Αλλοδαπός πωλούσε λαθραία τσιγάρα και «μαϊμού» CD και DVD στην Κάλυμνο

Αλλοδαπός πωλούσε λαθραία τσιγάρα και «μαϊμού» CD και DVD στην Κάλυμνο

Τα κατασχεθέντα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών

tsig
Επαγγελματίας... λαθρέμπορος ήταν ένας 29χρονος αλλοδαπός, στο σπίτι του οποίου στην Κάλυμνο έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και τον σνέλαβαν, καθώς ανακάλυψαν αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και εκατοντάδες κλεψίτυπα CD και DVD.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της έρευνας δέκα πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης, 273 «μαϊμού» CD Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και 180 πλαστά DVD διαφόρων παραγωγών. Όλα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ ο 29χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

*** Στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν στην σύλληψη μιας 47χρονης Ελληνίδας, μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι της όπου βρήκαν 22 συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων. Οι συσκευασίες κατασχέθηκαν και θα υπολογιστούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ενώ η γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

*** Στη σύλληψη δυο αλλοδαπών ηλικίας 29 και 27 χρόνων κατέληξε ο έλεγχος που τους έκαναν άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. όταν τους είδαν να περπατούν στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της Αρετής, καθώς πάνω τους βρέθηκαν εννέα συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 813,2 γραμμαρίων οι οποίες κατασχέθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης