Παππούδες έσπρωχναν χασίς σε Αττική και Κορινθία

Παππούδες έσπρωχναν χασίς σε Αττική και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ηλικίας 60, 69 και 77 χρόνων

astynomia-peripoliko-ena
Σπείρα… γερόντων που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη, εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Τα μέλη της, τρεις Έλληνες ηλικίας 60, 69 και 77 χρόνων, συνδέονταν με μια άλλη εγκληματική ομάδα η οποία είχε εξαρθρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου όταν συνελήφθησαν δέκα μέλη της ηλικίας 39 ως 61 χρόνων, που καλλιεργούσαν χασισοφυτείες και πωλούσαν την παραγωγή του με όφελος άνω των 150.000 ευρώ! Σταδιακά, είχαν κατασχεθεί 3.219 δενδρύλλια και ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους δυο κιλών και 172,5 γραμμαρίων.

Η έρευνα συνεχίστηκε μεθοδικά και οδήγησε στους τρεις «παππούδες» που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» με κωδικοποιημένη ορολογία κατά τις συνομιλίες τους. Οι δράστες συνελήφθησαν με ταυτόχρονες επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφαλείας Καλαμάτας, της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας σε περιοχές της Αθήνας.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά ένα κιλό και 548,7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα χασισόδεντρο ύψους 2,20 μέτρων, δύο τσιγαριλίκια, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας και αντικείμενα για τη συσκευασία ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν τρία κινητά και 1.170 ευρώ προερχόμενα από την διακίνηση ναρκωτικών.

Κλείσιμο
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην σπείρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης