Ξαναπαίζουν στην Κύπρο οι πρωταθλητές του Euro 2004

Ξαναπαίζουν στην Κύπρο οι πρωταθλητές του Euro 2004

Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Καφές και Γκούμας θα λάβουν μέρος σε φιλικό αγώνα Φούτσαλ (6x6) απέναντι σε Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές - Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν 2.500 μαθητές

EURO2004
Στην Κύπρο βρίσκονται σήμερα επτά ποδοσφαιριστές από 11άδα της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004, προκειμένου να λάβουν μέρος σε φιλικό αγώνα Φούτσαλ (6x6) απέναντι σε Κύπριους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές στο πλαίσιο του Προγράμματος του Πρεσβευτή Fair Play ΚΟΑ – ΚΟΕ για το 2018.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» το πρωί της Πέμπτης (06/12) και θα τον παρακολουθήσουν 2.500 μαθητές. Η εκδήλωση δεν είναι ανοικτή για το κοινό.

Ειδικότερα, στην Κύπρο βρίσκονται οι Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς, Παπαδόπουλος, Καφές και Γκούμας, οι οποίοι θα τιμηθούν από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΚΟΑ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) σε εκδήλωση απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην ίδια εκδήλωση θα τιμηθούν και όλοι οι Πρεσβευτές Fair Play από το 1996 έως και σήμερα.

Νωρίτερα το μεσημέρι, οι Καραγκούνης και Νικοπολίδης μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στον ΚΟΑ, στην παρουσία, μεταξύ άλλων του Προέδρου του ΚΟΑ Κλεάνθη Γεωργιάδη, της εκπροσώπου του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και Δια βίου Πρέσβειρα #BeActive Κάλλη Χατζηϊωσήφ, του ο Πρεσβευτή Fair Play Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και του Μιχάλη Κωνσταντίνου, εκ μέρους των Κύπριων διεθνών.

«Είναι τιμή μας να σας υποδεχόμαστε στο σπίτι του αθλητισμού της Κύπρου», είπε απευθυνόμενος στους Legends 2004 ο κ. Γεωργιάδης ενώ η κα Χατζηιωσήφ ανέφερε πως «θέλουμε να μπολιάσουμε τους νέους μας με τις αξίες της Εθνικής Ελλάδας, η οποία είναι ένα άριστο παράδειγμα. Είναι μια ευκαιρία να νιώσουν από κοντά τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».

Εξάλλου, ο Γιώργος Καραγκούνης είπε πως βρίσκονται στην Κύπρο για να «δώσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά σε παιδιά».
«Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως αφοσιωμένοι μπορούν να πετύχουν ό,τι και εμείς το 2004» είπε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε ευτυχής καθώς πρόκειται για μια δράση η οποία αφορά παιδιά, αφού και για εμάς τα παιδιά είναι στο επίκεντρο. «Θέλουμε να στείλουμε δύο μηνύματα. Το ένα πως οι παρέες γράφουν ιστορία, διότι και εμείς παρέα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε τώρα με τους Legends. Και το δεύτερο πως οι Έλληνες ενωμένοι μπορούν να πετύχουν θαύματα. Και εμείς είχαμε διαφορές μεταξύ μας, αλλά ενωθήκαμε και πετύχαμε. Αυτό το μήνυμα αντιπροσωπεύουμε ως ομάδα».

Εκ μέρους των Κύπριων διεθνών, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δήλωσε: «αυτό που έγινε το 2004 δεν ήταν θαύμα. Είχα την τιμή και την τύχη να παίξω συμπαίκτης με τα περισσότερα παιδιά. Είχαν αξία, ήθος, προσωπικότητα, ταλέντο και επαγγελματισμό και γι αυτό έγιναν Πρωταθλητές Ευρώπης. Δυστυχώς όμως προπονούνται ακόμα και στον αγώνα θα έχουμε πρόβλημα!».

Κλείσιμο
Τέλος, ο εμπνευστής και ενορχηστρωτής της προσπάθειας Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, που δήλωσε συγκινημένος για την παρουσία των Legends 2004 στην Κύπρο και ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν την ιδέα και την πρωτοβουλία, με την οποία ολοκληρώνει τον κύκλο του ως Πρεσβευτής Fair Play για το 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης