Το υπ. Πολιτισμού πανηγυρίζει: Ολοκληρώσαμε τον έλεγχο στα 10.119 ακίνητα που μπήκαν στο Υπερταμείο

ypoyrgeio_politismou__bouboulinas

Μετά την γκάφα, το υπουργείο  Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα 10.119 ακίνητα που ενταχθηκαν στο Υπερταμείο – Κατάλογος με τα ακίνητα που υπάγονται στις εξαιρέσεις έχει διαβιβαστεί στον υπουργό Οικονομικών

Μετά την γκάφα, τις αντιδράσεις και τις αποκαλύψεις ότι μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος και η Κνωσσός βγαίνουν στο «σφυρί», το υπουργείο Πολιτισμού πανηγυρίζει ότι ολοκλήρωσε τους ελέγχους στον κατάλογο των 10.119 ακινήτων που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο και ότι απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών κατάλογο με τη λίστα των ακινήτων που κακώς μεταβιβάστηκαν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, «έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των 10.119 ακινήτων που αναφέρονται στην υπ' αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και ήδη έχει διαβιβαστεί στον Υπουργό Οικονομικών ο σχετικός κατάλογος των υπαγόμενων στις εξαιρέσεις του άρ. 196 του Ν. 4389/2016».

Ο έλεγχος έγινε πάνω στα περιγραφικά και γεωχωρικά στοιχεία που υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, ενώ η διενέργεια έγινε από τις αρμόδιες του υπουργείου «εξάγοντας πλήρη στοιχεία για την ταυτοποίηση υπαγόμενων ακινήτων σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης».

«Για ακόμη μία φορά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει ότι η πολιτιστική κληρονομιά, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς του κράτους, καθώς και οι υποδομές της, ως αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και τελούν εκτός πάσης συναλλαγής», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

Σε συνέχεια του από 19-10-2018 Δελτίου Τύπου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των 10.119 ακινήτων που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και ήδη έχει διαβιβαστεί στον Υπουργό Οικονομικών ο σχετικός κατάλογος των υπαγόμενων στις εξαιρέσεις του άρ. 196 του Ν. 4389/2016.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε επί των υποβληθέντων από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας περιγραφικών και γεωχωρικών στοιχείων των παραπάνω, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΥΠΠΟΑ.

Η διενέργεια του ελέγχου υλοποιήθηκε υπεύθυνα και συστηματικά σε ελάχιστο χρόνο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, εξάγοντας πλήρη στοιχεία για την ταυτοποίηση υπαγόμενων ακινήτων σε καθεστώς εξαίρεσης από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης.

Για ακόμη μία φορά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει ότι η πολιτιστική κληρονομιά, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς του κράτους, καθώς και οι υποδομές της, ως αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και τελούν εκτός πάσης συναλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

OUF!!!!!!

Μπράβο σας, και τώρα μπορείτε να τα δώσετε σε καμιά αναθεσούλα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης