Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα - Ρεκόρ όλων των εποχών με -23 βαθμούς στη Φλώρινα!

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα - Ρεκόρ όλων των εποχών με -23 βαθμούς στη Φλώρινα!

-21 στο Νευροκόπι, -20 στα Γρεβενά, -19 στην Πτολεμαΐδα - Τσουχτερό κρύο και χιόνια στην Αττική - Τι περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

tdttw
Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» έφερε χιόνια στην Αττική, στην Εύβοια και στην Κρήτη, αλλά και πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα, με το κρύο να είναι τσουχτερό και τον υδράργυρο να κατρακυλά πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Μάλιστα στη Φλώρινα έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών, όπως ενημερώνει η ΕΜΥ, καθώς το θερμόμετρο έδειξε -23 βαθμούς Κελσίου! Το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν καιι ακολούθησαν, τα Γρεβενά (-19,9), η Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), η Φλώρινα (-18,8), η Πτολεμαΐδα (-18,5) και το Περτούλι (-17,5). Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με -16,7 και -12.6 βαθμούς επικράτησαν σε Καστοριά και Γιάννενα.



Στους -13 βαθμούς Κελσίου η ελάχιστη θερμοκρασία στην Κοζάνη. Στη Θεσσαλονίκη η ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Λαγκαδά, περιφερειακά της πόλης, ο υδράργυρος έπεσε στους -13. Τσουχτερό είναι το κρύο και στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τον υδράργυρο να υποχωρεί στους -11 βαθμούς Κελσίου στη Δράμα, στους -10 στο Διδυμότειχο και στους -9 στην Ορεστιάδα.

xionia-psixos-ena
xionia-athina-ena
Κλείσιμο

penteli-xionias-ena
Πεντέλη, ώρα 07:00



Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Την νύχτα πέρασε ο «Τηλέμαχος» από την Αττική, φέρνοντας σφοδρές χιονοπτώσεις στα προάστια και χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίς το πρωί δημιουργήθηκαν προβλήματα με τα μέσα μεταφοράς, καθώς πολλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ τροποποίησαν τα δρομολόγιά τους, ενώ έως τις 10 ο ηλεκτρικός έφτανε μέχρι το σταθμό «Ειρήνη». Προβλήματα και με τη γραμμή του μετρό για αεροδρόμιο, καθώς η λειτουργία του προαστιακού επηρεάστηκε από τα χιόνια.

Η κυκλοφορία για τα ΙΧ ήταν αρκετά δύσκολη στους περιφερειακούς δρόμους και σε πολλά σημεία οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες. Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων γίνεται λόγω του παγετού, στη λεωφόρο Αττικού Άλσους, από την οδό Έβρου και στην οδό Καρπενησιώτη, από την Βριλησσού, στο Γαλάτσι, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας. 


kentro-athinas-ena
Στύλοι Ολυμπίου Διός, πίσω το Ζάππειο και δεξιά το Καλλιμάρμαρο

propulaia-xioni-ena
Χιόνι και στα Προπύλαια

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική στις 10 το πρωί:


kykloforia-astynomia-deka


Σφοδρός χιονιάς στην Εύβοια - Προβλήματα και στην Κρήτη

Αδιάκοπη ήταν η χιονόπτωση χθες και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Εύβοια, όπου το έστρωσε μέχρι και στην Χαλκίδα. Στα ορεινά το χιόνι φτάνει και ξεπερνά τους 50 πόντους, με τις αλυσίδες να είναι απαραίτητες σε όλο το επαρχιακό δίκτυο.

Στην Κρήτη επίσης χιόνιζε όλο το βράδυ στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές. Ο χιονιάς προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές, στα δυτικά ως επί το πλείστον του Ηρακλείου και κυρίως σε περιοχές κοντά στον Γιόφυρο. Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 9 χθες το βράδυ και επεκτάθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν για την αποκατάσταση των βλαβών. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα που επικρατούσε και στην πόλη του Ρεθύμνου όπου σημειώνονταν κατά διαστήματα χαλαζοπτώσεις. Ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά έκλεισε από το χιόνι το πρωί της Τρίτης στο ύψος του Μουλιανού Πόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στις Αγιές Παρασκιές του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων και με γκρέιντερ άνοιξε τελικά ο δρόμος.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου το χιόνι έχει φτάσει τους 40 πόντους όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, εφιστώντας την προσοχή των επισκεπτών, οι οποίοι μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

EviaZoom.gr: «Ντύθηκε» στα λευκά η Χαλκίδα (08-01-2019)


Δείτε εδώ αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλη την επικράτεια



Νέα κακοκαιρία από την Τετάρτη: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος χαρακτήρισε πιο επικίνδυνο το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από αύριο Τετάρτη, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επικρατήσει πυκνή χιονόπτωση σε Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, όπου αργότερα, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και των νοτιάδων που θα επικρατήσουν, θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Έχει εγκλωβιστεί ψύχος στη χώρα και αυτό το φαινόμενο δυσκολεύει την κατάσταση τις επόμενες ημέρες. Οι πρωινές ώρες της Τετάρτης θα είναι δύσκολες πολύ. Θα έχουμε πυκνό χιόνι και μετά θα "γυρίσει" ο καιρός και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις», σημείωσε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης