, η Αφροδίτη Μάνου, ο Μίκης Θεοδωράκης, και το 70% του λαού που βλέπουμε την ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Τη μόνη αληθεια κατέχει όμως ο Αλέξης που έχει καταστρέψει όλους τους θεσμούς στη μονομανία του να περάσει αυτή την καταστροφική συμφωνία. Από αυτό και μόνο φαίνεται τι είναι. Εχει αναλάβει εργολαβία, αντιπροσωπεύει άλλα συμφέροντα, όχι της χώρας μας.

Αριστερή φαντασίωση

Μήπως εσύ βλέπεις παντού ανθρώπους της ΝΔ ? Σε έχει τυφλώσει η πρώτη φορά αριστερά και εσύ και άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ σας βγαίνει το φετίχ σας . Προσέξτε το γιατί διχάζεται έναν λαό και μόνο εσείς του ΣΥΡΙΖΑ το καταφέρατε αυτό. Επικίνδυνοι.

Εθνικό είναι το αληθές

Μήπως είναι 18 ΝΔκράτες πρώην διπλωμάτες; Το γήρας δεν έρχεται μόνο του!

Σε χτύπησε

γελοίε, ε;

Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

(1) Mε τους όρους "Μακεδονία" και "Μακεδόνας" νοούνται και η περιοχή της Β.Ελλάδας και η επικράτεια των Σκοπίων και η αντίληψη που έχουν τα δύο μέρη αναφέρεται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά. ____ Προσέξτε ότι στις παραγράφους 2 και 3 δεν μιλά για δύο περιοχές, αλλά για μία περιοχή και μια ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ δηλαδή ΚΡΑΤΟΣ --- (2) Για την Ελλάδα, με τους όρους "Μακεδονία" και "Μακεδόνας" νοούνται, εκτός άλλων, ο Ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα. ____ Βλέπετε εσείς καμία αναφορά σε Ελληνικό Μακεδονικό πολιτισμό; Βλέπετε καμία αναφορά ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας; --- (3) Για τα Σκόπια, με τους όρους "Μακεδονία" και "Μακεδόνας" νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο Άρθρο 7(2). ____ Τι μας λέει η συμφωνία εδώ; Ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ και τα χαρακτηριστικά τους ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ, πολιτισμό και κληρονομιά, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, την κουλτούρα και την κληρονομιά ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ από την αρχαιότητα έως σήμερα. --- (4) Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ) σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. Τα Μέρη σημειώνουν ότι Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, την κουλτούρα και την κληρονομιά ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ____ Τι μας λέει η συμφωνία εδώ; Ότι το αναγνωριζόμενο από την Ελλάδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ. Αυτό ακριβώς που υποστηρίζουν οι οπαδοί του Γκρουέφσκι : ΟΤΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες και ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνες αλλά μια άλλη φυλή (διαβάστε το μέρος 1 για το αφήγημα των Σκοπιανών). Σε αυτό το άρθρο θα στηρίξουν οι Σκοπιανοί τις ανιστόρητες επιδιώξεις τους για το σφετερισμό της αρχαίας Μακεδονίας και της ιστορίας της. Πράγμα που δεν θα μπορούσαν να κάνουν, αν στη συμφωνία αναφερόταν ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί αναγνωρίζουν ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν ελληνική και ο Μέγας Αλέξανδρος Έλληνας και αυτοί δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους. Γιατί λοιπόν δεν έγινε αυτό;

Γι’ αυτό

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΖΕΙ ΑΚΕΡΑΙΟ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ» όπως έγραψε στο άρθρο του ο κ. Δημήτρης Η. Χατζηδημητρίου.

Γιάννης

Αυτοί οι άνθρωποι εδώ και αιώνες, παρά την όποια προέλευση της λέξης, καλώς ή κακώς αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Ούτε ο Παύλος Μελάς δε το αμφισβήτησε αυτο. Κάποιο αισθάνονταν, για πολλές γενιές, σκέτοι Μακεδόνες, κάποιοι Βούλγαροι Μακεδόνες, κάποιοι Ελληνες Μακεδόνες (Γραικομανοί) και κάποιο Σέρβοι Μακεδόνες, όλοι αυτοί Σλαβόφωνοι, γρι ελληνικά. Τώρα κάποιοι από εμάς απαιτούν όλοι αυτοί να εφεύρουν νέο τρόπο να αυτοπροσδιορίζονται που δε θα περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία. Μόνο σε μένα φαίνεται από ανέφικτο ως αστείο;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης