Φωτογραφίες: Σε αστυνομικό κλοιό η 8η ελληνογερμανική συνέλευση στην Κρήτη

301645

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την είσοδο των διαδηλωτών στον κυρίως χώρο της συνέλευσης

"Όχι" στην 8η ελληνογερμανική συνέλευση που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο, είπαν κόμματα, φορείς, σύλλογοι και πολίτες, οι οποίοι μετά την διαμαρτυρία τους στο κέντρο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας, μετέβησαν στο χώρο του ξενοδοχείου όπου φιλοξενείται η επίμαχη εκδήλωση.

Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ο πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στελιος Βοργιάς, τοπικοί φορείς και πολίτες, διαμαρτύρονται για την πραγματοποίηση της ελληνογερμανικής συνέλευσης, για την οποία δεκάδες φορείς, κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και σύλλογοι ζήτησαν την ακύρωσή της.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο σημείο και εμπόδισαν την είσοδο των διαδηλωτών στον κυρίως χώρο της συνέλευσης.

Οι εργασίες

Στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν Έλληνες και Γερμανοί αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Γερμανός επιτετραμμένος και Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Ν. Μπάρτλε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι έχει έρθει η ώρα να διαμορφωθούν ουσιαστικές συνεργασίες μεταξύ δήμων και περιφερειών και υπογράμμισε ότι πρέπει να εστιάσουμε σωστά και να δημιουργήσουμε βιώσιμες δομές σε πεδία που θα έχουμε καθορίσει με σαφήνεια. Ο Τουρισμός, η ενέργεια και διαχείριση των απορριμμάτων αποτελούν τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της Συνδιάσκεψης.

Ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σημείωσε ότι πρόκειται μία νέα αρχή με συγκεκριμένο περιεχόμενο που στόχο έχει τη βιωσιμότητα και την αειφόρα ανάπτυξη.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το ekriti.gr
301652
301654

301649__1_
301648


Πηγή: ekriti.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ast0

Επί ποδός 18 διμοιρίες ΜΑΤ, 11 διμοιρίες ΟΠΚΕ και «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ. - «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον Αλέξη Τσίπρα με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - Δείτε το sms του ΣΥΡΙΖΑ για τα πούλμαν προς Θεσσαλονίκη, με στόχο μια μεγάλη συγκέντρωση για «επικοινωνιακούς, αλλά και για λόγους ασφαλείας», όπως αναφέρει

6