Πρωτοποριακή παράσταση από κρατούμενους στη Χαλκίδα

Για πρώτη φορά έγινε δυνατή μια παράσταση ανδρών κρατουμένων εκτός φυλακής με τη χορήγηση ειδικής άδειας, με ασφαλή συνοδεία

Ανήμερα χθες της Διεθνής Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης 9 κρατούμενοι των φυλακών Χαλκίδας παρουσίασαν μια δική τους μουσικοθεατρική παράσταση, στο Δημοτικό Θέατρο «Παπα­δημητρίου» της Χαλκίδας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε παράσταση ανδρών κρατουμένων εκτός φυλακής με τη χορήγηση ειδικής άδειας και με ασφαλή συνοδεία.

Παρουσιάστηκαν σκηνές από τη θεατρική παράσταση «Το πάρκο των οδοιπόρων» του θεα­τρικού σχήματος των φυλακών Χαλκίδας «Πνοή Ελευθερίας» σε κείμενο και σκηνοθεσία του κρατούμενου Γεώργιου Λ., ο οποίος συμμετείχε στην παράσταση και ως ηθοποιός.

Παράλληλα, το μουσικό σύνολο των κρατουμένων, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Δέσποινας Λαθούρα, τραγούδησε επιλογές από το σύγχρονο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για μια ανοιχτή φυλακή στην κοινωνία, συγχαίρει όλους τους κρατουμένους-συντελεστές της παράστασης και ευχαριστεί το προσωπικό της φυλακής Χαλκίδας (διευθυντή και υπαλλήλους) αλλά και την Εισαγγελέα για την πρωτοβουλία τους και την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr