Κορωνοϊός

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί και η... Κουντουρά ψηφίζει «κατά συνείδηση»

Kountoura-0

Στην πρόσφατη Παγκόσμια Διάσκεψη Τουρισμού η ΠΓΔΜ συμμετείχε ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Επιβοηθητική της τελικής απόφασής της για τη Συμφωνία των Πρεσπών ίσως αποδειχτούν τα όσα έγιναν στην πρόσφατη Παγκόσμια Διάσκεψη Τουρισμού για την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει κατά συνείδηση όταν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή.

Στη διάσκεψη αυτή, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, η ΠΓΔΜ συμμετείχε ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με αποτέλεσμα το υπουργείο Εξωτερικών να ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο τελικώς ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη ελληνική συμμετοχή υπό την κυρία Κουντουρά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε από πάνω και τα ακυρωτικά και τα λοιπά έξοδα κίνησης της υπουργικής αποστολής, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, εξαιτίας της σταθερής προκλητικότητας των Σκοπιανών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, με απόφαση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 809,58ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος πίστωσης του προϋπολογισμού του υπουργείου Τουρισμού για «πληρωμή ακυρωτικών των λοιπών εξόδων κίνησης τα οποία προέκυψαν από ακύρωση της μετακίνησης της Υπ.Τουρ. κ.Έ. Κουντουρά και της συνοδείας της, κ.κ.Δ.Καρακωνσταντή απ/μένος υπάλ/λος του ΥΠ.ΕΞ. Βαθμού Συμβ.Πρεσβείας Β΄, ως διπλ/κός Σύμβ/λος στο Υπ.Τουρ. και του κ.Χαρ.Αβραμίδη (πρ/πικό ασφαλείας) στην Κων/πολη από 02 έως 03-12-18,(λόγω πληρ/σης του ΥΠ.ΕΞ.περί συμμετοχής στην 3η Παγκ.Διάσκεψη για τον Τουρισμό κ τον Πολ/σμό της ΠΓΔΜ υπό την Συνταγματική της ονομασία κ του ψευδοκράτους)».

Στο πλαίσιο αυτό, εντύπωση προκαλεί και η απόφαση της 3ης Ιανουαρίου 2019 του υπουργείου Εξωτερικών, βάσει της οποίας 6 ολόκληρους μήνες μετά την υπογραφή της συνεχίζουν να μεταφράζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με το αίτημα της Α3 Διεύθυνσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του υπουργείου της 2ης Ιανουαρίου εγκρίνεται πίστωση 500ευρώ για την πληρωμή «κόστος μετάφρασης της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ της 17ης Ιουνίου 2018(“Συμφωνίας των Πρεσπών”)».

Δειτε την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών:
symfonia01
symfonia02
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης