Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Ο Ριχάρδος, ο απόστρατος της ΕΥΠ, ο τηλεπαρουσιαστής και οι αγαθοεργίες με την Paris Hilton

rix

Στα «άτομα προς διερεύνηση», εκείνους δηλαδή που δεν έχει διευκρινισθεί αν είχαν ρόλο στο κύκλωμα της λαθρεμπορίας περιλαμβάνεται γνωστός τηλεπαρουσιαστής - Τα «κόλπα» του Ριχάρδου για το ξέπλυμα του χρήματος και ο «ιπτάμενος» χρυσός

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη δράση της μαφίας του χρυσού με πρωταγωνιστή στη μία ομάδα τον γνωστό τηλε-ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, αποκαλύπτονται μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr. Έτσι, στη συμμορία μετείχε απόστρατος αξιωματικός με προϋπηρεσία στην ΕΥΠ που είχε αναλάβει θέματα ασφαλείας στην εγκληματική οργάνωση, εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ, πασίγνωστος κοσμηματοπώλης που έφτιαξε εταιρεία με τον “χοντρό” (σ.σ έτσι ήταν το κωδικό όνομα του Δημητρίου Ριχάρδου Μυλωνά) και ετοίμαζαν σούπερ λουξ κατάστημα μέσα στον νέο Αστέρα Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται πως εκτός από τα λεωφορεία το μαφιόζικο κύκλωμα χρησιμοποιούσε και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να εξάγει χρυσό στην Τουρκία, νομιμοποιούσε μαύρο χρήμα αγοράζοντας κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ ενώ ο Ριχάρδος προχωρούσε σε αγαθοεργίες προκειμένου να ενισχύσει όπως λένε οι αστυνομικοί το προφίλ του. Έτσι για παράδειγμα πέρυσι το καλοκαίρι επισκέφθηκε τη Μύκονο αγοράζοντας πανάκριβα κοσμήματα από την Paris Hilton για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εκτός από τους κατηγορουμένους στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας Αμαρουσίου υπάρχει μια ακόμα κατηγορία “Άτομα προς διερεύνηση” στην οποία αναφέρεται το όνομα τηλεπαρουσιαστή ενώ στη σελίδα 146 του διαβιβαστικού αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “Καταγράφηκαν συνομιλίες ενός εκ των αρχηγών της Α΄ εγκληματικής οργάνωσης με γνωστό παρουσιαστή σχετικά με οικονομικής φύσεως συμφωνία, για διαφήμιση του πρώτου από εκπομπή του δευτέρου σε τηλεοπτικό σταθμό εργασίας του, όπου υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για καταβολή μαύρου χρήματος από τον πρώτο στον δεύτερο, χωρίς να εξακριβωθεί αν πραγματοποιήθηκε η πράξη”.


rix1
rix2
rix3


O “ιπτάμενος” χρυσός, ο απόστρατος “ΚΥΠατζής” και η στρατιωτική πειθαρχία

“Τον τηγμένο χρυσό που μπορούσε νομιμοφανώς να καλύψει η Ε.Ο, με την επιχείρηση μανδύα, τον εξήγαγε αεροπορικώς στην Τουρκία μέσω του τελωνείου του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών. Όλο το 2017 πραγματοποιήθηκαν βάσει των τιμολογίων 156 εξαγωγές κράματος χρυσού και ασημιού σε σκράπ συνολικού βάρους 3.537,92 κιλών αξίας 13.153.760 ευρώ. Από 1η Αυγούστου του 2018 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου του 2018 πραγματοποιήθηκαν 142 εξαγωγές συνολικού βάρους 2.647,51 κιλών αξίας 17.453.806 ευρώ” αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Οι αστυνομικοί που για μήνες παρακολουθούσαν το κύκλωμα για τον τρόπο λειτουργίας του επισημαίνουν ότι το χαρακτήριζε στρατιωτική πειθαρχία. “την καθημερινή επιχειρησιακή δράση της Ε.Ο την έκανε με μαεστρία κατά τα πρότυπα νόμιμης επιχείρησης με παρεμφερές αντικείμενο, λειτουργώντας μάλιστα αυτή με στρατιωτική πειθαρχία”.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέλη της οργάνωσης ο καθένας είχε τον ρόλο του και την ... εκπαίδευσή του. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση ενός “απόστρατου αστυνομικού με προϋπηρεσία στην ΕΥΠ και ένεκα αυτού και προς κάλυψη της δράσης του, οι συνομιλίες πραγματοποιούνταν κατά βάση με διαδικτυακή εφαρμογή ενώ κατά τη φυσική επιτήρηση ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο συγκεκριμένος συγκέντρωνε χρυσό από άγνωστες πηγές, μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του και το παρέδιδε προσωπικά ο ίδιος στο γραφείο – καβάντζα κινήσεις που έχουν καταγραφεί και με βιντεοληπτικό υλικό”.
Σε ο,τι έχει να κάνει και με τον ρόλο του εν ενεργεία αστυνομικού που είχε στρατολογήσει το κύκλωμα στο διαβιβαστικό αναφέρεται το εξής “Ο εν λόγω τυγχάνει εν ενεργεία αστυνομικός στην υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και είχε απευθείας τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ριχάρδο από την απομαγνητοφώνηση των οποίων προκύπτει ότι τον εξυπηρετεί ιδιωτικά με τη χρήση της αστυνομικής του ιδιότητας ενώ περαιτέρω τον ενημέρωνε για τυχόν έρευνες της Αστυνομίας που αφορούν στον ίδιο. Ως προς το δεύτερο στις 25 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί από την υπηρεσία μας επιχείρηση για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης η οποία όπως αναβλήθηκε για επιχειρησιακούς λόγους. Από τις συνομιλίες προέκυψε ενημέρωση του Ριχάρδου από τον αστυνομικό για αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν της προγραμματισμένης επιχείρησης ότι θα μάθαινε περαιτέρω λεπτομέρειες και θα τον ενημέρωνε επ' ακριβώς εκ
νέου”.

rix4
rix5
rix6


Χλιδή, Μύκονος και Paris Hilton

Η εγκληματική οργάνωση προκειμένου να ξεπλένει το βρώμικο χρήμα όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό “ αγόραζε συστηματικά κερδισμένα δελτία τυχερών παιγνίων από πρακτορείο ΟΠΑΠ επί της οδού Πειραιώς, κατόπιν σχετικής μεσολάβησης έτερου μέλους της οργάνωσης. Μάλιστα, έστελνε τον αδερφό μέλους της οργάνωσης για να τα παραλάβει τα οποία προφανώς κατέθετε στην εφορία για να νομιμοποιεί τα παράνομα έσοδα του”. Λίγο παρακάτω αναφερόμενοι στον Δημήτριο Ριχάρδο Μυλωνά οι συντάκτες του διαβιβαστικού επισημαίνουν ότι “Η νομιμοποίηση των προερχόμενων από τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης εσόδων, εμφάνιζε αυτά ως έσοδα της επιχείρησης “Ενεχυροδανειστήρια Ριχάρδος” και στη συνέχεια τα επένδυε σε απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως σκάφος και μέσω αυτών αποκόμιζε περαιτέρω περιουσιακά οφέλη τα οποία πλέον παρουσίαζε ως νόμιμα. Περαιτέρω για να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο το προφίλ του ως υγιούς επιχειρηματία, προέβαινε σε αγαθοεργίες, φροντίζοντας αυτές να λάβουν δημοσιότητα. Ενδεικτικά αναφέρεται η επίσκεψη του στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2018 και η αγορά κοσμημάτων από την Paris Hilton για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τέλος διήγε πολυτελή βίο έχοντας βίλα με πισίνα στην Ανάβυσσο, θαλαμηγό, πολυτελή αυτοκίνητα μάρκας Mercedes, Jeep, ταξίδια και έντονη νυχτερινή ζωή”.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (51)

yeu

Πήρε δέκα χρόνια στις αρχές και στις δημοσιογραφάρες μας να αποκαλύψουν κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, που διαφημιζόταν κιόλας στην τηλεόραση? Κι εδώ ρυθμοί δημοσίου?

ΧΩΡΙΚΟΣ

Αφρατουλης είναι θά περάσει ωραία μέσα ,fresh meat guys

Εύη

Αγαπητό Πρώτο Θέμα, θα μπορούσες να μας ενημερώσεις για το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ, που θα υπογραφεί στις 11/12/18 και την στάση που θα τηρήσει η αξιότιμη ελληνική κυβέρνηση; Παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιό μου, παρ' ότι δεν έχει σχέση με το παραπάνω θέμα της λαθρεμπορίας χρυσού.

Μάγια

‘’νομιμοποιούσε μαύρο χρήμα αγοράζοντας κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ’’ Πώς γινόταν αυτο;Αν καποιος κερδισει και παει να εισπραξει ,του κρατανε τον φορο και τα λεφτα μπαινουν στο ονομα του κι η εφορια γνωριζει ποιος ειναι... Επισης ,τα ονοματα των τυχερων ,δεν ανακοινωνονται ,αλλά και να γινοταν αυτο ,ηδη η εφορία τον γνωριζει. Πώς λοιπον ,αγοραζε το κυκλωμα κερδισμενα δελτια του ΟΠΑΠ,για να νομιμοποιησει το μαυρο χρημα;Απο ποιον τα αγοραζε; Απο τον ΟΠΑΠ; Απορώ... Ερωτημα για την δικαιοσυνη...

Μεγάλο ερώτημα βάζεις..

Τώρα πολυ μεγάλο.κ με δικηγόρο να πας να εισπράξεις πάλι θα σε βρουν.εννοειται ότι η μπίζνα θέλει πληροφόρηση από μέσα από τον ΟΠΑΠ η από μέσα από την ααδε.

Ελληνας οχι ελλαδιτης

Χτες τον ειχαν καταδικάσει σε θανατο οι σχολιαστες/αναλυτες του καφενειου, σημερα οι αναλυσεις ειναι πιο βαθιες, Κυπρο, Γερμανια απο τον γνωστο λακαμα, Μενιος, μπαρπαγιαννης, Κορακι, κλπ.

Ευρωλαγνος

Για ψάξτε και λίγο εκεί σε κάτι τράπεζες στη Γερμανία που έχουν μαζέψει όλο το χρυσό των χρεοκοπημένων χωρών.Πως ?δεν άκουσα ευρωλιγουρια να μιλάτε.Σας χρέωσαν σας φεσωσαν σας πήραν το χρυσό σας τα πήραν όλα κοψοχρονια δεν σας κούρεψαν το χρέος αντιθέτως αυξήθηκε και σας δίνουν τυπωμένα χαρτιά που σε λίγα χρόνια θα τα κάνετε προσάναμμα για τις σόμπες γιατί χαρτί υγείας τώρα σίγουρα δεν θα έχετε.Αντε παρτάλια που δεν ξυπνάτε με τίποτα.80 χρόνια οι Γερμανοί με τους ντόπιους γερμανοτσολιάδες σας γλεντανε ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Ευρω κι ας μην έχω να φάω δε λέγατε.Ειναι πολύ κοντά μα πάρα πολύ κοντά αυτό το έργο.Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος προετοιμάζεται για αυτό που έρχεται και εσείς ανοίξατε σύνορα αποδυναμωσατε το στρατό σας πήραν και τα χρυσά δόντια δώσατε κινητή και ακίνητη περιουσία και περιμένετε τι?Σαν νεογέννητη γαζέλα είστε περικυκλωμένοι από υαινες.Σκεφτειτε τη συνέχεια λοιπόν.Περιμενετε τους ηγέτες να σας χώσουν στο δημόσιο.Αριστεροι και δεξιοί.Αγκαλια θα κλαίτε όμως αν είστε ακόμα Έλληνες.

Ευρωλαμογιο

Βρε καλωστο το λαμογιο απο την Βουλγαρια. Τι εγινε ρε κοπρια εχεις ρεπο απο το καφενειο η σε στειλανε σπιτι γιατι εισαι τεμπελχανας;

Ατυχος εισαι Ριχαρδε!

Λιγους μηνες ακόμα να κράταγες ως τις εκλογες, και θα τη γλυτωνες! Ώσπου να έβγαινε ο Κουλης.....

@Άτυχος/τυχερός

Πάντως επί Τσίπρα έκανε τη μεγαλύτερη μπάζα του........ Εκποίησε ότι είχε και δεν είχε ο κοσμάκης για να ταίζει τους Καρανικαίους και τις Νοτοπουλίνες............

chris

Σώπα ρε φίλε.. Στα 4 χρόνια του Αλέξη έβγαλε το πολύ χρήμα και άνοιγε υποκαταστήματα σαν τα μανιτάρια. Νωρίτερα ήταν απλά ένας από τους χιλιάδες ενεχυροδανειστές.

κωστας

Εξαρχειωτης ηταν, δηλαδη με τα "δικα μας" παιδια... που μεχρι τωρα τα πηγαινανε καλα, αλλα τωρα που ο Αλ6ς χρειαζεται επιτυχιες, τον δωσανε με μια ανασα.

Κρίτων

Τηλεπαρουσιαστής; Ο νους μου τρέχει στο πάλαι ποτέ τσατσόνι της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Αγορασμένα κερδίζοντα ΟΠΑΠ και λαχείων, παλαιά πρακτική... Τώρα με τον εκ Τσεχίας Καμίλ Ζήγκλερ, αμοιβαία κέρδη...

Καλά Χριστούγεννα

Επιχειρήσεις απατεώνων αυτό γίνεται ρε παιδιά.χωρις εποπτεία από το κράτος γίνονται μάγκες..άσε που στο δικαστήριο θα πέσουν τα περισσότερα για μαλακές τους έχεις;;έχουν να βρεθούν μάρτυρες και παραστατικά που θα πάνε σύννεφο, πανηγυρίζουν με την προφυλάκιση και θα του κλασουν μια μάντρα,όλα έχουν την τιμή τους στην Ελλάδα διαχρονικά

reality

μπερι-μπερι θυμάται κανείς την πολύκροτη περίπου παρόμοια υπόθεση (τοκογλυφία - εκβιασμοί) Καραμπέρη στη Θεσσαλονίκη. Εδώ και πολύ καιρό όλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι παρ'ότι οι κοριοι είχαν γράψει Πολλά και Ζουμερά και Αδιαμφισβήτητα, οπότε ο έχων το χρήμα και τα μέσα δεδικαίωται και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν απωλέσατε ψευδαισθήσεις......

Zachos

Ας αφήσουμε τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή και ας ασχοληθούμε και με τον.. πασίγνωστο κοσμηματοπώλη που ετοίμαζαν μαζί luxury μαγαζί στον Αστέρα..

Ευρωλαγνος

Άμα τραγουδήσεις ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι θα τον βρεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης