Πάτρα: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Πάτρα: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μπογιές στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα για τον Λιβανέζο Ζωρζ Αμπνταλλά

patra
Μπορεί στην πρώτη τους απόπειρα να έγιναν αντιληπτοί και να είχαμε συλλήψεις ωστόσο αυτή τη φορά οι αντιεξουσιαστές έβαψαν τον τοίχο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Έγραψαν σύνθημα για τον Λιβανέζο Ζωρζ Αμπνταλλά και πέταξαν μπογιές.

Με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Δυσήνιου Ίππου ανέλαβαν την ευθύνη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Το απόγευμα της Παρασκευής 2 Nοέμβρη πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη από την αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" και συντρόφους - συντρόφισσες συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ζώρζ Αμπνταλλά μπορστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας, στην οδό Φιλοοποίμενος 54.Συμμετείχαν περίπου 25 άτομα.

Η συγκέντρωση κράτησε περισσότερο από μια ώρα, μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα στους περαστικούς και πετάχτηκαν τρικάκια. Ισχυρή αστηνομική δύναμη προστάτευε το Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο και αναγκάστηκε να παραμείνει κλειστό για το απόγευμα της Παρασκευής.

Κλείσιμο
Την περασμένη Τετάρτη 24/10, 2 σύντροφοι από την ομάδα μας συνελήφθησαν έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο την ώρα που έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο αγωνιστή Ζωρζ Αμπνταλλά. Υπάλληλοι του Ινστιτούτου, όταν τους αντιλήφθηκαν, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και τους συνέλαβε έξω από το κτίριο. Αφού κρατήθηκαν για κάποιες ώρες στη ΓΑΔ Αχαΐας, τους ασκήθηκε δίωξη για διακεκριμένη φθορά από κοινού και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το βράδυ του Σαββάτου 3 Νοέμβρη, σύντροφοι και συντρόφισσες πραματοποίησαν παρέμβαση αλληλεγγύης στο Ζωρζ Αμπνταλλά γράφωντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια και κόκκινες μπογιές στο Γαλικό Ινστιτούτο Πάτρας.

Οι διώξεις και η τρομοκρατία δεν μας πτοούν. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στους αγώνες των καταπιεσμένων για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους!

Πηγή: www.tempo24.news
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης