Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την απώλεια του Νίκου Μούγιαρη

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την απώλεια του Νίκου Μούγιαρη

Την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Ελληνοαμερικανού ομογενή εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης

DwNxCxLW0AAcQlP
"Βαθύτατη θλίψη" και "ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τα αγαπημένα του πρόσωπα" εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την απώλεια του Ελληνοαμερικανού ομογενή Νίκου Μούγιαρη. Ανθρώπου που "ήταν γνωστός για τον πατριωτισμό και το φιλανθρωπικό του έργο, ενώ ενέπνευσε την ελληνοαμερικανική κοινότητα συμβάλλοντας στη δραστηριοποίησή της σε σημαντικές πρωτοβουλίες, στη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ και στην προώθηση των στόχων του Ελλαδικού και Κυπριακού Ελληνισμού".

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΞ ο Νίκος Μούγιαρης "αφήνει πίσω του μια μοναδική κληρονομιά για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, καθώς διακρίθηκε ως σημαντική προσωπικότητα στις ΗΠΑ, διατηρώντας ταυτόχρονα την αγάπη του για την Ελλάδα και την Κύπρο". Και προσθέτει: "Η ίδρυση του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) ήταν ένα από τα μεγάλα δώρα του στον Ελληνισμό και είμαστε βέβαιοι ότι η οργάνωση θα συνεχίσει στα βήματά του".

Ο Νίκος Αναστασιάδης

Την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Νίκου Μούγιαρη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Αναστασιάδης σημείωσε:

«Θλίψη για το θάνατο του Νίκου Μούγιαρη, ενός από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του απόδημου κυπριακού ελληνισμού. Υπόδειγμα προσωπικής προόδου και προκοπής, σταθερός υποστηρικτής των οργανώσεων της ομογένειας στις ΗΠΑ και παγκόσμια. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δείτε την ανάρτηση
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης