Έξι χρόνια μετά βρήκαν τον ιερόσυλο της Μητρόπολης Κοζάνης

Έξι χρόνια μετά βρήκαν τον ιερόσυλο της Μητρόπολης Κοζάνης

Ο δράστης είχε παραβιάσει τότε ένα παράθυρο της εκκλησίας, είχε τρυπώσει μέσα χωρίς να γίνει αντιληπτός και είχε αρπάξει από την εικόνα της Παναγίας όλα τα τάματα, που ήταν απροσδιόριστης αξίας

kozani
Η διάρρηξη στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Κοζάνη, που είχε γίνει στις 18 Αυγούστου του 2012, είχε προκαλέσει σάλο στη μακεδονική πόλη καθώς ο άγνωστος -τότε- ιερόσυλος εισβολέας είχε αρπάξει όλα τα μεγάλης αξίας αφιερώματα των πιστών και είχε αδειάσει δυο παγκάρια!

Ο δράστης είχε παραβιάσει τότε ένα παράθυρο της εκκλησίας, είχε τρυπώσει μέσα χωρίς να γίνει αντιληπτός και είχε αρπάξει από την εικόνα της Παναγίας όλα τα τάματα, που ήταν απροσδιόριστης αξίας. Ακόμη, είχε διαρρήξει το παγκάρι και το φιλόπτωχο ταμείο και είχε κλέψει από μέσα άγνωστο χρηματικό ποσό, πριν εξαφανιστεί το ίδιο αθέατος όπως είχε φτάσει στη Μητρόπολη.

Μετά από πάνω από έξι χρόνια, η κλοπή μπορεί να είχε ξεχαστεί από όλους, όχι όμως από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που συνέχισαν να την ερευνούν και τελικά κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον ιερόσυλο! Πρόκειται για έναν 24χρονο Έλληνα, ο οποίος ήταν μόλις 18 χρόνων όταν διέρρηξε τον Μητροπολιτικό ναό. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης