Τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη δυτικά της Λευκωσίας

Τουρκικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη δυτικά της Λευκωσίας

Τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών για τα περιστατικά  παρενόχλησης γεωργών από δυνάμεις του κατοχικού στρατού, που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή της Δένειας

katexom
Το Κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για κάθε περιστατικό παρενόχληση Ελληνοκυπρίων γεωργών από δυνάμεις του τουρκικού κατοχικού στρατού εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή της Δένειας, παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση, και βρίσκεται για τον σκοπό αυτό σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, καθώς και με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου, Δημήτρης Σαμουήλ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σαμουήλ ανέφερε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο από την πρώτη στιγμή για τα περιστατικά παρενόχλησης γεωργών από δυνάμεις του κατοχικού στρατού, που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα εντός της νεκρής ζώνης, στην περιοχή της Δένειας».

«Για το κάθε περιστατικό ξεχωριστά, το Υπουργείο προέβη σε σχετικές καταγγελίες και διαβήματα προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των γεωργών να καλλιεργούν τα κτήματά τους, καθώς και για την ασφάλειά τους», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόσθεσε πως «το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί και αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση, και βρίσκεται για το σκοπό αυτό σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές, καθώς και με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης