Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι Αιγυπτίων και τρεις ανήλικοι προσπάθησαν να πετάξουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι Αιγυπτίων και τρεις ανήλικοι προσπάθησαν να πετάξουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα

Προσποιήθηκαν ότι ήταν οικογένεια - Συνελήφθησαν ένας 35χρονος και μία 34χρονη - Στις αποσκευές τους βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και χάπια, άγνωστης σύστασης


makedonia
Ένας 35χρονος Αιγύπτιος και μία 34χρονη ομοεθνής του συνελήφθησαν στον αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία διότι προσποιούμενοι τους γονείς τριών ανήλικων μεταναστών και επιδεικνύοντας έγγραφα άλλων προσώπων, επιχείρησαν να ταξιδέψουν μαζί τους σε χώρα του εξωτερικού.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα, ενώ στις αποσκευές του 35χρονου βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και χάπια, άγνωστης σύστασης.

Επιπλέον, κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων συνελήφθησαν και ο γονείς των ανήλίκων, που είναι υπήκοοι Ιράν και Αφγανιστάν.


Παράλληλα, με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών συνελήφθη 36χρονος Έλληνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, οδηγώντας φορτηγό και κινούμενος επί της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί τον σταμάτησαν στον κόμβο της Ασπροβάλτας, όπου, κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 14  παράνομους  μετανάστες, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικους.

Οι μετανάστες φαίνεται ότι είχαν εισέλθει στη χώρα από τον Έβρο, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Αθήνα, ενώ για τη μεταφορά κατέβαλαν προηγουμένως χρήματα σε άγνωστους που πιθανολογείται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ανήκουν σε κυκλώματα διακινητών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης