Σε απολογία για κακούργημα καλείται η Αντωνία Μάρκου

Σε απολογία για κακούργημα καλείται η Αντωνία Μάρκου

Η εφοριακός Αντωνία Μάρκου που εμφανίζεται δικαιούχος λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα UBS μέσω του οποίου φέρεται να διακινήθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens περισσότερα από 4 εκατομμύρια μάρκα...

Σε απολογία για κακούργημα καλείται η Αντωνία Μάρκου

Η εφοριακός Αντωνία Μάρκου που εμφανίζεται δικαιούχος λογαριασμού στην ελβετική τράπεζα UBS μέσω του οποίου φέρεται να διακινήθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens περισσότερα από 4 εκατομμύρια μάρκα, (μεταξύ των οποίων και τα 450.000 που πιστώθηκαν στον λογαριασμό «Α.ROCOS»), καλείται από την ειδική εφέτη ανακρίτρια  Μαρία Νικολακέα να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων. 

Με την κλήτευση της κυρίας Μάρκου – που δηλώνει άγνοια για τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού -  η ανάκριση για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, περνάει στο στάδιο των απολογιών προσώπων που  φέρονται να έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της Siemens.

Στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας η κυρία Μάρκου είχε υποστηρίξει ότι προχώρησε στο άνοιγμα του συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού κατόπιν παρότρυνσης του πρώην αντιπροέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) κ. Δημήτρη Νέγρη με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό.
 
Μεταξύ άλλων είχε καταθέσει τότε, η κυρία Μάρκου: «Το 1993 με πείθει (σ.σ. ο Νέγρης) να ανοίξω λογαριασμό στην Ελβετία και να δώσω πληρεξούσιο ταυτόχρονα την ίδια ημέρα στον συμφοιτητή του από τη Γερμανία και μετέπειτα συμπέθερό του, Ηλία Γεωργίου, προκειμένου να διαχειρίζεται τον παραπάνω λογαριασμό... Την ίδια ημέρα που άνοιξα εγώ τον λογαριασμό άνοιξε λογαριασμό και ο Νέγρης και η τότε σύζυγός του, Ζηνοβία...Τώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens πιστεύω ότι τουλάχιστον ο Γεωργίου (σ.σ. πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas) και ο Νέγρης ενεργούσαν από κοινού προς ίδιον όφελος. Είναι άτομα αδίστακτα με ισχυρούς προστάτες...».

Κλείσιμο

Η ίδια είχε παρουσιαστεί αυθορμήτως στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και του είχε παραδώσει στοιχεία για την κίνηση του συγκεκριμένου λογαριασμού που έχει ανοιχτεί στο όνομά της στην τράπεζα UBS στη Ζυρίχη.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της, τον λογαριασμό αυτό τον διαχειρίζονταν δια πληρεξουσίου ο συμφοιτητής και μετέπειτα συμπέθερος του κ. Νέγρη, Ηλίας Γεωργίου, πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης