Μεγάλη μέρα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Υπερψηφίστηκε η τροποποίηση του Καταστατικού

red-cross1

Το Καταστατικό παρέμενε αμετάβλητο επί 53 έτη δημιουργώντας σειρά προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του ΕΕΣ που είχαν επισημανθεί επανειλλημμένως και από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη δύσκολη πορεία του εκσυγχρονισμού του πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ).

Κατά τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών και Τακτικών Μελών του, που συγκλήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία (άνω των τριών τετάρτων που απαιτούνταν) η τροποποίηση του Καταστατικού του Εθνικού Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι το Καταστατικό παρέμενε αμετάβλητο επί 53 έτη δημιουργώντας σειρά προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία του ΕΕΣ που είχαν επισημανθεί επανειλλημμένως και από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Το επόμενο – και ταχύτατο - βήμα που πρέπει να γίνει είναι η εγγραφή νέων μελών και η πραγματοποίηση νέων αρχαιρεσιών με ευρεία κοινωνική βάση. Ο χρονικός ορίζοντας που έχει τεθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία είναι το τέλος του έτους, ειδάλλως θα ενεργοποιηθεί η αναστολή της λειτουργίας του ΕΕΣ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (έγκυρα: 480, υπέρ της τροποποίησης: 408, κατά: 72) ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο οποίος κατά την εισαγωγική του ομιλία ενώπιον των μελών του Ε.Ε.Σ. είχε προειδοποιήσει για τα πολλαπλά αδιέξοδα που θα προκαλούσε στην πορεία του Εθνικού Συλλόγου ενδεχόμενη καταψήφιση του νέου Καταστατικού, και πιο συγκεκριμένα για την αναστολή της δράσης του στην Ελλάδα.

Ο κίνδυνος αυτός, όπως εκτίμησε η ηγεσία του ΕΕΣ, απομακρύνεται με το αποφασιστικό βήμα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης, διότι ο ΕΕΣ υλοποιώντας ένα ακόμη προαπαιτούμενο της Διεθνούς Ομοσπονδίας θα διαθέτει πλέον (μετά και την επικύρωσή του από το Πρωτοδικείο Αθηνών) ένα σύγχρονο Καταστατικό, το οποίο σύμφωνα και με τους εκπροσώπους της Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού που παρέστησαν στη Συνέλευση είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις Αρχές και το όραμα του Διεθνούς Ερυθροσταυρικού Κινήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Kriti-narkwtika

Ο 63χρονος μεγαλέμπορος ναρκωτικών εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ηρωίνης από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη - Από τότε, όμως, έχει συντονίσει μέσα από τη φυλακή μια σειρά από μεταφορές ποσοτήτων ηρωίνης στις πόλεις του νησιού, χρησιμοποιώντας δεκάδες «βαποράκια» και διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς!

kypros-aksiomatikos_main01

Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες - Σε εξέλιξη η  έρευνα για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με τη μητέρα της από τον λοχαγό - Σοκάρει η ομολογία του: Την είχε τυλίξει με σεντόνι και είχε βάλει και πέτρες πριν τη πετάξει στο φράγμα

22