Στέλνουν πυροσβεστικά σκάφη για τη φωτιά σε τουρκικό φορτηγό πλοίο με 20 τόνους diesel

Στέλνουν πυροσβεστικά σκάφη για τη φωτιά σε τουρκικό φορτηγό πλοίο με 20 τόνους diesel

Το Kilic 1 είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία - Το 11μελές πλήρωμα του πλοίου - όλοι είναι Τούρκοι υπήκοοι - το εγκατέλειψε και όλο το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του 

limeniko
Είκοσι τόνους ντίζελ έχει στις δεξαμενές του το φορτηγό πλοίο υπό σημαία Τουρκίας Kilic 1, στο οποίο λίγο πριν τα μεσάνυχτα, 23:40, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ έπλεε 8,3 ναυτικά μίλια, χωρίς φορτίο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά - νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρου.

Το 11μελές πλήρωμα του πλοίου - όλοι είναι Τούρκοι υπήκοοι - το εγκατέλειψε. Οι Τούρκοι ναυτικοί παρελήφθησαν από το κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa», σημαίας Ιταλίας, και εν συνεχεία από παραπλέον πλοίο. Το πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του. 

Η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο του φορτηγού. Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν έχουν σπεύσει έξι πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ αναμένονται και δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από τον Πειραιά και την Κρήτη.  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ στο σημείο βρίσκονται πλωτά του λιμενικού, αλλά και το ρυμουλκό «Αγ. Νικόλαος», που κατά περιόδους κάνει ρίψεις νερού.

Το Kilic 1 είχε αναχωρήσει από την Τυνησία με προορισμό την Τουρκία.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβάν δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης