Αργυρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για την νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο σχολείο που αυτοκτόνησε ο 15χρονος Νικόλας

Αργυρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για την νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο σχολείο που αυτοκτόνησε ο 15χρονος Νικόλας

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε τον 15χρονο σε αυτή την ακραία απόφαση ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και σε αυτή την περίπτωση να κρύβεται ο σχολικός εκφοβισμός

school20
Μαθητής γυμνασίου σε σχολείο του Ελληνικού αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του. Ο 15χρονος, που είχε τυλίξει στο λαιμό του μια δερμάτινη ζώνη για να αυτοκτονήσει, σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση των γονέων του ενώ το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το παιδί είναι μαθητής στο ίδιο σχολείο του Ελληνικού όπου τον περασμένο Ιούλιο ο συνομήλικος του Νικόλας Φιλίππου είχε δώσει τέλος στη ζωή του καθώς δεν άντεχε το bulling που δεχόταν από συμμαθητές του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί τι ήταν αυτό που οδήγησε τον 15χρονο σε αυτή την ακραία απόφαση ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και σε αυτή την περίπτωση να κρύβεται ο σχολικός εκφοβισμός.

Η σκοτεινή υπόθεση που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή. Ο μικρός μπήκε στο μπάνιο του σπιτιού του και χωρίς κανένας από τους γονείς του να αντιληφθεί το παραμικρό πέρασε μια δερμάτινη ζώνη στο λαιμό του και την έσφιξε. Λίγα λεπτά αργότερα έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο πάτωμα.

Ο θόρυβος έκανε τους γονείς να τρέξουν για να δουν τι συνέβαινε και μόλις πέρασαν μέσα αντίκρισαν το παιδί τους λιπόθυμο. Αμέσως μετεφέρθη στο νοσοκομείο για την παροχή βοηθειών. Το παιδί ήταν σε άθλια κατάσταση όμως σώθηκε ενώ πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν σε θέση να πει πολλά για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή τη ενέργεια.

O πατέρας του μαθητή απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου, έγινε και καταγγελία στο τμήμα της Αργυρούπολης αλλά και τον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος διέταξε να ερευνηθεί άμεσα το περιστατικό. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγο και βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση προκειμένου να καταφέρει να σταθεί στα πόδια του.

Για τη συγκλονιστική αυτή υπόθεση στο ίδιο σχολείο, έγραψε ο πατέρας του άτυχου Νικόλα, Σπύρος Φιλίππου στο προφίλ του στο facebook τονίζοντας πως σε μία σχολική μονάδα που συνέβη ήδη αυτό το γεγονός θα πρέπει αυτή η μονάδα να είναι σε μια «λίστα υψηλού κινδύνου», να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές και να επαγρυπνούν... «Θεωρώ ότι αυτό δεν έχει γίνει», γράφει. «Δεν πέρασε πολύς καιρός από την προηγούμενη μου ανάρτηση που είχε σαν τίτλο "Αν αύριο, υπάρξει και ένα δεύτερο παιδί που έβαλε τέλος στην ζωή του, επειδή κάποιοι του ασκούσαν bullying αλήθεια θα κοιμόσαστε τα βράδια;"».

Κλείσιμο
bulluing_1


«Δεν μπορώ λοιπόν να διανοηθώ, ότι στο γυμνάσιο που υπάρχουν τόσα θέματα, δεν θα υπάρχει ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός», σημειώνει.

Τέλος το γεγονός ότι στο ίδιο γυμνάσιο καταγράφονται δύο τραγικά περιστατικά εκ των οποίων το ένα έχει να κάνει με bullying δείχνει ότι κάτι γίνεται στο σχολείο ενώ γονείς και μαθητές τονίζουν στο protothema.gr πως πρέπει να λυθεί το πρόβλημα καλώντας την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων να σκύψει αποτελεσματικά πάνω από το ζήτημα για να μην υπάρξει και άλλο κρούσμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης