Jackal Stone: Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών και Αμερικανοί κομάντο βάζουν στόχο το ISIS

Jackal Stone: Η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών και Αμερικανοί κομάντο βάζουν στόχο το ISIS

Η άσκηση θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή αμερικανικών ειδικών δυνάμεων  - Προκειται για την μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση σε ελληνικό έδαφος - Θα πραγματοποιηθεί  στο σενάριο της πειρατείας από το  ISIS σε πλοίο γεμάτο επιβάτες

ΜΥΑ_1
Μια εντυπωσιακή αντιτρομοκρατική άσκηση με τη συμμετοχή των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, των ελληνικών Eνόπλων Δυνάμεων και των ειδικών μονάδων του Λιμενικού (Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών Μ.Υ.Α/ Λ.Σ) αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η άσκηση με την κωδική ονομασία “Jackal Stone” που διεξάγεται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας Ηνωμένων Πολιτειών με αντικείμενο τα θέματα ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας. θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη μεγαλύτερη αντιτρομοκρατική άσκηση που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό έδαφος, ενώ οι ειδικά εκπαιδευμένοι κομάντος θα επιχειρήσουν πάνω στο βασικό σενάριο της πειρατείας από ένοπλους του ISIS σε πλοίο γεμάτο επιβάτες.

Η άσκηση θα γίνει σε δύο φάσεις, η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και η δεύτερη στο Ηράκλειο ενώ συμμετέχει και η ΕΛ.ΑΣ με επικεφαλής τον διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων, ταξίαρχο Πέτρο Τζεφέρη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης