Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Ο Ριχάρδος, ο απόστρατος της ΕΥΠ, ο τηλεπαρουσιαστής και οι αγαθοεργίες με την Paris Hilton

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Ο Ριχάρδος, ο απόστρατος της ΕΥΠ, ο τηλεπαρουσιαστής και οι αγαθοεργίες με την Paris Hilton

Στα «άτομα προς διερεύνηση», εκείνους δηλαδή που δεν έχει διευκρινισθεί αν είχαν ρόλο στο κύκλωμα της λαθρεμπορίας περιλαμβάνεται γνωστός τηλεπαρουσιαστής - Τα «κόλπα» του Ριχάρδου για το ξέπλυμα του χρήματος και ο «ιπτάμενος» χρυσός

rix
Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση της μαφίας του χρυσού με πρωταγωνιστή στη μία ομάδα τον γνωστό τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. Έτσι, στη συμμορία μετείχε απόστρατος αξιωματικός με προϋπηρεσία στην ΕΥΠ που είχε αναλάβει θέματα ασφαλείας στην εγκληματική οργάνωση, εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ, πασίγνωστος κοσμηματοπώλης που έφτιαξε εταιρεία με τον “χοντρό” (σ.σ έτσι ήταν το κωδικό όνομα του Δημητρίου Ριχάρδου Μυλωνά) και ετοίμαζαν σούπερ λουξ κατάστημα μέσα στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως εκτός από τα λεωφορεία το μαφιόζικο κύκλωμα χρησιμοποιούσε και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να εξάγει χρυσό στην Τουρκία, νομιμοποιούσε μαύρο χρήμα αγοράζοντας κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ ενώ ο Ριχάρδος προχωρούσε σε αγαθοεργίες προκειμένου να ενισχύσει όπως λένε οι αστυνομικοί το προφίλ του. Έτσι για παράδειγμα πέρυσι το καλοκαίρι επισκέφθηκε τη Μύκονο αγοράζοντας πανάκριβα κοσμήματα από την Paris Hilton για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εκτός από τους κατηγορουμένους στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αμαρουσίου υπάρχει μια ακόμα κατηγορία “Άτομα προς διερεύνηση” στην οποία αναφέρεται το όνομα τηλεπαρουσιαστή ενώ στη σελίδα 146 του διαβιβαστικού αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “Καταγράφηκαν συνομιλίες ενός εκ των αρχηγών της Α΄ εγκληματικής οργάνωσης με γνωστό παρουσιαστή σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία, για διαφήμιση του πρώτου από εκπομπή του δευτέρου σε τηλεοπτικό σταθμό εργασίας του, όπου υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για καταβολή μαύρου χρήματος από τον πρώτο στον δεύτερο, χωρίς να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη”.


rix1
rix2
rix3


O “ιπτάμενος” χρυσός, ο απόστρατος “ΚΥΠατζής” και η στρατιωτική πειθαρχία

“Τον τηγμένο χρυσό που μπορούσε νομιμοφανώς να καλύψει η Ε.Ο, με την επιχείρηση μανδύα, τον εξήγαγε αεροπορικώς στην Τουρκία μέσω του τελωνείου του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών. Όλο το 2017 πραγματοποιήθηκαν βάσει των τιμολογίων 156 εξαγωγές κράματος χρυσού και ασημιού σε σκράπ συνολικού βάρους 3.537,92 κιλών αξίας 13.153.760 ευρώ. Από 1η Αυγούστου του 2018 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου του 2018 πραγματοποιήθηκαν 142 εξαγωγές συνολικού βάρους 2.647,51 κιλών αξίας 17.453.806 ευρώ” αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Κλείσιμο
Οι αστυνομικοί που για μήνες παρακολουθούσαν το κύκλωμα για τον τρόπο λειτουργίας του επισημαίνουν ότι το χαρακτήριζε στρατιωτική πειθαρχία. “την καθημερινή επιχειρησιακή δράση της Ε.Ο την έκανε με μαεστρία κατά τα πρότυπα νόμιμης επιχείρησης με παρεμφερές αντικείμενο, λειτουργώντας μάλιστα αυτή με στρατιωτική πειθαρχία”.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέλη της οργάνωσης ο καθένας είχε τον ρόλο του και την ... εκπαίδευσή του. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση ενός “απόστρατου αστυνομικού με προϋπηρεσία στην ΕΥΠ και ένεκα αυτού και προς κάλυψη της δράσης του, οι συνομιλίες πραγματοποιούνταν κατά βάση με διαδικτυακή εφαρμογή ενώ κατά τη φυσική επιτήρηση ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο συγκεκριμένος συγκέντρωνε χρυσό από άγνωστες πηγές, μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του και το παρέδιδε προσωπικά ο ίδιος στο γραφείο – καβάντζα κινήσεις που έχουν καταγραφεί και με βιντεοληπτικό υλικό”.
Σε ο,τι έχει να κάνει και με τον ρόλο του εν ενεργεία αστυνομικού που είχε στρατολογήσει το κύκλωμα στο διαβιβαστικό αναφέρεται το εξής “Ο εν λόγω τυγχάνει εν ενεργεία αστυνομικός στην υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και είχε απευθείας τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ριχάρδο από την απομαγνητοφώνηση των οποίων προκύπτει ότι τον εξυπηρετεί ιδιωτικά με τη χρήση της αστυνομικής του ιδιότητας ενώ περαιτέρω τον ενημέρωνε για τυχόν έρευνες της Αστυνομίας που αφορούν στον ίδιο. Ως προς το δεύτερο στις 25 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί από την υπηρεσία μας επιχείρηση για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης η οποία όπως αναβλήθηκε για επιχειρησιακούς λόγους. Από τις συνομιλίες προέκυψε ενημέρωση του Ριχάρδου από τον αστυνομικό για αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν της προγραμματισμένης επιχείρησης ότι θα μάθαινε περαιτέρω λεπτομέρειες και θα τον ενημέρωνε επ' ακριβώς εκ
νέου”.

rix4
rix5
rix6


Χλιδή, Μύκονος και Paris Hilton

Η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να ξεπλένει το βρώμικο χρήμα όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό “ αγόραζε συστηματικά κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων από πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της οδού Πειραιώς, κατόπιν σχετικής μεσολάβησης έτερου μέλους της οργάνωσης. Μάλιστα, έστελνε τον αδερφό μέλους της οργάνωσης για να τα παραλάβει τα οποία προφανώς κατέθετε στην εφορία για να νομιμοποιεί τα παράνομα έσοδα του”. Λίγο παρακάτω αναφερόμενοι στον Δημήτριο Ριχάρδο Μυλωνά οι συντάκτες του διαβιβαστικού επισημαίνουν ότι “Η νομιμοποίηση των προερχόμενων από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης εσόδων, εμφάνιζε αυτά ως έσοδα της επιχείρησης “Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος” και στη συνέχεια τα επένδυε σε απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως σκάφος και μέσω αυτών αποκόμιζε περαιτέρω περιουσιακά οφέλη τα οποία πλέον παρουσίαζε ως νόμιμα. Περαιτέρω για να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο το προφίλ του ως υγιούς επιχειρηματία, προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα. Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψη του στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2018 και η αγορά κοσμημάτων από την Paris Hilton για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τέλος διήγε πολυτελή βίο έχοντας βίλα με πισίνα στην Ανάβυσσο, θαλαμηγό, πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Mercedes, Jeep, ταξίδια και έντονη νυχτερινή ζωή”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης