Δυναμικές κινητοποιήσεις της Λαϊκής Ενότητας: Ανεστάλησαν 14 πλειστηριασμοί κατοικιών

Δυναμικές κινητοποιήσεις της Λαϊκής Ενότητας: Ανεστάλησαν 14 πλειστηριασμοί κατοικιών

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα από μέλη της ΛΑΕ σε γραφεία συμβολαιογράφων

plei
Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, έδωσε και σήμερα Τετάρτη, 31/10/2018, δυναμικό αγωνιστικό «παρών» με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική τους πίεση ανεστάλησαν 14 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, μεταξύ των οποίων ήταν και 7 πρώτες κατοικίες.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι, αμέσως μετά την κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ κατά των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Πατησίων 4, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός που αφορούσε πρώτη κατοικία, 105 τ.μ, στον Αγ. Δημήτριο, με επισπεύδουσα την Alpha Bank, με τιμή 1ης προσφοράς 67.500 ευρώ, για χρέος 50.000 ευρώ. Τελικά, κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, αυτός ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Στη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑΕ, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 761 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν για άλλη μία φορά στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και δεν τους φοβίζουν ούτε τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης