Έμφραγμα στα λιμάνια: Επικίνδυνοι κυβερνητικοί χειρισμοί με τους μισθούς των λιμενεργατών

Έμφραγμα στα λιμάνια: Επικίνδυνοι κυβερνητικοί χειρισμοί με τους μισθούς των λιμενεργατών

Το υπουργείο Οικονομικών δεν επέτρεψε την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας - Εκπρόσωποι της της  ΟΜ.Υ.Λ.Ε. συναντήθηκαν με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη

Πλακιωτακης-ΟΜΥΛΕ
Απέχουν από την υπερωριακή εργασία οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας μετά την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να μην επιτρέψει την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το θέμα τέθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι της της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος ( ΟΜ.Υ.Λ.Ε.) με τον Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη . Πιο συγκεκριμένα, του παρέδωσαν υπόμνημα και τον ενημέρωσαν Τομεάρχη ότι, από τις 27-10-2018 σταμάτησαν να εργάζονται υπερωριακά και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τα Σαββατοκύριακα , καθώς το Υπουργείο Οικονομικών δεν επέτρεψε την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Αντιθέτως, όπως επεσήμαναν οι συνδικαλιστές την προηγούμενη χρονιά, είχε υπογραφεί αντίστοιχη Σ.Σ.Ε ενώ με τις ενέργειες αυτές, δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των μεγαλύτερων λιμένων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του «για τους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία δεν αντιλαμβάνεται ότι η λειτουργία των λιμένων οφείλει να είναι επί 24ώρου βάσεως για όλο το χρόνο» και συμπλήρωσε:

«Άλλωστε, σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν νοείται ανάπτυξη με Λιμένες κλειστούς ή με περιορισμένη χρήση και λειτουργία.

Οι άστοχοι χειρισμού της κυβέρνησης, αφενός θα εκθέσουν διεθνώς τη χώρα μας και αφετέρου εν όψει των εορτών θα δημιουργήσουν δυσλειτουργία στους λιμένες».

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κάλεσε άμεσα την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ιδιαιτέρως τους υπουργούς των εμπλεκόμενων Υπουργείων «να ενσκήψουν άμεσα στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και να δώσουν λύση έτσι ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις, που θα στοιχίσουν ακριβά στην ελληνική οικονομία , τους καταναλωτές και την εικόνα της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».

Κλείσιμο
Η ΟΜΥΛΕ εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Πρόεδρο Απόστολο Ντάλλα, τον Αντιπρόεδρο Σάββα Κούζηλο και τον Αν.Γραμματέα Μιχάλη Κορφίδη, οι οποίοι παρέδωσαν το υπόμνημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης