Καιρός: Σαρώνει ο «Ραφαήλ» - Δεμένα πλοία, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι

Καιρός: Σαρώνει ο «Ραφαήλ» - Δεμένα πλοία, διακοπές ρεύματος, κλειστοί δρόμοι

Στα λευκά Λέσβος, Τρίκαλα, Αρκαδία, Κορινθία - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε Φθιώτιδα - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία - Την Πέμπτη αναμένεται το νέο κύμα κακοκαιρίας «Σοφία» που φέρνει μαζί του δριμύ ψύχος

kairos_arthro
Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο «Ραφαήλ» το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από χθες το πρωί, προκαλώντας σοβάρα προβλήματα.

Η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά διαδοχικών καταβάσεων πολικού ψύχους από τη βόρεια Ευρώπη και ο καιρός ανανμένεται να είναι για αρκετές ημέρες άκρως χειμωνιάτικος με χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ, ήδη, σε πολλές πόλεις τα προβλήματα είναι σοβαρά.

Από την Πέμπτη θα έλθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ έντονο ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν την Ελλάδα από βορρά προς νότο.

Σήμερα, Τρίτη, η κακοκαιρία συνεχίζεται με έντονα φαινόμενα. Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 με 500 μέτρα) και σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται βροχές ή χιονόνερο, ισχυρές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στα λευκά ντύθηκε η Λέσβος

Η πρώτη μέρα του 2019 βρήκε τη Λέσβο ντυμένη στα λευκά !!!

Κλείσιμο
Από το πρωί χιονίζει σε όλες σχεδόν τις περιοχές του νησιού, ενώ έχουν αποκλειστεί από το πυκνό χιόνι και κάποια χωριά όπου η συγκοινωνία έχει διακοπεί ενώ σε κάποιες άλλες περιοχές τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

lesvos
lesvos2


Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Στρατή Κύτελη ο οποίος βρίσκεται στο Αμπελικό, η κατάσταση εκεί είναι αρκετά δύσκολη ενώ μία γυναίκα εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό της και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό της.

Τρίκαλα: Στους 50 πόντους το χιόνι στα ορεινά - Ανοιχτοί οι δρόμοι

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας χιόνιζε και το χιόνι σε ορισμένα σημεία έφτασε και τους 50 πόντους.

Χάρη στην προσπάθεια των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Π.Ε. Τρικάλων και τον συντονισμό του ίδιου του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, ενώ ειδικά μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου (όπου λειτουργούν και σήμερα κανονικά τα σαλέ στη βάση και στη κορυφή, με καφέ και φαγητό) η πρόσβαση είναι άνετη.

Στο νομό Καρδίτσας, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια 35 μηχανήματα. Ο ίδιος δεν παραλείπει να τονίσει πως η ΠΕ Καρδίτσας προετοιμάζεται για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Φθιώτιδα: Απεγκλωβίστηκαν οι  50 επισκέπτες στο Γαρδίκι

Την ίδια στιγμή, αίσιο τέλος είχε η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Γαρδίκι για 50 περίπου άτομα που εγκλωβίστηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Οι επισκέπτες απεγκλωβίστηκαν επιτυχώς με τη βοήθεια και του ειδικού μηχανήματος  το οποίο έχει στην διάθεση της η πολιτική προστασία από τις… Άλπεις, καθώς το χιόνι ξεπέρασε τους 70  πόντους.

lamia12
lamia13


Τα συνεργεία έδωσαν τον δρόμο στην κυκλοφορία.



Στο μεταξύ πολλά χωριά της Οίτης αλλά και της Δυτικής Φθιώτιδας, όπως Κυριακοχώρι. Πάππα, Δάφνη κ.α έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά.
Τρίπολη: Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω κακοκαιρίας.

lamia14


Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας
.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στο 82ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών - Αθηνών, λόγω κατολίσθησης, όπως επίσης και στην δημοτική οδό Περιστέρας -χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Στην Αρκαδία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην επαρχιακή οδό Τρίπολης - Καστρίου - Αγίου Πέτρου - Άστρους, από το 20ο έως το 53ο χιλιόμετρο, καθώς και στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Κοσμά - Γερακίου.


korintia12


Στην Αρκαδία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στους παρακάτω δρόμους:

*Στην επαρχιακή οδό Ελάτης - Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας.

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Πελετών - Μαρίου, από το 20ο, έως 40ο χιλιόμετρο

*Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου - Παλαιοχωρίου - Αγίου Βασιλείου, από το 12ο, έως το 32ο χιλιόμετρο.

Στην Κορίνθια είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου - Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων - Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από 15ο χιλιόμετρο.


Ισχυρή χιονόπτωση στην Καστανιά

Στην Μεσσηνία, είναι αναγκαίες οι αλυσίδες στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 33ο έως το 40ο χιλιόμετρο.

Τέλος, λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις παρακάτω περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας:

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Πλατάνου, από την τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου, έως την τοπική κοινότητα Πλατάνου.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Άνω Χώρας, από την τοπική κοινότητα Λιμνίτσας, έως την Άνω Χώρα.

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου - Ελευθέριανης, προς τις τοπικές κοινότητες Παλαιοπύργου, Ελευθέριανης και Αγ. Κυριακής.

*Στην εθνική οδό Καλλιθέας - Προυσού, από το 13ο έως, το 18ο χιλιόμετρο.

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Αττικής

Πολύωρες διακοπές στην παροχή ρεύματος καταγράφονται το πρωί της Πρωτοχρονιάς σε περιοχές της νότιας και της δυτικής Αττικής, όπως η Βάρη, η Βούλα, η Νέα Μάκρη και το Πόρτο Ράφτη.

Ο ΔΕΔΔΗΕ απέδωσε τις διακοπές σε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Έως τώρα δεν είναι σαφές πότε θα διορθωθεί η βλάβη, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ διαβεβαίωσε πως σε πολλά σημεία είναι σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.

Το ακριβές αίτιο των διακοπών δεν είναι γνωστό, όμως στην περιοχή της Γλυφάδας ένα δέντρο έπεσε στα καλώδια του δικτύου.

Έκλεισε ο δρόμος προς Πάρνηθα λόγω χιονόπτωσης

Η επέλαση του χιονιά έκανε την εμφάνισή του και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Κλειστή είναι από τις 07.00 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ποια λιμάνια έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από τον «Ραφαήλ»

Προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες έχει δημιουργήσει το χαμηλό βαρομετρικό «Ραφαήλ». Μέχρι στιγμής έχουν διακοπεί τα δρομολόγια στα λιμάνια του Λαυρίου, της Κεραμωτής (Θάσος), στα λιμάνια που μεταφέρουν επιβάτες προς Εύβοια ( Αιδηψός, Ερέτρια, Αγιόκαμπος) και σε αυτό του Ρίου-Αντιρρίου.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από Ραφήνα και Πειραιά, καθώς επίσης και από Κυλλήνη.

Το χαμηλό βαρομετρικό «Ραφαήλ» θα κινηθεί αργά προς τα ανατολικά, φέρνοντας μαζί του την κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορειοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν προοδευτικά στα πελάγη, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Χανιά: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα σε σημεία του Εθνικού αλλά και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε πολλά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα έχουν αναφερθεί καταπτώσεις βράχων και πετρών με το πρόβλημα να είναι εντονότερο στον οδικό άξονα από Χανιά μέχρι Κολυμπάρι όπου εκτός από καταπτώσεις πετρών έχουν αναφερθεί και μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου όπου απαιτείται η ιδιαίτερη προσεχή των οδηγών.

Λόγω κατολίσθησης χωμάτινων όγκων έκλεισε η επαρχιακή οδός από Πλάτανο προς Σφηνάρι Κισσάμου όπου και έχουν αποσταλεί μηχανήματα για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Προβλήματα συγκέντρωσης υδάτων αναφέρθηκαν σε περιοχές του δήμου Χανίων, ενώ λόγω της καταρρακτώδους βροχής ανέβηκε και η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Κλαδισσό.

Πού γίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. Ανακοίνωσε τα σημεία που τα αυτοκίνητα πρέπει να κινούνται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Ειδικότερα, με βάση την τροχαία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται στα εξής σημεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσο Ταξιάρχη), από 65Ο χλμ έως 85Ο χλμ (Αρναία).
Δασική οδός από Πολύγυρο προς Ταξιάρχη (μέσω Τσουκάλα).
Δασική οδός Ταξιάρχη- Παλαιοχώρας.

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ

Οδικό Δίκτυο τ.κ. Κερασιάς προς το Χ/Κ Βορράς, από το 7ο χλμ. (δευτερεύον οδικό δίκτυο πρόσβασης ανωτέρω χιονοδρομικού κέντρου).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Επ. Ο. Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 10ο έως 30ο χλμ.

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ε.Ο. Καστοριάς – Φλωρίνης (μέσω Βίτσιου), από 18ο έως 28ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από το 50Ο χλμ (Αυχένας Τυμπάνου).
Επ. Ο. Μουζακίου- Στεφανιάδας, από το 29Ο χλμ (Αυχένας Αγ. Νικολάου).

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ε.Ο. Τρικάλων- Άρτης από 25ο χλμ (Θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου).
Επ. Ο. Πύλης- Μεσοχώρας από 13ο χλμ (Θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα).
Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Επ. Ο. Ναυπάκτου –Πλατάνου, από Τ.Κ. Παλαιοπύργου έως Τ.Κ. Πλατάνου.
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Ανω Χώρας, από Τ.Κ. Λιμνίτσας έωςΤ.Κ. Άνω χώρας.
Επ. Ο. Ναυπάκτου – Ελευθέριανης, από Τ.Κ. Παλαιοπύργου – Τ.Κ. Ελευθέριανης – Τ.Κ. Αγ.Κυριακής

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλλιθέας-Προυσού, 13ο χλμ έως το 18ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Ο. Λάμιας -Καρπενησίου από 54Ο χλμ.

Δ.Α.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ε.Ο .Καρπενησίου-Λαμίας, από 5ο έως 8ο χλμ ("Σηραγγα Τυμφρηστού).
Παλαιά Ε. Ο. Καρπενησίου-Λαμίας, από 8ο από 13ο χλμ (Ράχη Τυμφρηστού)
Επ. Ο. Καρπενησίου - Φουρνάς – Καρδίτσα, από 12ο έως 40ο χλμ.
Επ. Ο. Καρπενησίου - Κρικέλλου – Δομνίστας, από 12ο έως 25o χλμ.
Επ. Ο. Καρπενησίου-Προυσού-Αγρινίου, από 35ο έως 45ο χλμ. (Θέση "Αραποκέφαλα").

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Δ.Α. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Επ. Ο. Ελάτης – Χρυσοβιτσίου – Στεμνίτσας (οδικό δίκτυο Μαινάλαου).
Επ. Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά, από το 10ο έως το 35ο χλμ.

Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ε.Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων (Α.Τ. Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης), από το 15ο χλμ.
Ε.Ο Τρικάλων – Καρυάς (Α.Τ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης), από το 1ο χλμ.
Ε.Ο. Γκούρας - Δερβενίου (Α.Σ. Γκούρας), από το 7ο έως το 15ο χλμ.
Ε.Ο. Γκούρας –Λυκουριάς (Α.Σ. Γκούρας), από το 1ο χλμ. έως το 18ο χλμ.
Ε.Ο. Γκούρας – Κιάτου (Α.Σ. Γκούρας), από το 10ο χλμ. έως το 17ο χλμ.

Δ.Α ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ε.Ο. Καλαμάτας –Σπάρτης, από το 35ο έως το 40ο χλμ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του σημερινού καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά, 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πυκνές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια όπου πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα). Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως το απόγευμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, στα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βόρεια από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Τετάρτη 02/01/2019 αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιτρού σχεδόν παντού, καθώς οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μικρή άνοδο.

Από την Πέμπτη 03/01/2019 αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης