Δολοφονία Μπακαρί Χέντερσον: Την ενοχή και των εννέα κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας

Δολοφονία Μπακαρί Χέντερσον: Την ενοχή και των εννέα κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας

Για τους έξι από αυτούς πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία

lagansss12
Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αμερικάνου υπηκόου Μπακαρί Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μεϊδάνης, πρότεινε την ενοχή και των εννέα κατηγορούμενων και ειδικότερα για τους έξι από αυτούς πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία.

Για έναν άλλον από τους κατηγορουμένους πρότεινε την καταδίκη του για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ για τους άλλους δύο κατηγορουμένους πρότεινε καταδίκη για απλή σωματική βλάβη.

Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος από τους κατηγορουμένους είναι 34 ετών , ενώ ο μικρότερος, μόλις 19 ετών!

Παράλληλα ο Εισαγγελέας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά, απ΄ όπου ξεκίνησε το επεισόδιο και κατέληξε στο φόνο του Μπακαρί Χέντερσον, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία και σε έναν εργαζόμενο του ίδιου καταστήματος, για ψευδορκία και οπλοχρησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Κλείσιμο
Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήσαν οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι ήλθαν για δεύτερη φορά από τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την συνέχεια της δίκης, αλλά και να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Δείτε το βίντεο της δολοφονίας:

Φρίκη: Το 15λεπτο βίντεο της δολοφονίας του Αμερικανού στη Ζάκυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης