Σάββας Ξηρός: «Οχι» στην αποφυλάκισή του είπε το Συμβούλιο Εφετών

savvas_xhros_arthro1

Ο κατραδικασμένος σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στη 17Ν Σάββας Ξηρός είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης τον Οκτώβριο

Δεν αποφυλακίζεται ο Σάββας Ξηρός, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμά του απέρριψε το αίτημά του για αποφυλάκιση για λόγους υγείας.

Οι δικαστές ακολούθησαν ένα διαφορετικό σκεπτικό από εκείνο του εισαγγελέα που επίσης είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασμένου σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο έκρινε ότι ναι μεν η περίπτωσή του Σάββα Ξηρού εμπίπτει στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, ωστόσο θα πρέπει να εκτίσει 25 πραγματικά έτη από την ποινή του, πριν την αποφυλάκιση του.

Αντίθετα, ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του ότι ο Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Παράλληλα, είχε επισημάνει ότι αν αφεθεί ελεύθερος με δεδομένη την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του, προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν… θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Puffin

Δώστε του άδεια τουλάχιστον, όπως στον άλλο προκομένο, να μπορεί να πάει να ανάψει κανένα καντηλάκι στη μνήμη των θυμάτων.

Ξένια

Μέσα και πιο μέσα με νδ κυβέρνηση δολοφόνε

debian

στα τσακίδια ο κοπρίτης

Ας μην είχαν

παρέμβει οι Αμερικανοί και θα σου έλεγα εγώ τώρα που θα ήταν ο Ξηρός. Σε special διαμέρισμα περιοχής Εξαρχείων.

Γυφτακι

Εύχομαι κάτι αντίστοιχο να πάθουν και οι σημερινοί αναρχοαπλυτοι ότι μολότωφ και βόμβα κρατάνε στα χέρια τους να εκραγεί επάνω τους

Αγυριγο κεφαλι

Να σαπισει στη φυλακη ο ροζ δολοφονος

Moum@yahoo.com

5 φορές ισόβια. 5! Και συζητάμε αποφυλάκιση;; Σε φέρετρο πρέπει να βγει. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Και μέχρι τότε λευκό κελί για να μην καθοδηγεί, να μην επικοινωνεί, να μην δηλητηριάζει. Σκουπίδι της ιστορίας.

@λάθος

γιατί ρε παίδαρε; ο τυφλοί έχουν άλλοθι;

λαθος

Αφήστι τον άνθρωπο ρε σις τυφλος είνε!

Eng

Νεκρός έπρεπε να είναι, αλλά τι να κάνουμε τώρα... Ειμαστε ευγενείς

Eng

Μετά από τόσα χρόνια αριστερόστροφης οπτικής, έχουμε ξεχάσει τι πραγματικά πρεσβεύει η καταργηση της θανατικής ποινής. Απλά μηδενισμός της πιθανότητας εκτέλεσης ενός αθώου σε περιπτώσεις δικαστικής πλάνης. Άνθρωποι σκουπίδια θα υπάρχουν πάντα και το αρχαίο εβραικό δίκαιο του "οφθαλμος αντί οφθαλμού" θα είναι πάντα το πιο δίκαιο εις τους αιώνες των αιώνων. Το πρόβλημα ήταν στην εφαρμογή του, καθώς ο άνθρωπος κριτής δεν είναι αλάνθαστος. Συνεπώς: πολλάκις ισόβια σήμερα ισοδυναμούν με θανατική ποινή του καποτε. Άρα απλά τους ξεχνάμε όλους αυτούς μέχρι να ψοφήσουν ή μέρι να αποδειχθεί ότι ήταν αθώοι. Και να μετανοήσουν, μας είναι αδιάφορο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Ιστορικός

Πολύ σωστά! Ο σωφρονισμός έχει νόημα μόνο για μη ανέκκλητα εγκλήματα. Αλλά ο δολοφόνος αναιρεί το δικαίωμα της ζωής και γι' αυτόν! Μόνο η θανατική ποινή αποδίδει δικαιοσύνη για το αθώο θύμα. Η κατάργησή της δεν είναι κατάκτηση του δυτικού πολιτισμού αλλά σημάδι παρακμής του, αναίρεση της υπέρτατης αξίας του που είναι η δικαιοσύνη (όχι η ζωή γενικά ανεξαρτήτως ηθικής!). Δεν είναι ηθικά ισοδύναμη με τον φόνο, όπως βλακωδώς την παρουσιάζουν οι "πολιτικώς ορθοί" υπερασπιστές των καθαρμάτων, για τους οποίους η επιείκεια στα κτήνη είναι ανέξοδο εχέγγυο "προοδευτικότητος"... Είναι νόμιμη καταστροφή κακίας, κτηνωδίας, άρα είναι ηθικώς καλή! Κακώς είναι πλέον ασύμβατη με την ΕΕ λόγω αριστερής επιρροής υπέρ των καθαρμάτων. Το μόνο επιχείρημα εναντίον της είναι η πιθανότητα τραγικού λάθους. Αλλά αν επιβληθούν ισόβια στη θέση της λόγω της παραμικρής υπόνοιας αμφιβολίας, θα έπρεπε να είναι αληθινά, σε μία ανήλιαγη τρύπα μέχρι το τέλος του ενόχου. Όχι 10-15 χρόνια με ανέσεις και άδειες όπως στη χώρα-παράδεισο των κτηνών. Το ότι οι "προοδευτικοί" κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως στην πραγματικότητα ακόμα και τα ισόβια έχουν καταργηθεί δείχνει την υποκρισία τους, την ένοχη συμπάθεια για τον κακούργο μαζί με αδιαφορία για τον αθώο...

κάποιος

Συμφωνώ και να προσθέσω πως υπάρχουν ντοκιμαντέρ στην Αμερική που δείχνουν τα συναισθήματα αυτών που εκτελούν την διαταγή (βάζουν όρους και τέτοια) και το ψυχολογικό βάρος μοιάζει ανυπόφορο. Ας μην υπάρξει ποτέ ξανά θανατική ποινή, όσο κάθαρμα και αν είναι κάποιος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eikones

Από τη Λιβαδειά και την Θήβα απήγαγαν τους συμπατριώτες τους οι 7 δράστες, για να ζητήσουν έπειτα από συγγενείς στην πατρίδα τους να καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους

2