Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Προσφεύγει στον εισαγγελέα για την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και τα «ημερολόγια της ντροπής»

skopia_imerologia

Το protothema.gr δημοσιεύει ολόκληρη την αναφορά του  προέδρου της ΠΟΑΣΥ - «Φίμωση» των συνδικαλιστών καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Σε αναφορά στο αρχηγείο και προσφυγή την Δευτέρα τον αρμόδιο εισαγγελέα προβαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος προκειμένου διαπιστωθεί αν έχουν γίνει όλα όπως προβλέπει ο νόμος στην ΕΔΕ που διενεργείται σε βάρος των συνδικαλιστών για τα όσα δήλωσαν στην υπόθεση της επίθεσης των αστυνομικών στο Πρωτοδικείο, ενώ προσφυγή αναμένεται να κάνει και για το ζήτημα των ημερολογίων της ντροπής.

Ο κ. Γερακαράκος σε ο,τι έχει να κάνει με το θέμα της ΕΔΕ, επισημαίνει στην αναφορά που αποκαλύπτει το protothema.gr, προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ότι χρειάστηκε να κάνει ολόκληρο αγώνα μέσω του δικηγόρου του για να του χορηγηθεί το έγγραφο της ΕΔΕ σε βάρος του προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

“Σας αναφέρω ότι την 2ο-11-2018 ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου προσήλθε ύστερα από έγγραφη πρόσκληση στο γραφείο αξιωματικού ΤΕΠ/ΓΑΔΑ προκειμένου να παραλάβει κλήση για τη σε βάρος μου διενέργεια ΕΔΕ. Αυτή δεν του παραδόθηκε παρά μόνο ύστερα απο έγγραφη δική μου γνωστοποίηση της εντολής.[....]. Η ίδια κλήση δεν παραδόθηκε ούτε στον Δημοσθένη Πάκο πρόεδρο της ΕΑΥ Αθηνών που προσήλθε για τον ίδιο σκοπό παρότι έφερε μαζί του και προσκόμισε έγγραφη εξουσιοδότηση μου προς τούτο και παρότι όχλησε τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής υποστράτηγο Α. Βασιλόπουλο με αρνητικά αποτελέσματα. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες”.

gerakarakos
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος


Την ίδια ώρα με ανακοίνωση της η ΠΟΑΣΥ που φέρει τίτλο “Διώκεται η ελευθερία του λόγου” αναφέρεται και στο θέμα της φίμωσης των συνδικαλιστών μέσω ΕΔΕ τονίζοντας πως: Οι τελευταίες αποφάσεις της Φυσικής Ηγεσίας να κληθούν σε απολογία για δημόσιες δηλώσεις τους Αστυνομικοί αιρετοί εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών, καθώς και να μετακινηθούν αιρετοί Πυροσβέστες για καταγγελίες τους, συνιστούν ευθεία παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών του συνδικαλιστικού κινήματός μας και ως τέτοια καταγγέλλεται σύσσωμα δια της παρούσης, από όλες τις Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών, των Λιμενικών και των Στρατιωτικών.

Αντί η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να ακούσουν με προσοχή και καλή διάθεση τα όσα καυτηριάζονται για την ανασφάλεια και τους κινδύνους που απειλούν τους συναδέλφους μας -θέματα που μας απασχολούν όλους καθημερινά- αυτοί παρέχουν κάλυψη σε υπηρεσιακούς παράγοντες που δρομολογούν ΕΔΕ και συνδικαλιστικές διώξεις, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν όσους επιτελούν το συνδικαλιστικό τους καθήκον. Η μεθόδευση αυτή καταδεικνύει την ανάγκη της κυβέρνησης να φιμώσει κάθε συνδικαλιστική φωνή που με πλήρη συνείδηση των ευθυνών και της αποστολής μας, αποκαλύπτει τις ευθύνες κάθε υπηρεσιακού και πολιτικού αξιωματούχου έναντι των μάχιμων συναδέλφων μας που με κίνδυνο της ζωής τους προτάσσουν τα στήθη τους καθημερινά για την κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και μέσα. Την προειδοποιούμε όμως, ότι η προσπάθειά της αυτή θα πέσει στο κενό, όπως ακριβώς έπεσαν στο παρελθόν κι άλλες τέτοιες απόπειρες. Κάθε απόφαση φίμωσης και δίωξης των συνδικαλιστών των ενστόλων, όχι μόνο δεν μας πτοεί, αλλά μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς και ενωμένους. Καλούμε τέλος, τους συναδέλφους μας, την κοινωνία, τους κοινωνικούς φορείς και τα εργατικά συνδικάτα να καταδικάσουν τις απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές φίμωσης του κινήματος και να ταχθούν υπέρ των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών και του κινήματός μας σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων εις βάρος των συνδικαλιστών για τις καταγγελίες στις οποίες προέβησαν”.

FullSizeRender


IMG_4348
IMG_4355

ΣΧΟΛΙΑ

Δίκες του Σταλίν - ΕΔΕ του Τσίπρα

Σταλινικές μέθοδοι εκφοβισμού απο τους εγκάθετους της αριστερής χούντας του Αλέξη Τσίπρα. Δεν θα τους περάσει, έφτασε το τέλος τους. Να δω μετά τους στρατηγούς του αριστερού καθεστώτος, συνταξιούχοι των 800 ευρώ θα είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης