Σάββας Ξηρός: «Οχι» στην αποφυλάκισή του είπε το Συμβούλιο Εφετών

Σάββας Ξηρός: «Οχι» στην αποφυλάκισή του είπε το Συμβούλιο Εφετών

Ο κατραδικασμένος σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στη 17Ν Σάββας Ξηρός είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης τον Οκτώβριο

savvas_xhros_arthro1
Δεν αποφυλακίζεται ο Σάββας Ξηρός, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμά του απέρριψε το αίτημά του για αποφυλάκιση για λόγους υγείας.

Οι δικαστές ακολούθησαν ένα διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα που επίσης είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του Σάββα Ξηρού εμπίπτει στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν την αποφυλάκιση του.

Αντίθετα, ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του ότι ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν… θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης