Αναβολικά: Κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης «ξεσκέπασε» η ΕΛΑΣ - Παράγοντας του bodybuilding στους συλληφθέντες

Αναβολικά: Κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης «ξεσκέπασε» η ΕΛΑΣ - Παράγοντας του bodybuilding στους συλληφθέντες

Συνελήφθησαν έντεκα άτομα, εκ των οποίων μία γυναίκα - Κατασχέθηκαν χιλιάδες αναβολικά , ναρκωτικές ουσίες και μηχανήματα παρασκευής των αναβολικών -Από τον περασμένο Απρίλιο η δράση τους

ntopq5
Έντεκα άτομα, δέκα άνδρες και μία γυναίκα, που είχαν συστήσει διεθνική εγκληματική οργάνωση παρασκευής, διακίνησης και διάθεσης απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού, συνέλαβε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από επιχείρηση σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και παράγοντας του body building ενώ βασικό «στέλεχος» της συμμορίας διατηρούσε καφετέρια στην περιοχή του Κορυδαλλού. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. 

ntopa1


Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο «αρχηγός» του κυκλώματος είχε αναλάβει την εισαγωγή, από Κίνα και Πολωνία, έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, προέβαινε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας τα οποία διακινούσαν τα αναβολικά σε χρήστες, μεταξύ των οποίων και αθλητές. Όσον αφορά τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Όπως εξακρίβωσε η αστυνομία, το κύκλωμα είχε δραστηριότητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ είχε επεκτείνει τη δράση του και σε Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο.

Σε αστυνομικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA), 6.520 γραμμάρια καπνού, 6,2 γραμμάρια κάνναβης, αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια, μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων, πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών, 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθη και μια γυναίκα κατηγορούμενη για παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ntopa2
ntopa3
ntopa4
ntopa5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης