ΛΑΕ: Ανεστάλησαν 17 πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας

la_eno

Η Λαϊκή Ενότητα, «συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας»   κατάφερε την αναστολή 17 πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών, μεταξύ των οποίων ήταν και 3 πρώτες κατοικίες

Σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, συμμετείχε και σήμερα η Λαϊκή Ενότητα, «συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας».

«Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καθώς και οι τρεις νέες διώξεις για το ίδιο θέμα των Θανάση Γούναρη, Αυγής Βουτσινά και Αντώνη Μαυρομμάτη (δεύτερη φορά)», τονίζει η ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Επίσης αναφέρει ότι «οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία τους ανεστάλησαν 17 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μεταξύ των οποίων ήταν και 3 πρώτες κατοικίες».

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν 2 συγκεντρώσεις, έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία επί της Σταδίου. Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός, που αφορούσε διαμέρισμα, 90 τ.μ, στην Αργυρούπολη, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, με τιμή 1ης προσφοράς 108.000 ευρώ, ο οποίος ανεστάλη. Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, μετά το τέλος της απεργιακής πορείας, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο οποίο είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων 3 πλειστηριασμοί που αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Συγκεκριμένα ανεστάλη ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας διαμερίσματος 110 τ.μ. στην Πετρούπολη, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα, για χρέος 50.000 ευρώ.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 631 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. «Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο», σημειώνει η ΛΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lykoy_main02

Η απολογία του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι - Τόσο εκείνος, όσο και ο συγκατηγορούμενός του δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος κατέθεσαν απολογητικά υπομνήματα και αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται

2
cypruss_arthross1

Νέα στοιχεία για την υπόθεση από το γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κυπριακής Αστυνομίας - Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια του Νίκου Μεταξά στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο να έχει σκοτώσει και εδώ - Ανατριχίλα για την δράση του 35χρονου λοχαγού Νίκου Μεταξά που στραγγάλιζε γυναίκες ενώ έκαναν σεξ - Δεν βρήκαν το πτώμα της 6χρονης εκεί που είχε πει ότι το είχε πετάξει

27