Απολύθηκε επειδή επί 9 χρόνια έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας του

δικι98

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι την σύνταξη την έπαιρνε ξάδελφος της μητέρας του - Προσέφυγε στην Διοικητική Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της απόλυσής του

Δημοτικός υπάλληλος επί εννέα χρόνια φέρεται να εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας του που είχε αποβιώσει.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι την σύνταξη την έπαιρνε ξάδελφος της μητέρας του, που είχε την κάρτα ανάληψής της, αλλά όμως και ο εξάδελφος αυτός στην συνέχεια απεβίωσε.

Από το Δήμο που εργαζόταν απολύθηκε, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε κάθειρξη 7 ετών για απάτη κατ΄ εξακολούθηση. Τώρα προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε οριστικά από τον Δήμο.

Επί εννέα χρόνια (2004-2011) δημοτικός υπάλληλος, έγγαμος με δυο παιδιά, φέρεται ότι από διάφορα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) στην Αττική εισέπραττε την σύνταξη χηρείας της μητέρας του, η οποία είχε αποβιώσει το 2004. Συνολικά του καταλογίζεται ότι εισέπραξε συντάξεις ύψους 45.950 ευρώ.

Από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για απάτη κατ΄ εξακολούθηση, ενώ εκκρεμεί η έφεσή του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μετά την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επιβλήθηκε η προσωρινή παύση 6 μηνών, αλλά μετά από ένσταση της Γενικής Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου του επιβλήθηκε, τελικά, η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης).

Κατόπιν αυτών, προσέφυγε στην Διοικητική Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της απόλυσής του.

Υποστηρίζει ότι επί 30 χρόνια εργάζεται στον ίδιο Δήμο ότι δεν γνώριζε καν ότι η μητέρα του είχε λογαριασμό στην ΕΤΕ και ότι οι αναλήψεις από διάφορα ΑΤΜ κοντά στην περιοχή της κατοικίας του και της εργασίας του έγιναν από εξάδελφό της που είχε στενές σχέσεις με την μητέρα του και γνώριζε την ύπαρξη της κάρτας στην ΕΤΕ. Ωστόσο ο εξάδελφος απεβίωσε και έτσι δεν μπορεί να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας.

Ακόμα, αναφέρει ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά την υπηρεσία που εργάζεται, καθώς είναι προσωπική-οικογενειακή του υπόθεση και η ποινή της απόλυσης που του επιβλήθηκε παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, αλλά και η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου είναι πλημμελής.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Μ.Γ.

Να απολυθει !!...Τι εμπιστοσυνη να εχεις σε ενα τετοιο υπαλληλο ??..

Ελισάβετ

Έφαγε μόνο 7 χρόνια για αυτό ?¿? και η καθαρίστρια από Λαμία έφαγε 15 χρόνια γιατί είπε πως είχε τελειώσει δημοτικό σχολείο ενώ είχε τελειώσει μόνο 5 δημοτικό!!!!!!! Αυτή τα έπεφτα τα πήρε για την εργασία της τουλάχιστον! Μετά σου λένε δικαιοσύνη!!!!

,

Οι υπηρεσίες του κράτους δεν πήραν είδηση ότι πέθανε ένας συνταξιούχος να κάνουν διακοπή? πρέπει κάποιος να τους το πει?

sabonis

Το πιστοποιητικό θανάτου από τους δήμους θα πρέπει να πέφτει μέσα στο taxis αυθημερόν για να μην έχουμε τέτοια ευτράπελα. Το taxis σε άμεση επαφή με τα ταμεία θα κοκκινίζει την καρτέλα του θανόντα και η σύνταξη θα σταματά άμεσα... ή ακόμα και το εκάστοτε γραφείο τελετών να κάνει την δήλωση σε ειδική πλατφόρμα του taxis έτσι τσεκάρεις και τους κόρακες φορολογικά.....

Κουλικός ------------- #metonkyriako

Σίγουρα κάνα δικό μας γαλάζιο λαμόγιο θα είναι!

JINO

Δημοτικός υπάλληλος ... αυτό τα λέει όλα

Πρωτοφανες

για δημοσιοβολεμενο..........δεν το πιστευω.........γρηγορα προαγωγη και αυξηση με αναδρομικη ισχυ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απορία

Ο θάνατος της μητέρας του δεν δηλώθηκε στο ασφαλιστικό της ταμείο; Αυτό ήταν δική του ευθύνη, (ή των αδελφών του, αν έχει), όχι του εξαδέλφου του. Αν σταματούσε η καταβολή της σύνταξης -λόγω θανάτου- χίλιες κάρτες να είχε ο εξάδελφος, από πού θα έκαμνε αναλήψεις; Δεν ήξερε ο διαμαρτυρόμενος υπάλληλος που απολύθηκε, ότι η μάνα του έπαιρνε σύνταξη; Πλάκα μας κάνει;

@ Απορία

Επί 9 χρόνια η κάρτα ανάληψης πως ανανεώνεται ??? Κάποιος έπρεπε να πάει στη τράπεζα όταν έληγε ! Άρα μας λέει μπαρούφες ο δημοτικός υπάλληλος ! Όταν έφυγε απο την ζωή η μητέρα (2014)μου πήγα με τα χαρτιά στο χέρι στο ΙΚΑ και θέμα τακτοποίηθηκε ! Μου είπαν ότι ενδέχεται για μερικούς μήνες να μπαίνουν χρήματα στο λογαριασμό και ασφαλώς να μην τα πειράξω, όπως και έπραξα και με τα απο τρεις μήνες το ΙΚΑ τα τράβηξε !

Και

Γιατι δε παει μεσα ειπαμε?α ναι ξεχασα,ειναι δημ υπαλληλος..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης