Η οικογένεια Κατσίφα απαντά στην ΕΛΑΣ: Το παιδί μας απαλλάχθηκε πανηγυρικά από τις κατηγορίες για εμπόριο κάνναβης

Η οικογένεια Κατσίφα απαντά στην ΕΛΑΣ: Το παιδί μας απαλλάχθηκε πανηγυρικά από τις κατηγορίες για εμπόριο κάνναβης

Μέσω του δικηγόρου τους, οι συγγενείς του 35χρονου ομογενή εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά κατά των υπευθύνων  για τη «διαρροή» της είδησης

katsifas-new
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί απο την πλευρά της οικογένειας του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, οι πληροφορίες που «διέρρευσε» η Ελληνική Αστυνομία μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για εμπλοκή του θύματος σε εμπορία κάνναβης πριν από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία απαλλάχθηκε πανηγυρικά από κάθε κατηγορία.

Ερωτηματικά δημιουργεί η κίνηση της ΕΛΑΣ να διαρρεύσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, που προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του νεκρού, «ρίχνοντας νερό στον μύλο» της αλβανικής  προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το θύμα ως «Greek extremist» που διατηρεί σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του 35χρονου ομογενή επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για τη «διαρροή» της συγκεκριμένης είδησης, που προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη του νεκρού, αλλά και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

«Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοικτά στις Βουλιαράτες», δηλώνει ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βαγγέλης Σακελλαράκης, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είδε χθες τη σορό του στο νοσοκομείο Αργυροκάστρου παρόντος και του ιδίου.

Σύμφωνα με τον γαμπρό του, ο Κατσίφας είχε τη δυνατότητα να ξεφύγει στην Ελλάδα από το βουνό όπου βρισκόταν, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό και να παραδοθεί και την ώρα που σήκωσε τα χέρια ψηλά οι Αλβανοί αστυνομικοί τον πυροβόλησαν από απόσταση 15 -20 μέτρων. Αυτό, είπε, φαίνεται και από το «γαλήνιο ύφος» της σορού του. Σήκωσε τα χέρια του και φώναξε: «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Βόρεια Ηπειρος».  «Ηταν όρθιος και κοιτούσε τους εκτελεστές στα μάτια», υπογραμμμίζει. 

Κλείσιμο
Ο Βαγγέλης Σακελλαράκης υποστήριξε επίσης ότι ο Κατσίφας δεν σκότωσε κανέναν και αν ήθελε να το κάνει θα το έκανε. Κατά την άποψή του τα πυρά του ήταν άσφαιρα.

Είπε ακόμη ότι ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί από τους Αλβανούς εδώ και 4-5 χρόνια γιατί θεωρούσαν ότι ξεσήκωνε τη μειονότητα ενώ ήθελε να κτίσει και μια εκκλησία.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί  επί 4 με 5 ώρες βρίσκονταν  έξω από το σπίτι του 35χρονου με full face μάσκες. Αφού μπήκαν μέσα χτύπησαν την μητέρα του Κωνσταντίνου και την πίεζαν να μιλήσει Αλβανικά. 

Στο τέλος άρπαξαν από το σπίτι και δυο τσουβάλια καρύδια και ρόδια που είχε μαζέψει ο Κωνσταντίνος.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στον Σκάι και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, είπε: «Ο Αλβανός ιατροδικαστής έραψε τα τραύματα και έπλυνε τις πληγές του, καταστρέφοντας σημαντικά στοιχεία. Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο Κωνσταντίνος να δέχεται πυροβολισμούς. Δεν σκότωσε και δεν τραυμάτισε κανέναν». Και σημειώνει: 

«Ο Κωνσταντίνος είχε αποφασίσει να πεθάνει εκείνη την άγια ημέρα, για αυτό το πρόσωπό του ήταν γαλήνιο. Για αυτό γύρισε πίσω, είχε χρόνο να φύγει».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του Κατσίφα έδωσαν κατάθεση και στις Ελληνικές Εισαγγελικές Αρχές καθώς έχει διαταχθεί έρευνα και από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Δείτε όσα αποκαλύπτει ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης