Κύκλωμα εισήγαγε κοκαΐνη σε superfood: Ο Αλβανός χρηματοδότης και ο μυστηριώδης αποστολέας

Κύκλωμα εισήγαγε κοκαΐνη σε superfood: Ο Αλβανός χρηματοδότης και ο μυστηριώδης αποστολέας

Από τους έξι συλληφθέντες οι τέσσερις είχαν ενεργό ρόλο - Έγκλειστος γερμανικών φυλακών ο  Αλβανός που χρηματοδοτούσε το κύκλωμα - Μέσω αερομεταφορών οι αποστολές - Κατασχέθηκαν 36 κιλά κοκαΐνης μέσα σε συσκευασία superfood 

acai2
Στην εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος που διακινούσαν κοκαΐνη από χώρες της Νοτίου Αμερικής στην ελληνική επικράτεια προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Έπειτα από εκτεταμένη, αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες αποξηραμένου φρούτου ACAI (superfood), οι οποίες ήταν εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 36 κιλών. Επίσης κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι Έλληνες, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.

Ειδικότερα, από τους έξι συλληφθέντες, οι τέσσερις, με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν, έχουν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούνται για διακίνση.

Κλείσιμο
Τη χρηματοδότηση έκανε ένας Αλβανός έγκλειστος σε φυλακές της Γερμανίας, ενώ τις αποστολές πραγματοποιούσε ένα μυστηριώδες πρόσωπο. Πρόκειται για έναν Έλληνα, μόνιμο κάτοικο Βραζιλίας, ο οποίος φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές, ωστόσο ακόμη παραμένει ασύλληπτος.

Από την έως τώρα προανάκριση και διεθνή συνεργασία, έχουν προκύψει οι διαδρομές αποστολής των ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αερομεταφορών, που περιείχαν τις αναφερόμενες ποσότητες κοκαΐνης από την Βραζιλία.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

acai
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης