Επεισόδια στο κέντρο στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Επεισόδια στο κέντρο στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου - Πέτρες και άλλα αντικείμενα από τους διαδηλωτές - Με εκτεταμένη χρήση χημικών απάντησαν οι αστυνομικοί - 10 προσαγωγές

episodia_arthro
Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι όταν η πρώτη πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του, έφτασε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου.

Διαδηλωτές που νωρίτερα είχαν σπάσει πεζοδρόμια έξω από τα Προπύλαια άρχισαν να πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.












Κλείσιμο
IMG_7798
IMG_7797
IMG_7796
IMG_7800
IMG_7799
Δείτε τα επεισόδια  που ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου 
Δείτε τα επεισόδια  που ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου

IMG_7793
IMG_7794

Δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια 

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία  για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, πριν από λίγο, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα επίσης στα Προπύλαια ενώ υπάρχει και κάλεσμα για το βράδυ στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Γρηγορόπουλος.

Η αστυνομία έχει «οχυρώσει» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, όπως και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ ο γνωστός ως ΑΙΑΝΤΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

IMG_7795


Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή.

Από την Τετάρτη κάτροικοι των Εξαρχειών, μέλη του Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ» έστειλαν επιστολή στην Όλγα Γεροβασίλη με την οποία της ζητούν να προφυλάξει την περιοχή και τους κατοίκους της από κάθε είδους βίαιες δράσεις, καταστροφές και βανδαλισμούς. «Σας καλούμε επίσης να αποφύγετε τη χρήση χημικών που σε συνδυασμό με εμπρησμούς προκαλούν τοξικές αναθυμιάσεις. Επισημαίνουμε ότι στη περιοχή μας κατοικούν χιλιάδες φιλήσυχες οικογένειες, παιδάκια και ηλικιωμένοι» καταλήγει η επιστολή των μελών του συλλόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης