Ραχήλ Μακρή στον «Θέμα 104,6»: Εθνομηδενιστές αυτοί που έφτιαξαν το ημερολόγιο στο Ρέθυμνο – Να κατονομαστούν

Ραχηλ

Η πρώην βουλευτής, ζήτησε να παρέμβει ο εισαγγελέας – Αντιδράσεις κατά της Ραχήλ Μακρή από φορείς της πόλης του Ρεθύμνου

Νέα επίθεση για το σχολικό ημερολόγιο του 3ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, εξαπέλυσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Η κυρία Μακρή, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook, είχε επιτεθεί στο σχολείο για τα σκίτσα που επελέγησαν για το ημερολόγιο, γράφοντας, «Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες. Αι σιχτίρια πια», μιλώντας στον «Θέμα 104,6», έκανε λόγο για Εθνομηδενιστές και ζήτησε να κατονομαστούν.

«Να σας πω ότι δεν επιτίθεμαι σε παιδιά και σε σχολεία, άλλοι είναι που κρύβονται πίσω από την έκδοση αυτού του κατάπτυστου ημερολογίου, θέλω να πιστεύω ότι άλλοι είναι αυτοί που το εξέδωσαν», ανέφερε.

Όπως είπε θέλουν να περάσουν ύπουλα κάποια μηνύματα.

«Απαιτώ να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι που επέλεξαν αυτό για ένα σχολικό ημερολόγιο σε μια στιγμή που η νεολαίο ξανασκοτώνεται ενάντια στην απόφαση για το Μακεδονικό», αναφέρει.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναρτήσεις της, η κυρία Μακρή είπε, «εντύπωση προκαλεί το μένος και οι ύβρις του δημάρχου και άλλων φορέων που δεν έχουν απαντήσει πώς εμπλέκονται σε ένα σχολικό ημερολόγιο».

Η κυρία Μακρή είπε ότι θα έπρεπε να παρέμβει εισαγγελέας.

Νωρίτερα είχε απαντήσει μέσω Facebook στις αντιδράσεις:

«Στις 25 Μαρτίου 2017 από αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, το σπήλαιο του Μελιδονίου Ρεθύμνου ανακήρυξα την δημιουργία του ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΙΚΗΣ ως μια κίνηση σεβασμού και τιμής προς τα 370 γυναικόπαιδα που έδωσαν την ζωή τους αρνούμενα να παραδωθούν στους Τούρκους. 

Κύριε Δήμαρχε Ρεθύμνου να πάρετε τα ημερολόγια σας αυτά που μετά από την σφοδρή, χυδαία και απρόκλητη επίθεση στο πρόσωπο μου, αποδεικνύεται ότι σκόπιμα και ύπουλα οργανώσατε και κατευθύνατε και να τα πάτε εδώ στον τάφο των 370 των ιερών λειψάνων των γυναικόπαιδων του χωριού του Δήμου σας. Να τους πείτε ότι έπεσαν αδίκως κι είμαι ανιστόρητη γιατί υπό τον οθωμανικό ζυγό η ζωή των υποδουλωμένων Ελλήνων ήταν ειδυλλιακή σαν αυτή που απεικονίζεται στα ημερολόγια της ντροπής. 

Εμπρός λοιπόν πηγαίνετε να τους το πείτε.

Επιτίθεμαι με όση σφοδρότητα μου επιτρέπει η Ελευθερία του Λόγου εναντίον εκείνων των υπευθύνων δημοτικών συμβούλων ή εκπαιδευτικών του Δημοσίου που σκόπιμα και ύπουλα επέλεξαν «φανταστικές απεικονίσεις» αποκλειστικά ισλαμικών ειδυλλιακών στιγμιοτύπων του Ρεθύμνου επί Τουρκοκρατίας για να κοσμήσουν ένα σχολικό ημερολόγιο, υποβάλλοντας σε μαθητές δημοτικού την ιδέα πως η ζώη των μουσουλμάνων υπό τον Οθωμανικό Ζυγό υπήρξε τουλάχιστον εξίσου ειδυλλιακή και αξιομνημόνευτη όσο και εκείνη των υπόδουλων ραγιάδων του Ρεθύμνου. 

Απαιτώ μάλιστα να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι που επέλεξαν, οργάνωσαν και κατηύθυναν αυτό τον τρόπο εθνομηδενιστικής προπαγάνδας, σε μια στιγμή μάλιστα που η ελληνική νεολαία αυθόρμητα ξεσηκώνεται ενάντια σε πράξεις εθνικής μειοδοσίας στη Μακεδονία, στην Κύπρο και στην Βόρειο Ήπειρο.

Η χυδαιότητα, οι ύβρεις, η λάσπη, οι απειλές κατά ζωής και η προσπάθεια Τοπικών αρχόντων και δασκάλων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν ψευδώς υποτιθέμενες επιθέσεις σε σχολεία και πολίτες με αφήνουν παγερά αδιάφορη. 

Είναι γνωστές οι τακτικές που ακολουθούσαν από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 
Η αλήθεια πονάει γιατί είναι σκληρή και δεν μπορεί να κρυφτεί όση λάσπη και αν πετάξετε»

.Διαδικτυακά χθες  απάντησε στην Ραχήλ Μακρή ο εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου κ. Παντελής Γιαννουλάκης, ο οποίος έγραψε: «κ. Ραχήλ Μακρή

Χαίρομαι που κρατάτε στα χέρια σας ένα εξαιρετικό ημερολόγιο! Ειλικρινά σας το λέω,χαίρομαι!
Οι ζωγραφιές-σκίτσα ειναι δημιουργίες του συμπολίτη μας κ. Κώστα Δασκαλακη. Ειναι ερασιτέχνης όμως ξεπερνάει πολλούς επαγγελματίες του είδους!
Πριν πέντε χρόνια στην επέτειο των 100 χρόνων από την επανένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα ο κ. Κ. Δασκαλάκης ζωγράφισε -σχεδίασε για λογαριασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου αυτές και άλλες παραστάσεις σχετικά με τα μνημεία και την ιστορική -πολιτιστική-πολιτισμική διαδρομή της πόλης μας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή και χαρά!Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν εξαιρετικές από επιστήμονες -πνευματικούς ανθρώπους του νησιού και από το Ίδρυμα ” Ελευθέριος Βενιζέλος”!
Η δεύτερη φορά που έγινε αξιοποίηση των έργων αυτών ειναι μέσω του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Αλήθεια πού εντοπίζετε τον “ραγιαδισμό”;
Ειναι ντροπή … Προσβολή… “μειοδοτικό” ένα σχολικό ημερολόγιο να παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της πόλης;
Θεωρείτε ότι η προσπάθεια αυτή προσβάλει τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερια;
Μας καλείτε να φορέσουμε “τσαντορ ” και να “πέσουμε στα τέσσερα!” ;; Ουσιαστικά δηλαδή μας θεωρείτε “προσκυνημενους” και ανάξιους συνεχιστές των προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερια αυτού του τόπου;
Γράφετε “άι σιχτίρια!” … Γιατί άραγε;
Το Ρέθυμνο έχει διατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων μνημεία από την περίοδο Ενετοκρατίας & Τουρκοκρατίας… Αυτά τα μνημεία αξιοποιούνται και αποτελούν την γέφυρα του χθες με το σήμερα. Είναι η πολιτισμική-πολιτιστική -ιστορική κληρονομιά του Ρεθύμνου!
Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή μιας πόλης μέσω ενός σχολικού ημερολογίου;
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσετε την άποψή σας…
κ. Ραχήλ Μακρή,
έχουν διατεθεί περισσότερα από 1.000 ημερολόγια… Τα σχόλια όλων είναι εξαιρετικά!!
Πιστεύω ότι αδικείτε μια σπουδαία προσπάθεια τόσο του δημιουργού κ. Κ. Δασκαλάκη όσο του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και συναδέλφων εκπαιδευτικών… Αλλά και επιστημόνων που από το 2013 έχουν δει project με τις δημιουργίες αυτές μέσω του Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος”.
Θέλω να πιστεύω ότι διαβάζοντας το κείμενο αυτό μπορείτε να κάνετε μια επαναξιολόγηση του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Παντελής Γιαννουλάκης
Εκπαιδευτικός
3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου
Υ.Γ: Περιμένω τη δική σας απάντηση.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.
Ρέθυμνο,26/11/2018″

Δήμαρχος Ρεθύμνης: Εκπληξη και λύπη

Την έκπληξη και τη λύπη του εξέφρασε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, για το σχόλειο της κ. Μακρή.

«Η λογική σας προφανώς εδράζεται στην άποψη περί εξάλειψης κάθε μνημείου ή ιστορικής κατάθεσης της παρουσίας κατακτητών στο Ρέθυμνο ή οπουδήποτε αλλού.

Να γκρεμίσουμε λοιπόν το Φρούριο της Φορτέτζας και τους μιναρέδες, να αποκαθηλώσουμε τις ρωμαϊκές κρήνες και τα τούρκικα σαχνισιά, ως φορείς ραγιαδισμού και μάρτυρες της δουλοπρέπειας μας; Για μας, αυτά τα μνημεία είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των κατακτήσεων που υπέστη ο τόπος μας και των αγώνων των προγόνων μας για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία.

Η προστασία τους και η ανάδειξη τους, διαπνέονται από την κοινή απόφαση της πόλης και των ανθρώπων της να συνομιλούν διαρκώς με το παρελθόν τους, να το γνωρίζουν και να το σέβονται ως μέσο διατήρησης της ιστορικής μνήμης, ως φορέα διαμόρφωσης της συλλογικής ταυτότητας και ως ερμηνευτικό εργαλείο της σύγχρονης πραγματικότητας», τονίζει σε δήλωσή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ζητά από την κ. Μακρή να αφήσει ήσυχη την κάθε σχολική κοινότητα να εμπνεύσει τους μαθητές της να γνωρίσουν την τοπική ιστορία.

«Μόνο λύπη μας προκαλεί η ανοίκεια επίθεσή σας και η ανάρτηση ενός άστοχου σχολίου που αποτέλεσε την αφορμή κατάθεσης ιδεοληψιών, που μας προσβάλλουν. Αν δεν μπορείτε να κατανοήσετε την, αυτονόητη για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, αναγκαιότητα διαφύλαξης και αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου που ζει, τουλάχιστον μην την βρίζετε. Κι αφήστε ήσυχη την κάθε σχολική κοινότητα, να εμπνεύσει, ανεμπόδιστη, τους μαθητές της, να γνωρίσουν την τοπική ιστορία.

Όσο για τα σχόλια σας περί ραγιαδιασμού και γονυκλισιών, θα θέλαμε να γνωρίζετε πως, ειλικρινά, μας αφήνουν ανέγγιχτους, ως γραφικά παραληρήματα με εθνικιστικές αποχρώσεις, μια και δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό γης στην Κρήτη που να μην έχει ποτιστεί με το αίμα Αγωνιστών για την Ελευθερία και την αποτίναξη του εκάστοτε ζυγού», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Δημητρούλης

Μερικά παραδείγματα του πόσο "ελεύθεροι" είμαστε τελευταία. 1. Ο Αμερικάνος μας έσωσε από τον Χίτλερ. (απόβαση στη Νορμανδία) 2. Ο Ρώσος μας έδωσε στην Ευρώπη (διάσκεψη της Γιάλτας). 3. Ο Αμερικάνος μας ξανάχτισε (σχέδιο Μάρσαλ) 4. Ο Γερμανός μας έβαλε στην Ευρώπη 5. Ο Γερμανός μας έκανε τον ποπό μαύρο επειδή αποδειχτήκαμε πολύ γύφτοι για την Ευρώπη (όντως!) ... και που 'σαι ακόμα! Μια πορδή χώρα είμαστε που μας παίζουν οι μεγάλοι. Και ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ότι δήθεν ζηλεύουν τα μεγαλεία μας και μας πολεμάνε να μας εξαφανίσουν, αλλά εμείς επειδή είμαστε μεγάλης αξίας έθνος, επιβιώνουμε. Σαν κάτι μικρόβια που τους ρίχνεις αντιβιοτικά και δεν ψοφάνε, ίσως έτσι να είμαστε άξιοι επιβίωσης. Σαν βάκιλλοι ένα πράγμα.

Katerina

Την "ιστορική διαδρομή" της πόλης πρέπει να τη δείξουν στο ΕΞΩΦΥΛΛΟ με μπούρκες, ναργιλέδες και ημισέληνους; Απο εκεί ξεκινάει η ιστορία του Ρεθύμνου; Επι Τουρκοκρατίας; Και ακόμα περισσότερο με όμορφες, ειρηνικές εικόνες χίλιες και μια νύχτα; Δεν τους έφτανε δηλαδή στον μήνα χ ή ψ να βάλουν ένα οθωμανικό κτήριο νέτο σκέτο; Ακόμα καλύτερα μια απεικόνιση απο τις εκατοντάδες που κάνανε οι Κρήτες για να απελευθερώσουν το νησί; Τουρκική προπαγάνδα λέγεται αυτό, δήμαρχε, δε λέγετεαι "ιστορική διαδρομή".

Ηράκλειο

Το Ρέθυμνο και τα Χανιά έχουν καταντήσει αηδία με τα τουρκικά μνημεία. Ας τα κατεδαφίσουν επιτέλους, κάθε φορά που πετάγομαι προς τα εκεί ξενερώνω. Ντεκαντανς. Οι Βενετοί τουλάχιστον κάτι εκαναν, δεν μας χαλανε το ιματζ. Εμείς είχαμε και τα τείχη μας και κρατήσαμε εντελώς απέξω 21 ολόκληρα χρόνια τους απολίτιστους, η μακροβιότερη συνεχόμενη και αδιάσπαστη πολιορκία στην παγκόσμια ιστορία.

Τακης

Αν μπορούσα θα απαγόρευαν στο κράτος τμήμα από τον φόρο μου να αποδίδεται σαν μισθός στον δασκαλακο που απάντησε …

Άδικο δεν έχει,

αλλά και με όνομα ΡΑΧΗΛ που πας!Τούρκοι και Εβραίοι μαζί το γλεντούσαν.

Κρήτη

Ασχολείστε με άτομο ανάξιο λόγου.

Νίκος

μα αφού εσύ τους στήριξες τα μέγιστα να βγούν στην εξουσία για 4 χρόνια. Τώρα το παίζεις εθνικίστρια εναντίον εθνομηθενιστών. Έλεος πλέον λίγη συνέπεια δεν βλάπτει.

Αθηναιος

Εδω και 7 χρόνια έχουν προχωρήσει πάρα πολύ αυτοί οι Εθνομηδενιστες. Κρύβονται πίσω από τις επιτροπές σχολικών βιβλίων του Συριζα. Ακομη και επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και Σημίτη ήταν σε σοβαρά πόστα. Ο σημερινός πρόεδρος επιτροπής πρέπει να δώσει την θέσει αν. καθηγητή που πήρε παράνομα πίσω, τόσο νόμιμος σαν προβατάκια είναι. Με μεγάλη μου χαρά ακούω συχνά στο youtube συζητήσεις και διαλέξεις από αξιόλογους Έλληνες ιστορικούς, συγγραφείς για το που το πάνε οι Εθνομηδενιστες και πως συμπεριφέρονται. Διαπίστωσα ότι είμαστε πάρα πολλοί αυτοι που ξέρουμε τι γίνεται με αυτούς τους εκπαιδευτικούς και ακαδημαϊκούς. Κάνουν δική τους ιστορια. Μπάστα δεν θα τα καταφερουν

Πατρινός

Το γνωρίζετε ότι μετά κατά τη διάρκεια της επανάστασης και κατά την απελευθέρωση ΟΛΟΙ οι κάτοικοι των Αθηνών μιλούσαν αρβανίτικα (90% αλβανικά); Ηταν ο βασικός λόγος που οι Βαυαροί δίσταζαν να καταστήσουν την Αθήνα πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους αντί του Ναυπλίου. Είστε από αυτούς τους Αθηναίους ή μήπως έχετε καταγωγή κατ΄ευθείαν από τον Περικλή;

Σύμβουλος

Γιατί τσίτωσες;Στην θίξαμε;Να μας συγχωρείς!Και μιας και σε βλέπω για κολλητό της,ρώτα την άμα την δεις:Που χάθηκε η τσοπανοπούλα τόσο καιρό;Βλέπω μια κολοτούμπα στα λόγια της όμως,τι έγινε;Μυρίστηκε σύντομα ψαχνό στο απέναντι πολιτικό στρατόπεδα και θα ξανάρθει πίσω;Θα ακολουθήσει την κουτάλα και πάλι;Καρέκλα θα πάρει;Θα την δούμε πάνω στα κάγκελα του "οθωμανολάγνου" όπως υπονοεί σχολείου;Θα πηδήξουν και άλλα ποντίκια από το καράβι της που βουλιάζει;Βυζί για άρμεγμα βρήκαν;Ψάχνουν να χωθούν κάπου;(Το ζήσαμε και αυτό!Η Ραχήλ να μας κάνει μαθήματα αγάπης στην πατρίδα.)

Katerina

Επειδή η προγιαγιά μου ήταν αρβανίτισα με αρβανίτικο επίθετο και με αρβανίτικη γλώσσα σού λέω, ότι προσωπικα καθόλου δε με απασχολεί ουτε τί μιλουσε εκείνη, ουτε τί μιλούσαν στην Αττική. Ο λόγος; Ο παππτούς της πολέμησε για την ανεξαρτησια του ελληνικού έθνους και ο γιός της έπεσε στον ελληνοιταλικό πόλεμο και οι δύο για την Ελλάδα, για να είμαι εγώ σήμερα ελεύθερη και Ελληνίδα. Στην Ελλάδα υπήρξαν και Αρβανίτες και Βλάχοι γλωσσικές μειονότητες, όχι εθνικές, όπως υπήρχαν και Έλληνες-ελληνόφωνοι (η μεγάλη πλειοψηφία), για αυτό και φτιάξανε όλοι μαζί ελληνικο έθνος κράτος, ούτε αρβανίτικο, ουτε βλάχικο, ουτε κορεάτικο. Ένας απο αυτούς τους Έλληνες και 100% ελληνόφωνος ήταν και ο άντρας της προγιαγιάς μου απο το ίδιο χωριό. Όπως καταλαβαίνεις η προπαγάνδα σας δεν περνάει πια και σας βαρεθήκαμε. Γυρίζει ο τροχος, έχετε αγχωθεί και κάνετε πολύ σαματα. Όπως έλεγε και η γιαγιά μου (μισή αρβανίτισα, αν έφτασες να διαβάζεις ως εδώ) τον περισσότερο θόρυβο τον κάνουν οι τενεκέδες οι ξεγάνωτοι.

ΡΧ

Απολυτο δικιο εχει αλλα ποιος νοιαζετε. Εμεις θα προβαλουμε μονο τα Τουρκικα. Αφου στο φιναλε απο κει πηραμε και τα φωτα του πολιτισμου μας. Δηλαδη ειναι προβοκατορας ο δασκαλος; Που να ψαξει να βρει καθαρα Ελληνικα στηχεια.

ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΠΑΣΑ Μ', Ν' ΑΓΙΑΣΩ!

ΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ Η ΜΑΚΡΗ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ! ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης