Πυροσβεστική παρέβαση Μπερίσα: Καταδικάζει τον «αντιαλβανισμό» και τον «ανθελληνισμό»
Ο Μπερίσα που υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών στην όξυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων στις αρχές της δεκαετίας του ’90, καταδίκασε με δηλώσεις του την «πρωτόγονη αντιλβανική υστερία» αλλά και τον «πρωτόγονο ανθελληνισμό»
Η ατμόσφαιρα στους κόλπους της ελληνικής μειονότητας περιγράφεται ως ηλεκτρισμένη καθώς είναι γενικευμένη η πεποίθηση ότι επρόκειτο για «εν ψυχρώ δολοφονία».
«Λάδι στην φωτιά» έχουν ρίξει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Στο θέμα παρενέβη, σήμερα και ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, ο οποίος υπήρξε εκ των πρωταγωνιστών στην όξυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων στις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Ο Μπερίσα σύμφωνα με τις δηλώσεις που μετέδωσε η τηλεόραση του ANT1 κάλεσε την Αλβανική πλευρά και την Ελληνική να βάλουν φρένο στην πρωτόγονη αντιλβανική υστερία αλλά και στον πρωτόγονο ανθελληνισμό.