Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία

Κινδύνευσαν άνθρωποι στα Χανιά – Ποτάμια οι δρόμοι στο Παλιόκαστρο - Περισσότερες από 50 κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική - Πλημμύρες και στην Κω

xania-pic-ena
«Άγιο είχε» το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ένας οδηγός ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου στα Χανιά της Κρήτης όταν το όχημα του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το περιστατικό σημειώθηκε στον κόμβο Κολυμπαρίου. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να καλέσει την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων και δώσει την ακριβή θέση στην οποία βρισκόταν. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός, ενώ 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή για τον εντοπισμό του. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 01:10 τα ξημερώματα και ο άνδρας μετά από αναζήτηση μιας ώρας εντοπίστηκε μέσα στα καλάμια. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και είναι καλά στην υγεία του.

Στο Ηράκλειο το πρωί της Τετάρτης βρέχει καταρρακτωδώς: 3 οχήματα της ΕΜΑΚ με 6 άνδρες βρίσκονται στην περιοχή Παλαιόκαστρο καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους και παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα οχήματα και κάδοι απορριμάτων. Οι καταστροφές στην περιοχή είναι μεγάλες ενώ μέλημα των αρχών είναι να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «λόγω καταπτώσεων χωμάτινων όγκων και πετρών είναι κλειστός ο δρόμος από Πλάτανο προς Σφηνάρι Κισσάμου, ενώ κλειστό είναι και τμήμα του επαρχιακού δικτύου κοντά στην παράκαμψη Τοπολίων».

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων και πετρών καθώς και συγκεντρώσεις υδάτων έχουν αναφερθεί σε πολλά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας και κυρίως περιοχών των δήμων Πλατανιά Κανδάνου-Σελίνου και Κισσάμου, ενώ στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου κοντά στη θέση Πλατάνι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση χωμάτινων όγκων και πετρών στο οδόστρωμα.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της νύκτας έκλεισε ο δρόμος από Κολυμπάρι προς Νοπήγια λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης, ωστόσο από τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε. Στα σημεία όπου έχουν αναφερθεί προβλήματα, βρίσκονται συνεργεία για εκτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών. Με ανακοίνωσή της η αντιπεριφέρεια Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Παράλληλα καλεί τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες.


Πλημμυρισμένα υπόγεια και οικίες

Περισσότερες από 50 κλήσεις έχει δεχτεί το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, με πλημμυρισμένα υπόγεια και οικίες.

Δείτε τις φωτογραφίες του flashnews.gr
xania-pic-ena
Λάσπες και πέτρες «κατέβασε» η καταρρακτώδης βροχή
xania-pic-tria
xania-pic-tessra
xania-pic-dyo

Πλημμύρες ανήμερα Πρωτοχρονιάς και στην Κω

Για ακόμα μία φορά πλημμύρισε το Ψαλίδι στην Κω, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, όπως λένε οι κάτοικοι, η ορμή του νερού ήταν τόσο μεγάλη που τα νερά μπήκαν ακόμα και μέσα στα σπίτια.Οι ίδιοι διαμαρτύρονται ότι παρά τις εκκλησεις τους δεν έχουν καθαριστεί ακόμα τα ρέματα, με αποτέλεσμα κάθε φορά να δημιουργείται πρόβλημα.
Παρούσα ήταν και πάλι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω, με 6 μέλη της που διευκύλυναν τους οδηγούς, ενώ άνοιξαν και φρεάτια όπου χρειάστηκε.

video 1546368195


kos-plimmires-tria
kos-plimmires-dyo



Πηγή: cretapost.gr, flashnews.gr, vimatisko.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης