Καιρός: Χιόνισε στην Κρήτη - Ποια σχολεία είναι σήμερα κλειστά

Καιρός: Χιόνισε στην Κρήτη - Ποια σχολεία είναι σήμερα κλειστά

Χιόνισε ακόμα και στο Ηράκλειο

kriti-xioni-dyo
Με την θερμοκρασία να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε όλη την Κρήτη, το χιόνι έκανε την εμφάνισή του ακόμα και στο Ηράκλειο.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ξεκίνησε η βροχή η οποία σε κάποιες περιοχές μετατράπηκε σε χαλάζι, χιονόνερο ακόμα και… χιόνι.

Μάλιστα, πάνω στην εθνική και ιδιαίτερα προς το Γάζι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ήταν αδύνατη με αποτέλεσμα για κάποια ώρα οι οδηγοί να μείνουν ακίνητοι στο δρόμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και χθες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είτε με τις φωτογραφικές τους μηχανές, είτε με τα κινητά τους έβγαλαν φωτογραφίες με το χιόνι στους δρόμους και τις γειτονιές και τις ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

kriti-xioni-ena
kriti-xioni-tria


Κλείσιμο
Οι χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, και σε διάφορες περιοχές συνεχίζονται και σήμερα, κατέστησαν αδύνατο να λειτουργήσουν κάποια σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημάρχου Βιάννου, Παύλου Μπαριτάκη, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής σχολεία:

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

-Γυμνάσιο – Λύκειο Βιάννου

-Δημοτικό Σχολείο Αμιρών.

-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.

-Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Άρβης, της Ψαρής Φοράδας και το νηπιαγωγείο Καστρίου, εκτός και αν το πρωί οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν.

Παράλληλα κλειστά θα μείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η πολιτική προστασία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εφιστά την προσοχή σε δημότες και επισκέπτες, ενώ συνιστά να αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή.

Τηλ. Επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης:

Ευάγγελος Πλεύρης: 6977343187

Γραφείο Δημάρχου: 2891340335

Γραμμή Δημότη: 2891340143».

Επίσης, κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Ροδιά, Μάραθο και Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσκολιών που παρατηρούνται στις μετακινήσεις των μαθητών.

Την ίδια ώρα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία του δήμου Ανωγείων, μετά από απόφαση του δημάρχου κ. Καλλέργη.


Πηγή: cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης