Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Μέτρα «αλά Πολυτεχνείο» από την ΕΛΑΣ

mat_main01

Απροσπέλαστο «φρούριο» το κέντρο της Αθήνας λίγες ώρες πριν τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες - Σε επιφυλακή πάνω από 2.500 αστυνομικοί, drones, ένα ελικόπτερο, και η «αύρα» ΑΙΑΝΤΑΣ της ΕΛΑΣ - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Φρούριο από το πρωί το κέντρο της Αθήνας - απροσπέλαστο για τους πολίτες και τα αυτοκίνητα - καθώς στις 12 το μεσημέρι μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το παρών θα δώσουν και αναρχικοί, ενώ στις 6 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών που θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε πριν 10 χρόνια ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Σε συνεχείς συσκέψεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε να «οχυρωθεί» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο, καθώς υπάρχει ανοιχτός ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος ή ακόμα και κάποιοι να προσπαθήσουν μα μιμηθούν τα «κίτρινα γιλέκα» και τα άγρια επεισόδια στο Παρίσι. Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, όπως και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ ο γνωστός ως ΑΙΑΝΤΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή. Άδειες και ρεπό ανακλήθηκαν ενώ ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών που υπηρετούν σε γραφεία θα βγουν στους δρόμους. Η κατάσταση- λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία - μοιάζει «εκρηκτική» καθώς κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των αντιεξουσιαστών ενδεχομένως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν επεισόδια. Άλλωστε τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή και το βράδυ τηςε Τρίτης στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Μέτρα και μπλοκαρισμένοι δρόμοι

Σύμφωνα με πληροφορίες: Από νωρίς το πρωί λαμβάνουν μέτρα 2.500 ένστολοι. Από αυτούς οι 1500, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης) και της ΟΠΚΕ (Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας).

Άνδρες της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων αλλά και ειδικοί φρουροί ασχολούνται αποκλειστικά με τις εκδηλώσεις και τις δυο πορείες. Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αν και όποτε χρειαστεί.

Διπλασιάζονται οι φρουρές σε αστυνομικά τμήματα του κέντρου και δημόσια κτίρια, ενώ δόθηκε εντολή άμεσα να επικαιροποιηθεί το πλάνο με τους πιθανούς στόχους, υπό τον φόβο ενός «επετειακού» χτυπήματος.

Παράλληλα από της 12 το πρωί θα αρχίζουν να κλείνουν και οι δρόμοι καθώς θα ξεκινήσει μαθητική πορεία από τα Προπύλαια , μέσω των δρόμων Εδουάρδου Λω, Πεσμαζόγλου, πλατείας Κοραή, Σταδίου, Σύνταγμα και τελικό σημείο τη Βουλή. Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η συγκέντρωση από τα Προπύλαια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής στα Εξάρχεια.

Οι τρεις φάσεις

Αξίζει να τονισθεί πως το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, χωρίζεται σε τρεις φάσεις. Το πρώτο σκέλος αφορά την φρούρηση με ισχυρές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ του Πολυτεχνείου, της Βουλής, κυβερνητικών κτιρίων και αστυνομικών υπηρεσιών. Παράλληλα μικρότερες δυνάμεις θα φρουρούν εταιρείες – στόχους Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών συμφερόντων. Η δεύτερη φάση αφορά την επόπτευση όλων των δρόμων όπου θα γίνου συγκεντρώσεις, αλλά και οι δυο προγραμματισμένες πορείες. Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ Κι θα κατευθύνει από αέρος τις κινήσεις των δυνάμεων. Σκοπός θα μην υπάρξουν καταστροφές και λεηλασίες καταστημάτων και ειδικά η απογευματινή συγκέντρωση να μην φύγει από την περιοχή των Εξαρχείων. Η τρίτη φάση αφορά την περίπτωση της δημιουργίας των επεισοδίων.

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Αγύριγο κεφάλι

Μην φοβάστε την πολλή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!_________(Αξίωμα-Δόγμα-αυτό).___________Αντίθετα, να ΧΑΙΡΕΣΤΕ με μακροπρόθεσμη προοπτική, γι΄ αυτό!_______________ (Mε την λέξη "μακροπρόθεσμη", εννοώ ότι ΑΚΟΜΗ και εάν αισθάνεστε προς στιγμήν ΑΣΧΗΜΑ με τους καθ΄ οιονδήποτε τρόπον "μπαχαλάκηδες" , εν τούτοις σε βάθος ΧΡΟΝΟΥ υπάρχει ΚΑΙ ΤΟΤΕ ακόμη ΟΦΕΛΟΣ. Διότι ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ η Δημοκρατία, συνηθίζει ο κόσμος να διαμαρτύρεται έστω και ανορθόδοξα και γενικά ΔΕΝ είναι τα πόδια μας δεμένα όπως στα ...ΦΕΡΕΤΡΑ μέσα!_________Και στην Γαλλία γίνονται αυτά ΚΑΙ στην Ιταλία ΚΑΙ στην Ισπανία. _______Να φοβάστε ΕΚΕΙ που ΔΕΝ γίνονται. Όπως ΗΠΑ (γιά όφελος του λαού εννοείται είναι σχεδόν απαγορευμένα), ΚΙΝΑ, Βόρεια Κορέα, Ρωσία και ...Φιλιππίνες!..__________Εκεί γίνονται ..."ΑΛΛΑ "!__________Με το ..."σεις " και με το "εμείς" εγκλήματα ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ κατά του λαού και ορισμένα εγκλήματα (οικονομικά) τα λεγόμενα εις το Δίκαιον εγκλήματα του ..."λευκού κολάρου"!.. __(ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ και όλο ..."ηρεμία" και ..."ευγένειες" και ...πολύ σιγανές φωνές και με όχι άτομα φωνακλάδες, ...πράγματα δηλαδή!..).

Αγύριγο κεφάλι

Eίναι ... ΦΥΣΙΚΟ οι Νεοναζί-ΦΑΣΙΣΤΕΣ εδώ μέσα να ασχημονούν και να ελεεινολογούν όσον αφορά την Ιερή Μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.__________Είναι ΕΠΙΣΗΣ ... φυσικό οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ να υπεραμύνονται των δυνάμεων ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ έστω και εάν και όταν αυτές ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ κατά του λαού. Είναι και το ΚΟΜΠΛΕΞ τους,(των ΦΑΣΙΣΤΩΝ) βλέπεις, κατά εκείνων που ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!.. Το ΚΟΜΠΛΕΞ τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ τους ακολουθεί και ΘΑ τους ακολουθεί σε ΟΛΗ τους την ζωή, συνεπεία οικογενειακής ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ συμβίωσης πατέρα-μητέρας, πατέρα-τέκνων. (Έχουν ΑΙΤΙΟΝ οι εκδηλώσεις της συμπεριφοράς στην ζωή, δεν προήλθαν έτσι, τυχαίως και γιά ...καλαμπούρι!..)_______________Είναι ακόμη ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΟ, ένας από τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ αποκάτω, να λέει "Φάτε Δημοκρατία" εννοώντας ότι η Δημοκρατία που είναι το πολίτευμα ΥΠΕΡ του αδυνάμου Λαού δεν είναι καλό πολίτευμα, αλλά ότι αντί αυτής η ΤΥΡΑΝΝΙΑ υπέρ της "άρχουσας τάξης" και της ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ έπρεπε να υπάρχει προκειμένου να κάνουν ...ανενόχλητοι τις ..."καλές δουλειές τους".______Ξέρουν οι ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ με τι ...μέσα κάνουν τις ..."καλές δουλειές τους".________(Είδατε; Παραπονούνται οι εδώ μέσα ότι τους αποκαλώ ΟΛΟΥΣ ως ΦΑΣΙΣΤΕΣ!___________Μα δεν είναι άραγε; ____Είδατε κανέναν σχολιαστή εδώ μέσα __πλην εμού___να επιπλήττει εκείνον που ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ κατά του Δημοκρατικού Πολιτεύματος;_______ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ!..________Έχω λοιπόν ΔΙΚΙΟ ή ΔΕΝ έχω; ________Μα η καθημερινή ΑΠΤΗ πραγματικότητα εδώ μέσα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ το ποιός έχει ΔΙΚΙΟ. _____Δεν χρειάζονται άλλες περαιτέρω αποδείξεις!..).

Άγγελος

Ο γνωστός γόνος αγνώστου πατρός, σε διατεταγμένη υπηρεσία των υπογείων του μαξίμου, με αμοιβή 0.6 ευρώ.

Θερμή παράκληση προς την αστυνομία

Στον Αίαντα να βάλετε και σαμπουάν να τους πλύνετε επί ευκαιρία. Γιατί αν στη βρώμα ρίξεις μόνο νερό γίνεται μάκα. Ευχαριστώ πολύ

ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΟΛΙΔΑ ΕΦΕΡΕ ΙΧΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ .ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΩΣ ΑΛΗΘΗ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΡΩΜΑΝΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑΣ .ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΒΟΛΙΔΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΘΥΜΑ ...ΠΡΙΝ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΕΙ ΣΕ ΓΕΙΣΟ ΚΤΙΡΙΟΥ Η ΣΤΙΣ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ .Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΩΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΛΗΞΕ ΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΒΟΛΗ ΕΝΩ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΙΧΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΔΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΠΩΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΠΡΟΘΕΣΗ .ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ ΕΠΕΙΔΗ - ΛΕΩ ΕΓΩ - ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ .ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΞΕΘΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ .

Φιλτατε

ζουμε σε μια ατυπη δικτατορια, οχι μονο τωρα αλλα απο πολλα χρονια. Αναφερομαι σε αυτα που γραφεις τα οποια και προσυπογραφω και υπενθυμιζω οτι δεν ειναι μονο η "δικαιοσυνη" που κανει ο,τι της κατεβει κατα παραβαση της λογικης και της ηθικης, (βλεπε υποθεση καθαριστριας, υποθεση Ρωμανου, υποθεση Ριχαρδιου κλπ) αλλα πχ. και στο ΕΣΡ που εχει γινει μια παραπλευρη αρχη "απόδοσης" δικαιοσυνης, ενα παραμαγαζο. Και αυτη η ρητορικη που χρησιμοποιουν τα ΜΜΕ συμβάλλει στην ασαφεια εννοιων, θεσμων και αρμοδιοτητων. Ο ορος "δολοφονια" προερχεται απο το δολος και φονος. Στην περιπτωση αυτη ουτε δολος μπορει να υπηρξε (δολος προυποθετει σχεδιασμο) ουτε φονος γιατι φονος σημαινει αφαιρεση ζωης ενος ανθρωπου με δόλο και προμελέτη. (Αν καποιος παρασειρει εναν ανθρωπο με το αυτοκινητο και τον σκοτωσει δεν μπορει να αποκαλειται 'φονιας'. Δεν ειναι φονος καθε αφαιρεση ζωης). Αυτο που ειναι ανησυχητικο ειναι το γεγονος οτι η πολιτεία αφηνει τα παντα να 'ξεχειλώνουν' αφηνει να ισχυουν παραπλανησειςπου αφορουν τους πυλωνες του δημοκρατικου πολιτευματος και την διακριση των εξουσιων και δεν ενδιαφερεται καθολου, μα καθολου για την ευνομια. Και μετα αισθανονται οι περισσοτεροι των Ελληνων και υπερ ανω αλλων λαων και αδικημενοι. Αυτο λεγεται καταντια λογω υπερβολικης ομφαλοσκοπησης. Τι ντροπη!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ;

ΦΑΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΞΑ

Απάντηση

Αν δεν γουστάρεις, τράβα Τουρκία που έχει λιγότερη δημοκρατία. Για εκεί είσαι.

Ελλάδα 2018...

Ένας άτυχος νέος σκοτώθηκε από έναν τύπο με ψυχολογικά προβλήματα. Για κάποιο λόγο, έχουμε καταφέρει να το κάνουμε κάθε χρόνο επέτειο καψίματος της πόλης μας...

Bonaparte

Πορεία για τον τσόγλανο, χώρα ηλιθίων, η Μέρκελ σας φταίει ζαγάρια

Ακριβως!

Ετσι μπράβο!

κα

Εν ψυχρώ δολοφονία Γρηγορόπουλου: άλλο ένα πρόβλημα (εκτός από την οικονομική κατάρρευση της χώρας) που κληροδότησε η ΝΔ στην καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης! Δεν πειράζει, οι ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα. Για μια ακόμη φορά, τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά. Οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς χωρίς να φοβούνται ότι θα καεί όλη η Ελλάδα.

@κα

Το οτι δεν ξερεις τι σου γινεται αποδεικνύεται απο την φρασεολογία σου. Εισαι κ' εσυ ενα απο τα μικροβια που αρρωσταίνουν την χωρα.

Ο Σύριζα ασελγεί στην μνήμη του Αλέξανδρου

Οι φασιστεροί είπαν να γιορτάσουν την τελευταία τους επέτειο ως εξουσία με ιδιαίτερες τιμές...για τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

Γουρουνίκωνας

Δόξα και τιμή στον σύντροφο Γρηγορόπουλο. Για τους 4 νεκρούς της Μαρφίν δεν μας νοιάζει. Παράπλευρες απώλειες!

Βαγγέλης

Πόσο μάλλον για τα παιδιά της Νέας Φιλαδέλφειας

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pyrgos

Στο επίκεντρο η ασφάλεια των μαθητών - Έλεγχοι της Περιφέρειας σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές - Κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας